Karczownik,kret, nornica czy... - 2cz.(2007.06.28 - do 2011.11.06)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co ile sekund masz sygnał dzwiękowy? Sprawdź. U mnie w instrukcji jest co 30 sekund a faktycznie co 45 sekund. 

Tu piszę jak walczyłem z nornicami i to skutecznie. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=193&start=0 .W okresie jesienno – zimowym walczę tak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=48chatte pisze:Kupiłam tej jesieni, jak nornice doprowadziły mnie do czarnej rozpaczy![]()
Nic się niestety nie zmieniło, ryły spokojnie dalej.
Pozdrawiam Andrzej.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Tak dokładnie z sekundnikiem nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, ze jest co 30 sekund. Musiałabym sprawdzić.
Właśnie po przeczytaniu Twoich sposobów kupiłam trutkę, nazywa się Normix czy jakoś tak, ale nie doczytałam, ze tylko kilka ziarenek trzeba sypnąć. Ja wsypałam koło łyzki i nic nie ruszyły.
Teraz , jak wydobrzeję, to spróbuję sypać tak jak radzisz, do pudełek-pułapek. To moja ostatnia nadzieja, bo wszystkie inne sposoby zawiodły.
Właśnie po przeczytaniu Twoich sposobów kupiłam trutkę, nazywa się Normix czy jakoś tak, ale nie doczytałam, ze tylko kilka ziarenek trzeba sypnąć. Ja wsypałam koło łyzki i nic nie ruszyły.
Teraz , jak wydobrzeję, to spróbuję sypać tak jak radzisz, do pudełek-pułapek. To moja ostatnia nadzieja, bo wszystkie inne sposoby zawiodły.
-
To za dużo. Syp do norki najwyżej 2-4. Wtedy widzisz czy zostały zjedzone.chatte pisze:...Ja wsypałam koło łyzki i nic nie ruszyły...

Bardzo proszę o sprawdzenie jak to możliwe.Tak dokładnie z sekundnikiem nie sprawdzałam, ale wydaje mi się, ze jest co 30 sekund. Musiałabym sprawdzić... .

Pozdrawiam Andrzej.
-
Dziś go wypróbowałem na działce sąsiada. Chyba jest skuteczny. Przydeptaliśmy najpierw korytarz, który szedł nad powierzchnią ziemi z działki sąsiada na alejkę. Po włączeniu odstraszacza po kilku minutach stwierdziliśmy, że korytarz w miejscu przydeptania jest podniesiony, co wskazuje, że kret tędy przechodził uciekając z działki przed emitowanym dźwiękiem i drganiami.
Na 100 % sprawdzę go dopiero w przyszłym roku.
Na 100 % sprawdzę go dopiero w przyszłym roku.

Pozdrawiam Andrzej.
-
- 1000p
- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Pozbędźcie się proszę złudzeń, że te odstraszacze działają na krety odstraszająco. Mam cztery takie urządzenia. Krety przechodzą obok nich w odległości 15 centymetrów! Według instrukcji winny uciekać już od 15 metrów. Widocznie krety nie czytały instrukcji i dlatego nie wiedzą, że powinny uciekać.

Mietek.
-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
-
- ---
-
- ---