Chwila relaksu - np. haft krzyżykowy
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja jednak postanowiłam spróbować wyhaftować storczyka na czystej kanwie. narysowałam kratkę (10x10 krzyżyków każda), a potem naszkicowałam Phalaenopsisa i teraz próbuję go wypełnić. Będzie to biały Phalaenopsis z rózową warżką. tło zrobię liliowofioletowe, jak starczy muliny. Będzie bardzo dobrze pasować do ścian w moim pokoju. Oczywiście nie wiem, czy coś z tego będzie, ale warto spróbować.
- Storczykowa
ja robię na szydełku. a chyba jest też gdzieś temat o rzeczach robionych na szydełku...saaga pisze:Jak miło spotkać krzyżykujące osoby, a myślałam, że już nikt nie zajmuje się takimi rzeczami![]()
Lucynko, Twój storczyk jest przeuroczy![]()
A czy jest na forum także ktoś szydełkujący?? Na długie zimowe wieczory szydełko albo krzyżyki są super!
- Storczykowa
no narysowałam, bo nie umiałabym bez wzoru... oczywiście go wymyśliłam, bo nie miałam kartki z obrazkiem podzielonym na kratki. a że ostatnio nauczyłam się rysować Phalaenopsisy tak jak wyglądają w rzeczywistości, to obrazek powinien być podobny. jak go skończę (może do końca roku się uda), wstawię tu jego fotkę.dorcia pisze:Duśka, zdolne z Ciebie dziecko, sama narysowałaś wzór :o Życzę powodzenia w haftowaniu storczyka. :P
a tak poza tym, nie jestem dzieckiem :P
- Storczykowa
-
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorcia , cudne obrazki i w bardzo szybkim tempie wykonane ... mi z widoczkiem chybaby z rok zeszło
Gratulki

Gratulki

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki