Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Aniu zdjęcia specjalnie połączone, bo to widok po kolei :lol: tak miało być!

Małgosiu sypnęłam do norki w polu nornicom co zjadały selery i dostały pier....... zjadły jeszcze dwa kolejne i narobiły strasznego bałaganu na grządce :twisted: dziwna ta trucizna ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu dzień dobry :wit
Wczoraj miałam deszczyk ;:138 :heja a Tobie słoneczka życzę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu i niech tak zostanie ! dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Witaj Marysiu poczytałam o Twoich karczochach chyba w przyszłym roku zaeksperymentuję, póki co piję wyciąg z karczochacha wg zaleceń lekarskich i powiem Ci jest bardzo skuteczny.
U mnie dzisiaj piękne słoneczko myślę, że u Ciebie też bo wody ostatnio miałaś sporo.
Poranek piękny, ranki już są bardzo zimne i nadchodzi jesień oby była piękna kolorowa i ciepła :)
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
Hortensja śliczna ;:167
Karczochy już się szykują do rozkwitu ;:108
A Dzisiejszy poranek miałaś cudny ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu ogród obsycha, bo jeszcze w nocy lało ;:222 w dzień cieplutko, ale rano brakowało mi szalika, bo tak przewiało mnie zimnym powietrzem ;:oj
Karczochy wysiewam już od lat, czasem robię przerwę ale stale wracam, a jem tylko te moje :lol: Tylko wysiej wcześniej ;:215 Dobrego dnia ;:196
Aniu nie dam rozkwitnąć karczochom, bo wcześniej je ugotuję ;:306 Poranek był tak śliczny w porównaniu z wczorajszym dniem, że obawiałam się czy pogoda będzie ładna, ale dzień ciepły i słoneczny ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dotarło ;:oj . Że też sama na to nie wpadłam, no cóż , dałam plamę ;:134 . Wybacz ;:180 . Ale poranek był śliczny ;:3 . U mnie dzień też pogodny i słoneczny. Dzisiaj bawiłam się w kamieniarza ;:213 . Względnie równo (z naciskiem na 'względnie' :;230 )wyszło mi obrzeże rabatki przy domu.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Marysiu - witaj! ;:196
Bardzo mną "wstrząsnęło", to co napisałaś. Dobrze, że już jest dobrze. :lol: Trochę nadrobiłam zaległości ale dogonić Ciebie - to niemożliwe. :(
Czy jesteś w stanie określić ile masz gatunków roślin? i jak je rozróżniasz? Oczywiście mam pytanie: zawsze chciałam mieć złotlin, ale ciągle natrafiałam na opinię, że nie wytrzymuje silniejszych mrozów. :? Widzę, że u Ciebie pięknie rośnie. Jak jest z tym jego "wymarzaniem"?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ależ Aniu nie dałaś plamy ;:185 każdy inaczej odczytuje przekaz delikatnie ujmując, ale "artysta" ;:306 ma swoje prawa :oops:
A ja się cieszę, że pogoda utrzymała się cały dzień, chociaż jej nie wykorzystałam bo załatwiałam sprawy w Krakowie, a teraz jedynie wyszłam i zrobiłam zdjęcia ;:219 Mam ochotę na takie wymurowane obrzeże, ale wyższe (spad) i wyszłaby podwyższona grządka, ale coś mi nie wychodzi i przy najbliższej okazji poproszę murarza, żeby mi zrobił :wink:

Helenko wybacz nie chciałam wymuszać na Tobie przeglądanie mojego gnającego wątku chciałam tylko Cię zaprosić ;:196
Nie wiem ile mam gatunków i najgorsze, że wiem ile nie wytrzymuje ? gleby, warunków...bo ma nie wytrzymać ;:219
Złotlin to krzew zastany jest na pewno dość stary i po odmłodzeniu zakwitł pięknie. Więc raczej nie tyle wymarza co trzeba starsze gałązki wycinać bo się starzeje, wtedy jest obsypany kwieciem. Jeżeli masz ochotę to wyślę Ci parę odrostów i za rok będziesz się cieszyć złotlinem :D

Radosnym słoneczny dzień chociaż po ostatnich obfitych deszczach róże wyglądają marnie, rejnutria złamana, hibiskus bylinowy marny ale zrobiłam parę zdjęć i chciałabym je pokazać :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tańczące na wietrze onętki
Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś na ząb ;:218

Obrazek

Dziękuję za uwagę ;:180
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu!
Mamy wspólną miłość: tańczące na wietrze onętki!

P.S. Moja Vanilla już przybrała "buraczane" kolorki. Jak uda mi się zrobić zdjęcie, a Ty się zgodzisz, to pokażę.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lisico :wit
Stałam wczoraj dobrą chwilę i obserwowałam te baletnice i oczywiście próbowałam złapać ten ruch :heja
To już coraz więcej wspólnych cech charakteru mamy (VF :wink: ) Wstaw zdjęcie swojej VF i porównamy. Moja też się przebarwiła i usycha, ale na gałązce z trzecim cięciem pojawiają się kwiatostany i już wiem że będę bezlitośnie ciąć, bo mnie zdecydowanie nie podoba się pokrój rośliny. Pozwolę sobie porównać do Staszki Gierkowej małe toto z wielkim kokiem. Ty młoda jesteś i nie wiesz kto to był, ale Jagoda będzie wiedziała ;:306 Wolę hortensje ze zwiewnymi kwiatostanami, nawet przebarwiające się :wink: Ta też ma Red w tytule, ale delikatniejsza ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu
U Ciebie słoneczko i na niebie i w ogrodzie (runbekie, dzierżany) Nie czuć, że u Ciebie ciągle pada. Na zdjęciach jest słonecznie ;:3
Podczytuję wasze narzekania na VF, porównania do Staszki Gierkowej mnie ;:306
Na moich zdjęciach z dzieciństwa ciotki mają takie właśnie koki. Muszę je podpytać czy one w tym spały. Pamiętam też serial saga rodu Forsyte'ów i tam blond kok Irene, chociaż lepiej pamiętam późniejszych Palliserów, ale tam Glencore miała już zdecydowanie niższe upięcie.
Życzę ;:3 na niebie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu zdegustowana ciągle podającym deszczem wyłapuję słoneczko kiedy mogę :D ale ostatnio dzień słońca, dwa dni pluchy ;:131
Moja mama też miała takie konstrukcje na głowie i pamiętam jak spała nieruchomo opierając kark na wałku ;:oj Wysoka kobieta z taką głową wyglądała jako tako, ale mała :wink: A te damy, bohaterki sag miały pokojówki, które codziennie pewnie piętrzyły te konstrukcje ;:306 jak to dobrze, że teraz nastały czasy swobody :D a życzenia niech się spełnią ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”