Truskawkowa działka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Truskawkowa działka
"Wiosna panie sierżancie"!
Śliczna ta Twoja wiosenka, Natalko!
Dobrze że święta za pasem, to i tęsknota w tyle głowy, ale co to będzie po.....
Trzymaj się cieplutko kochana.
Śliczna ta Twoja wiosenka, Natalko!
Dobrze że święta za pasem, to i tęsknota w tyle głowy, ale co to będzie po.....
Trzymaj się cieplutko kochana.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Natalko wiosnę miałaś piękną i sfotografowana cudnie, szczególnie rozchodnik w słońcu popodziwiam. Już by się takiej wiosny chciało. Uratowane od kompostownika dalie i kanny z pewnością ucieszą Cię pięknym kwitnieniem. Niespodziewany prezent od blogerki miły i użyteczny.
Dobrych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
Dobrych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marynko no już chciałoby się na żywo mieć takie widoki
Joasiu dziękuję mówiąc nieskromnie planuję powiększyć kilka własnych zdjęć i powiesić na ścianie w nowym mieszkaniu
Lucynko trochę smutno, ale i trochę lepiej się robi od oglądania wiosenno-letnich widoków
Soniu bardzo dziękuję
Tak jak pisałam w wątku parapetowym, ostatnio sporo się u mnie dzieje. Dom udało się w końcu sprzedać, mamy też już mieszkanie Remont zaczyna się już w tym tygodniu (miał być dopiero w styczniu), na dodatek we wtorek mamy przeprowadzkę (rzeczy z domu do mieszkania - ta właściwa dopiero po remoncie). Niedawno Kicia uszkodziła sobie też łapkę chodzi w gipsie W końcu nie może być nudno...
Zachowując chronologię kontynuujemy podróż w czasie. Jest środek wiosny, już po najgorszych, kwietniowych ulewach, chociaż nadal opady są regularne. Młode rośliny pysznią się intensywną zielenią, wiele z nich kwitnie. Przymrozki niestety zniszczyły kwiaty czereśni i wiśni, ale jabłonie mają się dobrze. Ich kwitnienie właśnie się kończy, niektóre już nawet skończyły spektakl. Pojawiają się pierwsze ?dmuchawce? mniszków, chodzę po działce i delikatnie je usuwam, tak by nasiona się nie oderwały. Pomiędzy źdźbłami traw patrzą na mnie białe oczka, czyli kwiaty truskawek i poziomek. Cała działka gra i buczy życiem, chociaż owadów widuję mniej niż rok temu. Zawsze znajdzie się jednak chętny do pozowania, jak ten odpoczywający motyl.
Joasiu dziękuję mówiąc nieskromnie planuję powiększyć kilka własnych zdjęć i powiesić na ścianie w nowym mieszkaniu
Lucynko trochę smutno, ale i trochę lepiej się robi od oglądania wiosenno-letnich widoków
Soniu bardzo dziękuję
Tak jak pisałam w wątku parapetowym, ostatnio sporo się u mnie dzieje. Dom udało się w końcu sprzedać, mamy też już mieszkanie Remont zaczyna się już w tym tygodniu (miał być dopiero w styczniu), na dodatek we wtorek mamy przeprowadzkę (rzeczy z domu do mieszkania - ta właściwa dopiero po remoncie). Niedawno Kicia uszkodziła sobie też łapkę chodzi w gipsie W końcu nie może być nudno...
Zachowując chronologię kontynuujemy podróż w czasie. Jest środek wiosny, już po najgorszych, kwietniowych ulewach, chociaż nadal opady są regularne. Młode rośliny pysznią się intensywną zielenią, wiele z nich kwitnie. Przymrozki niestety zniszczyły kwiaty czereśni i wiśni, ale jabłonie mają się dobrze. Ich kwitnienie właśnie się kończy, niektóre już nawet skończyły spektakl. Pojawiają się pierwsze ?dmuchawce? mniszków, chodzę po działce i delikatnie je usuwam, tak by nasiona się nie oderwały. Pomiędzy źdźbłami traw patrzą na mnie białe oczka, czyli kwiaty truskawek i poziomek. Cała działka gra i buczy życiem, chociaż owadów widuję mniej niż rok temu. Zawsze znajdzie się jednak chętny do pozowania, jak ten odpoczywający motyl.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 lis 2017, o 00:09
Co za piękne zdjęcia !
Miło jest wspominać te ciepłe chwile w ogrodzie gdy za oknem zimno i ponuro, a w kalendarzu grudzień .
Miło jest wspominać te ciepłe chwile w ogrodzie gdy za oknem zimno i ponuro, a w kalendarzu grudzień .
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
O ludzie, tak sobie pomyślałam - jeszcze trochę i znów wiosna. Po czym przypomniałam sobie co jest za oknem i stwierdziłam, że jednak nie...
Dobrze, że można u Ciebie takie piękne momenty uchwycone na zdjęciach pooglądać.
A ja się wcale nie dziwię, że będziesz swoje własne zdjęcia na ścianach wieszać. Są tak piękne, że obrazki się nie umywają...
Dobrze, że można u Ciebie takie piękne momenty uchwycone na zdjęciach pooglądać.
A ja się wcale nie dziwię, że będziesz swoje własne zdjęcia na ścianach wieszać. Są tak piękne, że obrazki się nie umywają...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ach, Natalko! Piękna wiosna u Ciebie!
Tylko dlaczego nie już?!
Oj, tęskno za takimi widokami na żywo!
Dobrego tygodnia, Natalko.
Tylko dlaczego nie już?!
Oj, tęskno za takimi widokami na żywo!
Dobrego tygodnia, Natalko.
Pozdrawiam. Lucyna
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Kocham kwiaty jabłoni! Pięknie pachną i wyglądają uroczo, jak panienki, białe z rumieńcem. Natalko mam takiego samego floksa i bardzo go lubię, ale od kilku lat bardzo skromnie się rozrósł. Nie ma to jak powspominać wiosnę w zimie, to już tak niedługo
Zdjęcie dmuchawca jest takie puszyste Super zdjęcia Ci wychodzą
Zdjęcie dmuchawca jest takie puszyste Super zdjęcia Ci wychodzą
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Och, jak ja lubię wspominki. Cudne zdjęcia Mniszek baaardzo puchaty, niby chwast, a jaki śliczny
Kiedy za oknem szaro i ponuro, to aż się dusza rwie za takimi widokami. Wesołych świąt
Kiedy za oknem szaro i ponuro, to aż się dusza rwie za takimi widokami. Wesołych świąt
- Blueberry
- Kontakt:
Bigstar witam i dziękuję
Joasiu, Lucynko to trochę słodko-gorzkie, i przyjemnie pooglądać, ale też chciałoby się już...
Agnieszko dziękuję też bardzo lubię kwiaty jabłoni
Iwonko dziękuję i nawzajem
Kolejne wiosenne widoki z działki ? na początek wszędobylska rogownica. Ta wytrzymała, dość ekspansywna roślina wygląda zjawiskowo gdy kwitnie, zwłaszcza w dużych ilościach. Mała kępka z dzisiejszych zdjęć przeszła przez płot od sąsiada, ale mam też całkowicie ?własne? zbiorowiska. Na pewno dostanie miejsce na Truskawkowej, ale muszę jej pilnować, łatwo zagłusza inne rośliny. Następnie kolejne białości ? oczka w trawie, czyli kwiaty poziomek i stokrotka. Stokrotek pierwotnie na działce nie było wcale, pojawiły się dopiero po kilkukrotnym koszeniu. Nadal jest ich mało, zdecydowanie wolą krótkie, miejskie trawniki. W przeciwieństwie do fiołków polnych, które upodobały sobie szczególnie warzywnik. Dalej przegląd kwitnień ? floks szydlasty od sąsiadki, kupiona na targu skalnica, jeden z goździków i aksamitki. Na koniec motyl który podobnie jak fiołki, upodobał sobie warzywnik i bronił dzielnie swojej miejscówki przed większymi pobratymcami.
Joasiu, Lucynko to trochę słodko-gorzkie, i przyjemnie pooglądać, ale też chciałoby się już...
Agnieszko dziękuję też bardzo lubię kwiaty jabłoni
Iwonko dziękuję i nawzajem
Kolejne wiosenne widoki z działki ? na początek wszędobylska rogownica. Ta wytrzymała, dość ekspansywna roślina wygląda zjawiskowo gdy kwitnie, zwłaszcza w dużych ilościach. Mała kępka z dzisiejszych zdjęć przeszła przez płot od sąsiada, ale mam też całkowicie ?własne? zbiorowiska. Na pewno dostanie miejsce na Truskawkowej, ale muszę jej pilnować, łatwo zagłusza inne rośliny. Następnie kolejne białości ? oczka w trawie, czyli kwiaty poziomek i stokrotka. Stokrotek pierwotnie na działce nie było wcale, pojawiły się dopiero po kilkukrotnym koszeniu. Nadal jest ich mało, zdecydowanie wolą krótkie, miejskie trawniki. W przeciwieństwie do fiołków polnych, które upodobały sobie szczególnie warzywnik. Dalej przegląd kwitnień ? floks szydlasty od sąsiadki, kupiona na targu skalnica, jeden z goździków i aksamitki. Na koniec motyl który podobnie jak fiołki, upodobał sobie warzywnik i bronił dzielnie swojej miejscówki przed większymi pobratymcami.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Blueberry
- Kontakt:
Świąt prawdziwie świątecznych,
ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz,
jaśniejących pierwszą gwiazdką.
Niech z nut świątecznych zapachów
powstanie najpiękniejsza kolęda
i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.
życzy Blueberry
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Natalio śliczne portrety najzwyklejszych kwiatków czyli Twoja miłość do fotografowania i przyrody. Chociaż muszę przyznać, że dłoni ogrodnika to Ty nie masz zbyt wypielęgnowana Dziękuję za życzenia i zostawiam dla Ciebie: wspaniałych, rodzinnych Świąt, miały być po lodzie a będą po wodzie... i coraz bliżej do wiosny
- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Zdjęcia rogownicy cudne. Takie delikatne.
I Tobie życzę Wesołych Świąt!
I Tobie życzę Wesołych Świąt!
- Blueberry
- Kontakt:
Mario bardzo dziękuję no fakt, dłoni ogrodnika nie mam, zawsze robię w rękawiczkach
Joasiu dziękuję
Święta, święta... i po świętach. Wracam również na forum, czas nadrobić świąteczne zaległości
Różową azalię spotkałam po drodze na działkę, rośnie sobie koło dziury w żywopłocie robiącej za furtkę. Dzięki temu, choć ?z doskoku? mogłam sfotografować ją z naprawdę bliska. Dalsze widoki to już Truskawkowa, pierwsza kwitnąca werbena niedługo po posadzeniu na rabatce przed domkiem. Po pewnym czasie dołączyła do niej fioletowa, a na końcu czerwona, jednak ta kwitła najbardziej obficie. Pierwsze kwiaty jastruna wyglądały świetnie na tle rogownicy, z małych, zabiedzonych roślinek zrobiły się ładne kępki. Za jastrunem niezapominajka-samosiejka w słonecznej kompozycji z jaskrem. Wyglądały razem tak ładnie, że nie miałam serca wyrywać chwaściora, rósł sobie przez cały sezon? Na koniec niewinnie wyglądający kwiatuszek bluszczyku kurdybanka i nieistniejący już, porządnie omszały pniak.
Joasiu dziękuję
Święta, święta... i po świętach. Wracam również na forum, czas nadrobić świąteczne zaległości
Różową azalię spotkałam po drodze na działkę, rośnie sobie koło dziury w żywopłocie robiącej za furtkę. Dzięki temu, choć ?z doskoku? mogłam sfotografować ją z naprawdę bliska. Dalsze widoki to już Truskawkowa, pierwsza kwitnąca werbena niedługo po posadzeniu na rabatce przed domkiem. Po pewnym czasie dołączyła do niej fioletowa, a na końcu czerwona, jednak ta kwitła najbardziej obficie. Pierwsze kwiaty jastruna wyglądały świetnie na tle rogownicy, z małych, zabiedzonych roślinek zrobiły się ładne kępki. Za jastrunem niezapominajka-samosiejka w słonecznej kompozycji z jaskrem. Wyglądały razem tak ładnie, że nie miałam serca wyrywać chwaściora, rósł sobie przez cały sezon? Na koniec niewinnie wyglądający kwiatuszek bluszczyku kurdybanka i nieistniejący już, porządnie omszały pniak.
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia