Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Maciek, jeśli średnica kwiatka jest w granicach 12-13 cm i pachnie dość intensywnie zwłaszcza wieczorem to będzie 'Alfresco', jeśli kwiat ma większą średnicę w pełnym rozkwicie (bo wtedy jest to miarodajne), w granicach 18-20 cm to będzie prawdopodobnie 'Marilyn' i też może śladowo pachnieć. W razie pytań na temat zwartnic wal do mnie śmiało...
Pozdrawiam - Andrzej Humor to widzenie świata na osi absurdu i niedorzeczności - Thomas Moore Spis moich wątków
łaaaał
Tak jak nie przepadam za tymi kwiatami to ten jest niesamowity
Średnicę ma około 13 cm. Gdy go powącham to czuc delikatny ale nie za intensywny zapach
Pierwszy raz mam hippeastrum i jestem z nich bardzo zadowolony
A tu 2 hippeastrum szykuje się do kwitnienia
Wieczorem się całkowicie rozwinął
Może i imponujący. Ja się nie znam jak duże mogą być kwiaty u tych pięknych roślin. Biedna cebula leżała w sklepie z miesiąc więc postanowiłem ją kupić. Kosztowała 15zł ale pani sprzedawczyni obniżyła o 3zł nie mogłem jej nie kupić.