Bukszpany Lemonki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Bukszpany Lemonki
Ja za miodunką i dąbrówką biegam po lasach, a Ty masz takie cuda u siebie Dąbrówkę też mam, ale jedna jest śliczną miniaturką, a druga dopiero od roku u mnie i jeszcze się nie rozrosła.
Takie okazałe bzy muszą w tej chwili upojnie pachnieć, a jak przekwitną, to będzie gdzie posiedzieć w cieniu Pod balkonem mam taki z odrostami, kosiarka je wycina i zupełnie nie biorę ich do głowy.
Piękne orliki, a ten żółty, który potem jest biały szczególnie
Takie okazałe bzy muszą w tej chwili upojnie pachnieć, a jak przekwitną, to będzie gdzie posiedzieć w cieniu Pod balkonem mam taki z odrostami, kosiarka je wycina i zupełnie nie biorę ich do głowy.
Piękne orliki, a ten żółty, który potem jest biały szczególnie
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Dziewczyny Dziękuję Wam za wizytę i miłe słowa
Jagodo, bardzo chciałabym kiedyś odwiedzić Wojsławice. Obym kiedyś w końcu tam dotarła. Jak liliowce u Ciebie. Może przy tej pięknej pogodzie już zaczęły
Halszko, dzięki za identyfikację. Orliki są białe z domieszka kremowego a w pąkach są kremowe Lilak kwitnie obficie bo był przycinany i bardzo mu to posłużyło
Iwonko, orliki faktycznie są ładne. Dziękuję. A co do miodunki i dąbrówki. Jeśli chcesz mogę podesłać Ci dąbrówkę bo mam jej więcej. Miodunkę może za rok bo dopiero posadzona i nie wiem czy się przyjmie. Moje miodunki fioletowe zaginęły w akcji układania gresu. Szkoda ich. Te nowe to dla mnie takie objawienie bo nie wiedziałam, że mogą mieć różowe kwiatki.
Jagodo, bardzo chciałabym kiedyś odwiedzić Wojsławice. Obym kiedyś w końcu tam dotarła. Jak liliowce u Ciebie. Może przy tej pięknej pogodzie już zaczęły
Halszko, dzięki za identyfikację. Orliki są białe z domieszka kremowego a w pąkach są kremowe Lilak kwitnie obficie bo był przycinany i bardzo mu to posłużyło
Iwonko, orliki faktycznie są ładne. Dziękuję. A co do miodunki i dąbrówki. Jeśli chcesz mogę podesłać Ci dąbrówkę bo mam jej więcej. Miodunkę może za rok bo dopiero posadzona i nie wiem czy się przyjmie. Moje miodunki fioletowe zaginęły w akcji układania gresu. Szkoda ich. Te nowe to dla mnie takie objawienie bo nie wiedziałam, że mogą mieć różowe kwiatki.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Orliki masz takie powabne, a ten kremowy to bajka Mam kilka, ale to maluchy jakieś.
U mnie susza, zaraz pędzę podlewać trawnik, bo po nawożeniu urósł zielony , a deszczu nadal brak.
Miłego dzionka
U mnie susza, zaraz pędzę podlewać trawnik, bo po nawożeniu urósł zielony , a deszczu nadal brak.
Miłego dzionka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Izuniu, Twoje orliki to naprawdę dorodne okazy. Ja miałam takie w minionych latach. W tym roku tylko nieliczne prezentują się tak, jak powinny. Większość to takie rachityczne bidulki, ale i tak cieszę się, że przezimowały te mokradła jesienno-zimowe, jakie u mnie miały miejsce.
Wspaniale bzami zapachniało w Twoim wątku!
Spokojnego weekendu, Izuś.
Wspaniale bzami zapachniało w Twoim wątku!
Spokojnego weekendu, Izuś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Izo nie sposób nie zachwycić się białym lilakiem. Coraz bardziej mnie fascynuje, tylko nie mam chętnego na wykarczowanie kilku hibiskusów.
Orlik biały cudny. Też mam siewkę, już w pąkach widać, że będzie biały. Uwielbiam je za nieprzewidywalność kolorów i budowy kwiatu.
Miłego weekendu.
Orlik biały cudny. Też mam siewkę, już w pąkach widać, że będzie biały. Uwielbiam je za nieprzewidywalność kolorów i budowy kwiatu.
Miłego weekendu.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja tam widzę niebieski hiacyncik hiszpański w barwinku?Właściwe liście się ukryły...
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Izuś, moja Dąbrówka pomału będzie się rozrastać i za jakieś ś czas na pewno będę miała jej za dużo. Ale za propozycje bardzo dziękuję. Z miodunką też dam sobie radę, wiem gdzie rośnie w lesie, a ja dużo nie potrzebuję.
Znowu się gdzieś zapodziałaś?
Znowu się gdzieś zapodziałaś?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Orliki rosną Ci obłędnie. Ten limonkowy jest prześliczny, pewnie ma już z kilka latek, prawda?