Zimno,ponuro o nie dało sie działać na zewnątrz(a mam sporo roboty ciągle jeszcze... więc wreszcie mogę tutaj coś napisać! Sorry za długie milczenie !!!
cyma2704 Ja nawet dokupiłam macie jeszcze i wszystko padło… w tych skrzyniach, chociaż były podlewane. A twoja? Tylko ta co została w 2 doniczkach pozbierała się i coś wypuściła maleńkiego.
W jakim miesiącu dzielisz Rozanne bo one późno się u mnie budzą jakoś..czy dajesz im nawozu jesiennego?
pelagia72 Tuberozy w doniczkach schowałam do namiociku żeby odciągnęły z liści a potem je przeglądnę aby wybrać przybyszowe jeżeli są w ogóle.. Ani one ani mieczyki w tym roku nie wypuściły łodyg kwiatowych a twoje?
Nie udało mi się zrobić pomidory zapiekane i do słoja w całości, bo okazało się że słój był nie do odnalezienia…przepadł w nicość (ktoś chyba rozbił..)
U mnie sporo przemrożonych nagietków, musze tam iść i zobaczyć..ale mam tez w donicach.
Wanda7 Ja już myślę aby bodziszkiem wszystko obsadzić bo u mnie późno startuje ale kwitnie do przymrozków. Czy dawałaś mu nawóz jesienny?
neferet Oj tak,truskawki smakują obłędnie później ; jeszcze mają zielone owocki pod folią ale marne szanse na dojrzewanie niestety.
Nie umiem specjalnie dzielić niczego więc nie wiem czy bodziszek przeżyje moje podzielenie… no i w gole nie wiadomo czy się obudzi po zimie.
kuneg Rozanne późno startuje u mnie ale kwitnie do przymrozków. Nie we wszystkich miejscach takie łany były bo w jednym koło róży zakwitł raz ; potem rósł jak szalony ale już nie kwitł; zastanawiam się jakich składników mu brakuje w glebie tam właśnie…
anabuko1 To truskawki wiszące Elan; jeszcze do tej pory mają owocki

Rozanne późno startuje u mnie ale kwitnie do przymrozków; o takich właśnie marze. Bezobsługowych niemal ale pięknie kwitnących jak już nic prawie nie kwitnie. Tym bardziej że w to bardzo upalne lato wszystko przekwitało 3 razy szybciej niż zwykle a na nim upał i susza nie robiła specjalnego wrażenia...może dlatego że ma dużo gliny ktora trzyma wilgoć dłużej.
Truskaweczki ubrały się stosownie do okazji, prawda? Ale smak wyborny!!
Wszędzie mam papryczki o rożnych kształtach i kolorach; uczta paprykowa trwa… i jeszcze długo będzie tak…juz troche wsadziłam do słoików ale brakło mi zakrętek.
https://i.postimg.cc/c4Rw339V/Zdj-cie8470.jpg