Porzeczka zielona
Re: Porzeczka zielona
Smakuje jak czarna porzeczka. Wina mogą ciekawie wyglądać.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czerwone i białe maja problemy a zwykle czarne jak chwast.
Hmm czyli mówisz że tak jak winorośl, na przedwiośniu spróbować ukorzenić zeszłoroczne sztobry? Spróbuję też obsypać ziemia i zamknąć w butelkę pet (taki okład powietrzny)
Witam prowadzi ktoś na ten moment Zieloną porzeczkę?
U mnie cały czas rośnie
Smak identyczny jak czarna a co do hodowli to nie zauważyłem różnic
Jak ktoś poszukuje, to na popularnym portalu aukcyjnym jakiś sklep wystawił na sprzedaż partię kilkuset zielonych porzeczek fińskiej odmiany "Venny", sprowadzonej ze znanej szwajcarskiej szkółki Lubera, która sprzedaje ją pod własną nazwą marketingową "Cassissima Greenlife" (na poprzedniej stronie ktoś już kiedyś wstawiał zdjęcie).
Nie podaję nazwy sprzedawcy, ani też nie linkuję (regulamin), ale jak ktoś polował na zielone porzeczki to powinien szybko znaleźć po tej luberowskiej nazwie, bo to chyba jedyna oferta w Polsce na ten moment.
Może komuś się przyda taka informacja
Nie podaję nazwy sprzedawcy, ani też nie linkuję (regulamin), ale jak ktoś polował na zielone porzeczki to powinien szybko znaleźć po tej luberowskiej nazwie, bo to chyba jedyna oferta w Polsce na ten moment.
Może komuś się przyda taka informacja

Re: Zielona porzeczka
Też mi się tak wydawało dopóki nie zobaczyłam w akcji sroki, która - stojąc na ziemi - opitoliła mi cały jeden owocujący pęd czarnej porzeczki zwieszony do ziemi pod ciężarem owocówWaleria pisze: ↑6 mar 2010, o 19:02Eee tam, nie zauważyłam,żeby jagody czerwonych czy czarnych porzeczek były zjadane przez ptaki. Malin też nie ruszają. Jedyne, na co ptaszki miały chęć, to jagoda kamczacka.Wojciech Majda pisze:Żeby jeszcze ludzi podjudzić;), że nie mają tego zielonego cudu dodam, że owoce o zielonym kolorze są mniej chętnie zjadane przez ptaki, gdyż myślą, że są jeszcze niedojrzałe.