Ogród Ignis05 część 6
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Ignis05 część 6
No proszę całe życie się człowiek czegoś dowiaduje 

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ale kielichowiec powiem śliczny ma kwiat,też jeszcze go nigdy nie spotkałam w żadnym ogrodzie
I co nie jest wymagający-dobrze rośnie?

I co nie jest wymagający-dobrze rośnie?
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne masz piwonie i różyczki. Miłej niedzieli.

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witam wszystkich buszujących w ogrodach.
Teraz mamy chyba najbogatszy w kwitnienie miesiąc. Ogrody pełne kwiatów i zapachów wciągają tak bardzo, że nawet kapryśna pogoda nie jest w stanie nas od nich odciągnąć. Wprawdzie tu , na północy trzeba mieć dużo cierpliwości czekając na kwiaty , ale i tak dają dużo radości.
Asiu asma
masz jakiś sposób na mączniaka z wykorzystaniem skrzypu ?
Tego u mnie dostatek, może i ja mogłabym coś zrobić. Dzisiaj zauważyłam mączniaka na miodunce.
Celinko
i tak w tym roku piwonie kwitną u mnie wyjątkowo wcześnie i ...szybko , niestety.
W poprzednim sezonie miałam kwiaty piwonii jeszcze w lipcu.
Justynko
wprawdzie widzę, że u Ciebie kwiaty róż jakby wcześniej już pokazały się w całej krasie, ale i ja też mam wrażenie, że czas kwiatów w ogrodzie szybko mija i też mam obawy, czy zdążę się nimi dość nacieszyć.
Dziwne te deszcze, takie intensywne i przelotne . Po takim, tylko po wierzchu rośliny skropione a pod nimi ziemia pozostaje sucha.
To , co spada na kostkę na podjeździe natychmiast wiatr osusza.
Karola
pokazałaś piękne rośliny ze swojego ogrodu. Taki kielichowiec to pewnie delikatna roślina. Chyba tylko w klimacie okolic Wrocławia ma szansę się uchować. Jak widzisz spodobał się dziewczynom i mnie również.
Asiu, Celinko i Ewa drewutnia
w ogrodzie Karoli , oprócz tych roślin, mnie zachwyciły jej wielkie, sadzone przy starych jabłoniach pnącza i róże.
Ewa ewamaj66
postanowiłam , przynajmniej na razie nie kupować już więcej roślin. Tak też i sprawa Russeliany , jak widać , jest rozwiązana.
Kasiu 123katex
dziękuję w imieniu piwonii i róż. Miłej niedzieli a raczej wieczoru niedzielnego

Teraz mamy chyba najbogatszy w kwitnienie miesiąc. Ogrody pełne kwiatów i zapachów wciągają tak bardzo, że nawet kapryśna pogoda nie jest w stanie nas od nich odciągnąć. Wprawdzie tu , na północy trzeba mieć dużo cierpliwości czekając na kwiaty , ale i tak dają dużo radości.
Asiu asma

Tego u mnie dostatek, może i ja mogłabym coś zrobić. Dzisiaj zauważyłam mączniaka na miodunce.

Celinko

W poprzednim sezonie miałam kwiaty piwonii jeszcze w lipcu.
Justynko

Dziwne te deszcze, takie intensywne i przelotne . Po takim, tylko po wierzchu rośliny skropione a pod nimi ziemia pozostaje sucha.
To , co spada na kostkę na podjeździe natychmiast wiatr osusza.
Karola

Asiu, Celinko i Ewa drewutnia

Ewa ewamaj66

Kasiu 123katex

- Ignis05
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na mojej liście po zeszłorocznej prezentacji była Władysława i Ursyn Niemcewicz teraz zachwycam się Eweliną. Kupujesz tak ciekawe okazy internetowo?
- Ignis05
- Ignis05
Alicjo
piwonie te kupowałam przez internet, ale niestety mam kilka takich , które okazały się nie tyle pomyłką, co zwykłym oszustwem. Kilka mam takich, które jeszcze nie kwitły. Jest kilka sprawdzonych miejsc, ale i tam zdarzają się pomyłki.
Tylko, że ja kocham piwonie i nawet te nie zamawiane mi nie przeszkadzają.

Tylko, że ja kocham piwonie i nawet te nie zamawiane mi nie przeszkadzają.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ależ plejada różanych gwiazd
.
U mnie CH i RdV jeszcze w pąkach.

U mnie CH i RdV jeszcze w pąkach.

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Przepiękne piwonie,róże zachwycają,a kardynał ujął mnie wyjątkowo za serce 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kardynał coraz bardziej wpada mi w oko, a jeszcze nie mam. Na szczęście zbliża się jesień i coś na pewno zamówię, choć nie dam sobie ręki uciąć, że akurat tę różę
Piwonie powoli się kończą
Najbardziej spodobała mi się Ewelina
W tym roku wszystkie kwitnienia nakładają się na siebie-w pewnym momencie miałam róże, piwonie i różanecznik.

Piwonie powoli się kończą

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Krysiu!
Te różane fiolety są bardzo ekscytujące
. Widziałam Kardynała na żywo u Justynki, naprawdę robi wrażenie, choć ponurawy nieco.
Ale za mną dziwnie chodzi Mme Isaac Pereire. Ciekawi mnie czy nie przypala jej słońce, choć Ty masz chyba sporo półcienia w ogrodzie. U mnie miałaby miejsce bardzo nasłonecznione i boję się, bo tyle moich róż mdlało w upale
.
Serdeczności i
- Jagoda
Te różane fiolety są bardzo ekscytujące

Ale za mną dziwnie chodzi Mme Isaac Pereire. Ciekawi mnie czy nie przypala jej słońce, choć Ty masz chyba sporo półcienia w ogrodzie. U mnie miałaby miejsce bardzo nasłonecznione i boję się, bo tyle moich róż mdlało w upale

Serdeczności i

- Ignis05

Justynko

Maluchy czają się w ukryciu, na szczęście zapączkowane. Czekają na swoją kolej, nie robiąc konkurencji olbrzymkom.

Asiu

Poniżej róża, którą kupowałam dawno temu z takim podpisem Flamentanz/Sympatia.

Ewa

Ciekawe, jak sobie poradzi w Twoim klimacie. U mnie też kwitło w pewnym momencie wszystko naraz i nie nadążałam ze wstawianiem zdjęć.

Jagódko

U mnie rośnie na rabacie od wschodniej strony domu ale na samym rogu. Ma słońce, o ile oczywiście świeci, od rana do późnego popołudnia . Miejsce jest przewiewne, czasami za bardzo. Przy niej rośnie sporo innych roślin, też żarłocznych.
W tym tłoku i w tym miejscu daje radę. Nie zauważyłam, żeby kwiaty jej mdlały. Chętnie otwierają się do słońca.
Dość długo utrzymują się na krzewie a do tego pięknie pachną. Trzeba zadbać o jej zdrówko, bo chętnie łapie plamistości.
Myślę, że u Ciebie może będzie lepiej rosła.
I jak już tak za Tobą chodzi i masz dla niej miejsce, to zabierz ją do swojego ogrodu.

Buziaczki

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu zachwycający różany pokaz. Ależ kwiatów, ależ pąków.... coś niesamowitego
Nie ma szansy wybrać tej najpiękniejszej, bo wszystkie pretendują do tego tytułu

Nie ma szansy wybrać tej najpiękniejszej, bo wszystkie pretendują do tego tytułu