Begonia bulwiasta
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Begonia bulwiasta
Kasia79
Możesz w docelowych skrzynkach posadzić trochę głębiej, nic się nie stanie łodydze, ja tak w zeszłym roku sadziłam i chociaż był to mój pierwszy raz to begonie pięknie kwitły.
Możesz w docelowych skrzynkach posadzić trochę głębiej, nic się nie stanie łodydze, ja tak w zeszłym roku sadziłam i chociaż był to mój pierwszy raz to begonie pięknie kwitły.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Asiu, teraz pozostaje kupić skrzynki. Nie wszystkie równo wypuściły, więc jeszcze trochę poczekam, ale myślę, że za 2-3 tygodnie wsadzę je już do skrzynek. Będzie łatwiej przenosić je na hartowanie.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 3 maja 2012, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu79,
jak wsadzisz głębiej razem z łodygą, to one z niej póxniej puszczą korzonki, więc się nie martw, pamiętaj tylko, żeby ich nie przelać wodą, one tego nie znoszą i gniją bulwy, lubia wilgoć, ale nie mokro, ja do ziemi pod begonie dodaje trochę gliny i ziemi kokosowej, robię taki mix, to wszystko trzyma wilgoć i nie musze tak często podlewać. Begonie co roku mam przecudne.
jak wsadzisz głębiej razem z łodygą, to one z niej póxniej puszczą korzonki, więc się nie martw, pamiętaj tylko, żeby ich nie przelać wodą, one tego nie znoszą i gniją bulwy, lubia wilgoć, ale nie mokro, ja do ziemi pod begonie dodaje trochę gliny i ziemi kokosowej, robię taki mix, to wszystko trzyma wilgoć i nie musze tak często podlewać. Begonie co roku mam przecudne.
Od dwóch dni moja begonka już na balkonie
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Moje już też wietrzę od kilku dni na balkonie.
Dzisiaj to zostały nawet na noc,
bo zapomniałam o nich.
- minia821
- 500p
- Od: 20 wrz 2010, o 13:48
Mariola super, bardzo dorodne.
Moje w doniczkach siedzą od jakiegoś czasu i cisza, nawet jedna się nie przebiła
Moje w doniczkach siedzą od jakiegoś czasu i cisza, nawet jedna się nie przebiła
Pozdrawiam Kaśka
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Kasiu musisz uzbroić się w cierpliwość. One około miesiąca wyłażą. Bite 3 tygodnie
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Mariola , piękne masz begonie
-
U moich część ma już kilka ładnych liści, a część wypuściła trochę i potem się zatrzymały. Teraz wynoszę je w ciągu dnia na taras, więc może reszta też ruszy.
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Kasiu u mnie jedna na 6 doniczek jest taka.Kasia79 pisze:część wypuściła trochę i potem się zatrzymały.
5 ładnych wyrośniętych jest
a ta największa cebula ma tylko kiełki i stoi.
- ninkas
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 23:27
Miałam tak w zeszłym roku. Ruszyły dopiero jak przesadziłam do pojemników docelowych do porządnej ziemi kompostowej.
Alicja
-
Sprawdziłam dokładniej, okazuje się, że wszystkie białe i czerwone idą jak burza, a stoją żółte. Więc może to cecha odmiany/koloru. Najwyżej będę miała parapety w barwach narodowych