Zielona ferajna cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielona ferajna cz.2

Post »

Piękna magia jest w twoich zdjęciach na pięknym tle;). Nawet najprostszy kwiat tak ujęty wygląda cudownie. :wit
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Pati ;:oj Natalka trafiła w Twój gust ;:215 Wiem, że bardzo lubisz kwitnące Begonie a te na zdjęciach Natalki naprawdę wyglądają zjawiskowo ;:333
Natalko, wiesz, że ja do czarnego tła odnoszę się z rezerwą... bo ja tak bardzo lubię jak kwiatek jest wkomponowany w otoczenie.... ;:170
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Elu dziękuję ;:196 oby to jednak nie był przędziorek ;:219 znalazłam na nim 1 nitkę, ale coś mi nie pasowało - za łatwo zeszła, przy przędziorku przędza się trzyma. Może to była nitka z kurzu? Ale dolne liście trochę zżółkły - tylko tu też pytanie: może storczyk po prostu się ich pozbywa, bo to akurat te które były poparzone (kupiony na bazarku, sprzedawczyni trzymała go na słońcu). Za dużo "ale" ;:219
Patrycjo dziękuję ;:196
Alinko dziękuję ;:196 ja akurat czarne tło bardzo lubię ;:224 wkomponowane w otoczenie są jak robię zdjęcia w plenerze ;:183
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Natalko u moich Falenopsisów też stopniowo dolne listki żółkną i usychają tzn. tak pojedyńczo po jednym u każdego.
No jeszcze nie u wszystkich, ale u kilku owszem i z roślinkami nic złego się nie dzieje. Wręcz przeciwnie, kwitną, puszczają
pędy lub przedłużają te które już są. Jutro będę je podlewac to pstryknę portreciki i zobaczysz jak wyglądają.
Trochę zagmatwałam, ale mam nadzieję, że wiesz co chciałam napisac.
Moim zdaniem to zasuszanie starszych listków jest naturalne. Choc oczywiście żadnym ekspertem nie jestem.
Może niepotrzebnie się martwisz. Umyj dobrze listki i obserwuj, bo to mógł byc faktycznie jakiś paproch a nie szkodniki. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu nadal mam nadzieję, że to był tylko kurz, ale wolę dmuchać na zimne ;:108 Tym bardziej, że olejek rozmarynowy jest nieszkodliwy, pryskać można. Zasuszanie listków już nie raz widziałam, ale u tego trochę pożółkło kilka. Tylko 2 ale: to są same stare liście i do tego one nie raz nieciekawie wyglądały jak za późno podlałam roślinkę. Więc dalej wielka niewiadoma :roll:

Nie wierzę. No po prostu nie wierzę :shock: I to jeszcze właśnie u tego z podejrzeniem przędziorka. Nie, tym razem na pewno to nie korzeń :;230

Obrazek
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

To zdecydowanie nie jest korzeń. ;:306 To jest pędzik. ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu bardzo się z tego cieszę :tan i widać jak rośnie ;:oj

Na początek: założyłam wątek sprzedażowy. Nie wszystkie roślinki czują się u mnie dobrze, a za jakiś czas będą pewnie nadwyżki więc zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=80299

A w temacie zielonych - hibiskus nareszcie zakwitł ;:138 zdjęcia trochę spóźnione, ale nie miałam czasu wrzucić ich wcześniej. Roślinka zrobiła mi niespodziankę, kwiat jest zdecydowanie większy niż poprzednie ;:215 Zastanawiam się co może być tego powodem?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mogłam się powstrzymać, musiałam go zmierzyć ;:224 16cm przy niezbyt dużej roślinie to niezły wynik ;:oj

Obrazek

Kolejnych pąków dużo, tak wyglądał przedwczoraj największy:

Obrazek
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Natalko, wiem, wiem, że lubisz czarne tło i to jest OK. Każdy z nas lubi co innego ;:108
Gratuluję storczykowego pędzika ;:138 i olbrzymich rozmiarów kwiatka Hibiskusa ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alinko dziękuję w imieniu roślinek ;:196

No i mam pecha - to jednak przędziorek ;:145 Jutro gruntowny oprysk, dezynfekcja, dezynsekcja i deratyzacja...
Pozdrawiam, Natalia
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nienawidzę szkodników ;:161 Chyba na dobrą sprawę nigdy nie udało mi się z nimi wygrać.
Najczęściej poddaję się, a roślina z obawy przed zarażeniem innych ląduje w koszu.
Zatem życzę powodzenia w walce z przędziorkiem, bo akurat w przypadku storczyka warto podjąć walkę.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Natalio, mistrz nawet z uschniętego kwiatka zrobi dzieło sztuki. Twoje zdjęcia są genialne! ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko dziękuję za wsparcie ;:108 walczyć będę bo zaraziły się m.in. hibiskus i nolina ;:145 ale już po pierwszym oprysku widzę poprawę, więc jestem dobrej myśli. Tym razem zareagowała szybciej i wiem co robić. Roślinki też się nie poddają, biedny zarażony storczyk inwestuje w pędzik, a wyciąga wszystko że starszych listków.
Magdo dziękuję bardzo, miło mi że się podoba :D
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj :wit
No i kolejne ujęcia konkursowe-gratuluję ;:138
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia ;:oj
Gratuluje pędzika i współczuję przędziorków :cry:
A ten hibiskus ;:152 Dzięki Twoim zdjęciom obejrzany z każdej strony z każdym szczegółem ;:196
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Tak, tak...zdjęcia, to Twoja mocna strona ;:215

Przędziorek...ja z nim nieraz walkę prowadzę. I przeważnie wygrywam bitwę...do następnego "razu" ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”