Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
U mojej córki i na balkonie południowym i na zachodnim Koralik rósł dobrze, oprócz tego dałam jej żółte i czerwone gruszeczki. Nie urosły takie wysokie , jak w szklarni, ale owocowały dobrze. Podlewała je codziennie w czasie upałów, ja od czasu do czasu podlewałam je gnojóweczkami (jak młodzi wyjeżdżali ). Prawdopodobnie każda odmiana koktajlowa niska uda się przy odpowiedniej pielęgnacji.Myślę ,że nawet Megagron uda się ,w dużej donicy i na dużym balkonie. Pozdrawiam ,Bożenka.
Pozdrawiam , Bożenka.
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kolejny rudzielec do identyfikacji ;-)
Może ktoś wie co to za odmiana ?

Może ktoś wie co to za odmiana ?

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44

-
- 100p
Czesto odwiedzam warzywniak i zawsze zaczynam od dzialu pomidorowego 
Rozmiar pomiedzy winogronem a śliwka (jakies 3cm). Czy moze to byc Black Plum?

Rozmiar pomiedzy winogronem a śliwka (jakies 3cm). Czy moze to byc Black Plum?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2010, o 21:44
Myślę, że może być. Swoją drogą nieźle zaopatrzony warzywniak, starają się urozmaicać widzę;) A jadłaś może Sunsugar albo Sungold? Dobre są?
-
- 100p
Calkiem mozliwe,ze jadłam, tylko o tym nie wiem. Wiekszosc tych pomidorkow to opakowanie w ktorym znajduje sie kilka roznych gatunkow koktajlowych. Niestety nie podaja zadnych odmian. Za to podaja przepis na zrobienie z nich salatki
Pomidory pochodza z Meksyku.
Dzis zachorowalam na Red i Yellow Currant. To juz zaczyna sie robic koktajlowa obsesja. Czy to sie gdzies leczy

Dzis zachorowalam na Red i Yellow Currant. To juz zaczyna sie robic koktajlowa obsesja. Czy to sie gdzies leczy

-
- 100p
Moniko - ten sklepowy byl bardziej owalny. Chyba to jednak Black Plum (lub cos zblizonego). Sprobuje wrzucic kilka nasionek do ziemi w ramach eksperymentu.
Loeb - Dzięki za linka
forumowicz - to moze byc jednak nieuleczalne, pierwszy drink jaki mi przyszedl na mysl to "Krwawa Mary?
Loeb - Dzięki za linka

forumowicz - to moze byc jednak nieuleczalne, pierwszy drink jaki mi przyszedl na mysl to "Krwawa Mary?

- halys
- 200p
- Od: 5 wrz 2011, o 14:25
Witam
Posiałam dziś Pomidor koktajlowy wysoki typu "cherry" Pokusa. Czy nadaje się na balkon? Jeśli tak, to czy doniczki 5l wystarczą, czy może lepiej dać większe (10l)?
Posiałam dziś Pomidor koktajlowy wysoki typu "cherry" Pokusa. Czy nadaje się na balkon? Jeśli tak, to czy doniczki 5l wystarczą, czy może lepiej dać większe (10l)?
Życie, Ty wariacie...
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 25 lut 2012, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Proszę napiszcie czy już czas na wysiew nasion pomidorów koktajlowych
-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
Powiem szczerze, że nie wiem czy to już pora, ale ja wysiałam po kilka ziarenek 3 odmian - pójdą do tunelu.Do gruntu będę wysiewała ok. 15 marca dopiero.
Iwona
Puchatek pisze:Proszę napiszcie czy już czas na wysiew nasion pomidorów koktajlowych
Jeszcze raz wkleję zdjęcie rozsady pomidora /zrobione 20 kwietnia/ wysianego 15 marca.
Wyciąg sobie sama wnioski.
Pozdrawiam
-
- 10p - Początkujący
- Od: 9 wrz 2010, o 12:35
Jeśli ktoś lubi słodkie pomidory koktajlowe to dobry jest Malinowy Smaczek.Producent poleca go dzieciom.
Czy ktoś z Was próbował uprawiać pomidorki w wiszących donicach ? Czy Koralik nadaje się do takiej uprawy ? Mam jeszcze inne koktajlówki , ale wysokie, więc chyba chyba się nie nadają do takiej uprawy. Pozdrawiam , Bożenka.
Pozdrawiam , Bożenka.