Jaką KSIĄŻKĘ aktualnie czytasz ? [EDU]
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ostatnio "Lala" Jacka Dehnela. Historia przeszło osiemdziesięciu lat z życia babci autora gdzie teraźniejszość przeplata się z wydarzeniami sprzed lat, historia rodzinna z historią tego kraju....
Nie ma żadnej chronologii a czyta się jednym tchem
No a ja znałam Lalę, miała działkę w tym samym ogrodzie działkowym co ja.....
A w torebce do autobusu moja ulubiona Agatha Christie, mogę czytać jej kryminały w nieskończoność. Akytualnie -"Rosemary znaczy pamięć"
Najbliższe plany - Gerard Ciołek "Ogrody Polskie" ale to dopiero muszę znaleźć i wypożyczyć
Nie ma żadnej chronologii a czyta się jednym tchem
No a ja znałam Lalę, miała działkę w tym samym ogrodzie działkowym co ja.....
A w torebce do autobusu moja ulubiona Agatha Christie, mogę czytać jej kryminały w nieskończoność. Akytualnie -"Rosemary znaczy pamięć"
Najbliższe plany - Gerard Ciołek "Ogrody Polskie" ale to dopiero muszę znaleźć i wypożyczyć
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
"Dom Małgorzaty" czytałam kilka miesięcy temu . Wszystkim wrażliwym polecam !!!
A moja ostatnia lektura (zupełnie inne klimaty) to Kate Mosse "Grobowiec". Akcja powieści rozgrywa się na dwóch płaszczyznach wiekowych tzn. w latach 1891-97 na przemian z zupelną współczesnością. Mrok, zbrodnie i miłość......
A moja ostatnia lektura (zupełnie inne klimaty) to Kate Mosse "Grobowiec". Akcja powieści rozgrywa się na dwóch płaszczyznach wiekowych tzn. w latach 1891-97 na przemian z zupelną współczesnością. Mrok, zbrodnie i miłość......
Ulka buziaki przesyła
Mały domek na działce Gotowa instrukcja na altanę, trejaże, murki oporowe, inspekt.
Bajer
Bajer

Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Czytałam ostatnio - również polecam. O ile nie zawsze lubię programy pana Cejrowskeigo, zwłaszcza gdy wygłaszcza swoje poglądy, o tyle książki i programy podróżnicze są ok.oloix pisze:Wojciech Cejrowski - Gringo pośród dzikich plemion
Jest to książka sławnego polskiego podróżnika który opowiada swoje przeżycia z Indianami. Książka jest bardzo ciekawa i napisana z humorem.
Obecnie czytam Karen Amstrong, Krótka historia mitu.
- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie czytałamkoza pisze:Tak sobie piszę od czasu do czasu o tym co czytam i ..... zero zainteresowania![]()
Więc teraz prowokacja : Czytam książkę - kobyłkę pt. "Łaskawe" . Tylko tyle podam. Ktoś przeczytał ? Jeśli tak proszę spostrzeżenia.. Buziaki -ulka

A teraz mam na tapecie "Królewskie skandale" Michael Farquhar
Galeria najbardziej skandalicznych postaci o których nigdy nie dowiecie się na lekcji historii.

-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
Dwie poprzednie części to "Powroty nad rozlewiskiem" i "Dom nad rozlewiskiem" ostatnio wydane razem jako "Rozlewisko". Również polecamida74 pisze:Miłość nad rozlewiskiem M.Kalicińska .Rewelacyjna ,ksiażka o miłości ,zdradzie ,samodzielności.Cudnie sa opisane wiejskie klimaty i cztery pory roku .Są jeszcze dwie części ,a czyta się jednym tchem ,ja płakałam i się śmiałam POLECAM

Ulka buziaki przesyła
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeleciałamida74 pisze:Miłość nad rozlewiskiem M.Kalicińska .Rewelacyjna ,ksiażka o miłości ,zdradzie ,samodzielności.Cudnie sa opisane wiejskie klimaty i cztery pory roku .Są jeszcze dwie części ,a czyta się jednym tchem ,ja płakałam i się śmiałam POLECAM

Teraz połykam "Ostatni Wykład" Randy Pauscha i "Gamorrę" Roberto Saviano - obie są fantastyczne.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Koza - Ula, czy czytasz "Łaskawe" Jonathana Littella?
Jeśli to była Twoja prowokacja, to powiem tylko tyle - przerażające ale i fascynujące.
A ja ciągle Hannę Krall - ostatnio "Okna" oraz "Kotka Brygidy" Joanny Rudniańskiej oraz "Listy z pudełka" Ann Kirschner.
Jeśli to była Twoja prowokacja, to powiem tylko tyle - przerażające ale i fascynujące.
A ja ciągle Hannę Krall - ostatnio "Okna" oraz "Kotka Brygidy" Joanny Rudniańskiej oraz "Listy z pudełka" Ann Kirschner.
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Mój ogród