Lena, po kwiatach utworzą się takie zielone torebki nasienne, z czasem zbrązowieją i zrobią się suche wtedy pękają. Dobrze jest takie suche torebki ukręcić albo uciąć i "pęknąć". Nasionka wysypać do pojemniczka żeby nie miały dostępu do wilgoci, przez jakiś czas wietrzyć żeby nie spleśniały.
Ika2008 pisze:Martuś , ta na pierwszym zdjęciu, to faktycznie czerwień w kolorze prawie krwi, czy zdjęcie tak wyszło? Śliczna!
Dziękuję Może w tym świetle tak wyszło zdjęcie, ale to taka powiedziałabym "blada krew". Nasiona TORAF Petunia żyłkowana niska mix. Kwiaty nie przypominają tych z opakowania..
Na opakowaniu miałam napis: petunia ogrodowa o kwiatach pełnych mix "F2 POLKA". Pokaż koniecznie zdjęcie tej Twojej.
Podobnie jak Ty siałam też petunię strzępiastą białą oraz amarantową i wieczorem zauważyłam, że jedna sztuka z amarantowych jest strzępiasta pełna - zdjęcia nie cyknęłam, bo było już za ciemno.
MartisM pisze:
Dziękuję Może w tym świetle tak wyszło zdjęcie, ale to taka powiedziałabym "blada krew". Nasiona TORAF Petunia żyłkowana niska mix. Kwiaty nie przypominają tych z opakowania..
Marta, nawet jak nie do końca takie, jak na opakowaniu, to i tak ładne.
Ja mam kilka odmian, tabliczki się pomieszały i straciłam trochę orientację.