Arkady - trzymam kciuki za Twoje plany edukacyjne
Czytam, że na balkonie może pojawić sie połysnica marchwianka... Zmartwiłam się, bo mam zamiar w tym roku uhodowac sobie na balkonie marchewki. Jak to to wygląda i co to to potrafi zrobic z marchewką? czy zagraża innym roślinom?
połysnica marchwianka atakuje tylko liście marchewki ale, jak posadzisz obok niej szczypiorek to jej nie będzie ponieważ szczypiorek odstrasza swoim zapache
Połyśnica atakuje korzenie. Na balkonie można uprawę przykryć włókniną, wtedy muchy nie złożą jajeczek. U mnie , na działce uprawa współrzędna z cebulą nie pomogła i połyśnicę w marchwi miałam.
Arkady czy to już czas na dyniowate oraz na kukurydzę? Podpowiedz proszę, obym tylko nie przegapiła. Kwiecień kwietniem, ale jak powszechnie wiadomo miesiące w tym roku się kompletnie popiętroliły. Ps. Skąd masz taki piękny rabarbar ??
Wysiałem wcześniej bo w tamtym roku mi się nie udały ,kukurydzę sieje się w maju no i resztę też w maju no byłem trochę niecierpliwy a rabarbar to z nasion w tamtym roku go posiałem i teraz będzie wielka uczta
A w jakim miesiącu go wysiewałeś? Pytam, bo dostałam nasionka z Holandii ale zapomniałam o nim I teraz jak spojrzałam na Twój to wyobraziłam sobie pyszny placek z rabarbarem ... mmmm Bardzo chciałabym taki mieć ...
W kwietniu szybko rośnie trochę będzie tych łodyżek oczywiście zielonych i czerwonych mówili że w pierwszym roku go się nie je ale i tak zrobiłem kompot ale nie był zbyt smaczny.No i życzę Ci powodzenia w tym roku
Czasami bywają takie momenty w życiu że trudno je zrozumieć
Po prostu tego nie rozumiem robisz coś starasz się a potem spada ci grad na to co sam zasiałeś i nic na to nie poradzisz po prostu się zastanawiasz przez chwile co zrobiłem nie tak
Współczuję Ci bardzo Może te rośliny dojdą do siebie.
Pomidora możesz wsadzić do słoika z wodą i powinien się ukorzenić.
Spróbuj ,przynajmniej nie będzie Ci tak żal ...
Arkady- też mi jest przykro .Może da się jeszcze coś odratować Trzymam kciuki.
A na moim balkonie- zioła -2 odmiany pietruszki , mięta , szałwie , szczypiorek z dymki, oregano, koper , lubczyk, papryczka .Na parapecie bazylia ,a w kuchni tymianek , i szczypiorek .Pozdrawiam
Przykro mi-na wiosnę,młode sadzonki umieszczam w takich doniczkach, donicach, skrzyneczkach -aby łatwo było je schować, w razie ulewy, silnych nawałnic, póżniej mogę je przesadzać i tworzyć kompozycje