Pomidory-choroby i szkodniki cz.12
Re: Pomidory-choroby i szkodniki cz.12
barnaxus przeglądnij te linki:
Kris pokazuje zdeformowane liście - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1626393 , przeglądnij też i następną stronę.
A na tej stronie Nitka pokazuje też zdeformowane liście - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2309704 , a kozula na tej samej i drugiej stronie objaśnia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2313834
Może się przyda.
Kris pokazuje zdeformowane liście - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1626393 , przeglądnij też i następną stronę.
A na tej stronie Nitka pokazuje też zdeformowane liście - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2309704 , a kozula na tej samej i drugiej stronie objaśnia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2313834
Może się przyda.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
monika 2014 a może łatwiej Ci zrobić jednak HT/OW? Linki wczoraj dostałaś... Na pewno nie zaszkodzi.
edit
HT na alkoholu to kilka dni maksymalnie, OW jak kupisz kredę malarską jest szybko.
Miedzian - pisze, że na wszystko prawie, pewnie dlatego, że jest dopuszczany w uprawach ekologicznych... Ja bym go teraz nie użyła (za ciepło i zabije owady). To samo Kocide 2000 - kupiłam, ale to do oprysku za rok na wiosnę przy wysadzaniu rozsad. Teraz by prysnąć to by musiała być dla mnie ostateczność jak widzę ile pszczół u mnie czy biedronek.
edit
HT na alkoholu to kilka dni maksymalnie, OW jak kupisz kredę malarską jest szybko.
Miedzian - pisze, że na wszystko prawie, pewnie dlatego, że jest dopuszczany w uprawach ekologicznych... Ja bym go teraz nie użyła (za ciepło i zabije owady). To samo Kocide 2000 - kupiłam, ale to do oprysku za rok na wiosnę przy wysadzaniu rozsad. Teraz by prysnąć to by musiała być dla mnie ostateczność jak widzę ile pszczół u mnie czy biedronek.
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Ja tam ZZ raczej nie widzę, ale ja ślepa jestem czasem ;) Te liście zmienione oberwałaś, teraz obserwuj krzaki. Moje balkonowe wyglądają gorzej (stale im niechcący jakiś liść uszkodzę przechodząc).
To może być sucha zgnilizna wierzchołkowa.
monika 2014
Ładne pomidory i na moje oko zdrowe. Profilaktyczne opryski octanem wapnia i HT. Zacząć od OW bo można go zrobić w krótkim czasie.
monika 2014
Ładne pomidory i na moje oko zdrowe. Profilaktyczne opryski octanem wapnia i HT. Zacząć od OW bo można go zrobić w krótkim czasie.
Pozdrawiam
Adam
Adam
Ja na miejscu Moniki poszłabym zwrócić ten Miedzian , bo Pani sprzedaje to , co jej zalega na półce.... Miedzianu NIE UŻYWA się przy temperaturach powyżej 20st.!!!!!
Monika , sprawdź , do kiedy ważny jest ten Miedzian. Możesz go użyć wiosną przyszłego roku przy wysadzaniu pomidorów.
Ja tam też żadnej zarazy nie widzę....
Monika , sprawdź , do kiedy ważny jest ten Miedzian. Możesz go użyć wiosną przyszłego roku przy wysadzaniu pomidorów.
Ja tam też żadnej zarazy nie widzę....
Pozdrawiam,Małgorzata
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam szarą pleśń w gruncie, posiadam Amistar Opti i Topsin. Jak pryskać? Najpierw Amistar potem Topsin po tygodniu, pryskać tylko jednym z nich, czy kupić inny środek?
-
- 200p
- Od: 14 kwie 2014, o 16:28
Dziekuje troche sie uspokoiłam,będę obserwować krzaki,spróbuje zrobić te OW,to moje pierwsze pomidory,więc może skonsumuje coś z nich,choć niewiadomo co sie stanie podczas mojego urlopu.
Miedzian bym oddała ale otwarłam już,to czyli o tej porze roku sie tego nie używa.?szkoda babka mówiła z sensem niby też na balkonie ma swoje krzaczki i prowadziła ogródek 25lat
Miedzian bym oddała ale otwarłam już,to czyli o tej porze roku sie tego nie używa.?szkoda babka mówiła z sensem niby też na balkonie ma swoje krzaczki i prowadziła ogródek 25lat

-
Miedzian- temperatura do 20 stopni. Szkoda poparzyć roślinki.
- iCON
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 maja 2012, o 20:22
Niektóre z moich krzaków atakuje choroba na zdjęciach poniżej. Przeglądnąłem przyklejone wątki z diagnostyką i katalog chorób i nie potrafię powiedzieć co to jest. Bardzo proszę o pomoc w diagnozie i informację co mogę z tym faktem zrobić w tym stadium:

-
iCON zaraza ziemniaczana. Czym szybciej zareagujesz tym lepiej.
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
ZZ w stopniu poważnym, poczytaj podwieszony wątek Pomidory w pigułce,
tam jest jak opryskiwać i czym.
edit Alyaa mnie ubiegła.
tam jest jak opryskiwać i czym.
edit Alyaa mnie ubiegła.
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja od siebie dodam że zdjecia z tą wersją ZZ są 3 strony wstecz.
- iCON
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 maja 2012, o 20:22
Alyaa, dzięki serdeczne. Zaraz zakupię Revus'a i zrobię oprysk.