Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostatnio "Lala" Jacka Dehnela. Historia przeszło osiemdziesięciu lat z życia babci autora gdzie teraźniejszość przeplata się z wydarzeniami sprzed lat, historia rodzinna z historią tego kraju....
Nie ma żadnej chronologii a czyta się jednym tchem
No a ja znałam Lalę, miała działkę w tym samym ogrodzie działkowym co ja.....
A w torebce do autobusu moja ulubiona Agatha Christie, mogę czytać jej kryminały w nieskończoność. Akytualnie -"Rosemary znaczy pamięć"
Najbliższe plany - Gerard Ciołek "Ogrody Polskie" ale to dopiero muszę znaleźć i wypożyczyć
oloix
200p
200p
Od: 12 gru 2008, o 14:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wojciech Cejrowski - Gringo pośród dzikich plemion
Jest to książka sławnego polskiego podróżnika który opowiada swoje przeżycia z Indianami. Książka jest bardzo ciekawa i napisana z humorem.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

"Dom Małgorzaty" czytałam kilka miesięcy temu . Wszystkim wrażliwym polecam !!!
A moja ostatnia lektura (zupełnie inne klimaty) to Kate Mosse "Grobowiec". Akcja powieści rozgrywa się na dwóch płaszczyznach wiekowych tzn. w latach 1891-97 na przemian z zupelną współczesnością. Mrok, zbrodnie i miłość......
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cormac McCarthy "Droga"
Fikcyjna opowieść o wędrówce ojca i syna, ale dokąd?
To czarna elegia o kolorowym raju w którym żyjemy.
Polecam!
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Mały domek na działce Gotowa instrukcja na altanę, trejaże, murki oporowe, inspekt.

Bajer :wink:
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

oloix pisze:Wojciech Cejrowski - Gringo pośród dzikich plemion
Jest to książka sławnego polskiego podróżnika który opowiada swoje przeżycia z Indianami. Książka jest bardzo ciekawa i napisana z humorem.
Czytałam ostatnio - również polecam. O ile nie zawsze lubię programy pana Cejrowskeigo, zwłaszcza gdy wygłaszcza swoje poglądy, o tyle książki i programy podróżnicze są ok.
Obecnie czytam Karen Amstrong, Krótka historia mitu.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak sobie piszę od czasu do czasu o tym co czytam i ..... zero zainteresowania ;:145
Więc teraz prowokacja : Czytam książkę - kobyłkę pt. "Łaskawe" . Tylko tyle podam. Ktoś przeczytał ? Jeśli tak proszę spostrzeżenia.. Buziaki -ulka
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

koza pisze:Tak sobie piszę od czasu do czasu o tym co czytam i ..... zero zainteresowania ;:145
Więc teraz prowokacja : Czytam książkę - kobyłkę pt. "Łaskawe" . Tylko tyle podam. Ktoś przeczytał ? Jeśli tak proszę spostrzeżenia.. Buziaki -ulka
Nie czytałam ;:218

A teraz mam na tapecie "Królewskie skandale" Michael Farquhar

Galeria najbardziej skandalicznych postaci o których nigdy nie dowiecie się na lekcji historii. :wink:
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Karl Ludwig=Rośliny Pnące.
Najpiękniejsze gatunki oraz konstrukcja szpalerów,pergoli i treliaży.
[/b]
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37

Post »

Dana Parys - White " Emigrantka z wyboru " . Bardzo interesująco i lekko napisana książka o emigracji lat osiemdziesiątych . Czyta się świetnie,szybko... Tylko 174 strony - do "połknięcia" w jeden wieczór ! Polecam !
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Miłość nad rozlewiskiem M.Kalicińska .Rewelacyjna ,ksiażka o miłości ,zdradzie ,samodzielności.Cudnie sa opisane wiejskie klimaty i cztery pory roku .Są jeszcze dwie części ,a czyta sie jednym tchem ,ja płakałam i się śmiałam POLECAM
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

ida74 pisze:Miłość nad rozlewiskiem M.Kalicińska .Rewelacyjna ,ksiażka o miłości ,zdradzie ,samodzielności.Cudnie sa opisane wiejskie klimaty i cztery pory roku .Są jeszcze dwie części ,a czyta się jednym tchem ,ja płakałam i się śmiałam POLECAM
Dwie poprzednie części to "Powroty nad rozlewiskiem" i "Dom nad rozlewiskiem" ostatnio wydane razem jako "Rozlewisko". Również polecam :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

ida74 pisze:Miłość nad rozlewiskiem M.Kalicińska .Rewelacyjna ,ksiażka o miłości ,zdradzie ,samodzielności.Cudnie sa opisane wiejskie klimaty i cztery pory roku .Są jeszcze dwie części ,a czyta się jednym tchem ,ja płakałam i się śmiałam POLECAM
Przeleciałam :wink: trzy części "Dom nad rozlewiskiem", "Miłość nad rozlewiskiem", "Powroty nad rozlewisko". Może komus sie wydawać, że to kolejna banalna historia ale towg mnie książka o naszych pokręconych czasach, pędzącym do przodu świecie, za którym pędzimy my - w wyścigu szczurów. To książka... o ludzkich namiętnościach. Szczerze polecam!

Teraz połykam "Ostatni Wykład" Randy Pauscha i "Gamorrę" Roberto Saviano - obie są fantastyczne.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

znów nie dostawałam powiadomień :twisted: :twisted:
ale znalazłam kilka książek dla siebie!!!!!!!!!
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Koza - Ula, czy czytasz "Łaskawe" Jonathana Littella?
Jeśli to była Twoja prowokacja, to powiem tylko tyle - przerażające ale i fascynujące.
A ja ciągle Hannę Krall - ostatnio "Okna" oraz "Kotka Brygidy" Joanny Rudniańskiej oraz "Listy z pudełka" Ann Kirschner.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”