Ja tak szturchałam Cymona

Nie znam się na pelaśkach, a bardzo jestem jej ciekawa.
tak,wczesnowiosenna sadzonka.Obawiam się czy uda mi się ją przezimować,z tymi nowymi odmianami nie zawsze jest łatwo,"matkę" sadzonki z drzewka straciłam.maja79 pisze:Madziu cudne drzewko,czy to tegoroczne?
a kiedy robiłaś sadzonkę? nie które tak już mają,że rosną powoli.maja79 pisze:moje tegoroczne jest malusie,ale już ma pączuszki
dziękujęmaadro pisze:Madziu cudne fuksje ale i pelargonie i begonie piękne
i mam ją w kilku miejscach,bardzo ładnie się rozmnożyłamaadro pisze:to faktycznie Marinka
Sofie Michelsmaadro pisze:A jakiej odmiany jest Twoje fuksjowe drzewko.?
to jakaś drobnokwiatowa,o ślimaczym tempie wzrostu i rozwoju pąków,już pączki ma bardzo długo ok 2,3 tygodnie i jeszcze zamkniętemaadro pisze:No i czekam na tajemniczą z nieforemnymi pączkami, wyhodowaną ze szczepki...
mam też lobelie,milion bells,surfinie,surfinie różyczkową,bakope,werbeny (różne kolory)datura (całkowita klapa z nimi w tym sezonie u mnie) -,kocie ogonki,"pokrzywki" koleusy.Ala jakoś taki sentyment największy do fuksji i pelasiek mam ( przez Monie i Madzie tak się dziejeMagdallena pisze:Śliczna kolekcja pelargonii i fuksji. Ciekawe, że wiele z Forumowiczek preferuje takie właśnie zestawienie. No i plus begonie.
Jak spróbujesz raz z nimi to już co roku będą u Ciebie gościły,one są non stop w kwiatach i pąkach,Paloma wygląda jak "bomba"która za chwilę wybuchnie,tyle ma pąków a i kwiatów nie mało i u tych drobnokwiatowych długo utrzymują się kwiaty.Alenka pisze:Jakoś nie specjalnie kręciły mnie fuksje drobnokwiatowe..Może gdybym miała więcej miejsca Ale jak tak obejrzałam Twoje zestawienie, to bardzo ładnie się prezentują