no właśnie troche wywijasów jest, sa dwa duże wiązy, zrobiłem mini sad gdzie jest 11 drzewek plus jakies dojdą, troche porzeczek jest. na pewno dojda jeszcze jakieś iglaki . teren rowny, ale boisko to nie jest ze po prostokącie będę jechał. stąd moje wątpliwości. wczoraj widziałem przy drodze niedaleko mnie jakiś sklep co mają sprzęt ogrodniczy, kosy, pił itp zobacze jakie mają kosiarki i jak z serwisem. jak nic nie wyjdzie to będę musiał szukać we wrocławiu.
a jeszczd pytanie, kosiarki typu alko czy honda sprzdawane np w casto to jest to samo co w sklepach ogfodniczych czy na markety leci gorszy sort?
kosiarka spalinowa do 2000m2
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: kosiarka spalinowa do 2000m2
Jacku, 500 m2 z wywijasami. Nie potrzebujesz napędu. Koszę 6000 m2 z wywijasami, już bez napędu bo padł. Czasem kosi mój, 15-to letni syn. Kiedyś w sklepie sprzedawca namawiał mnie na traktorek - bo to taka powierzchnia. Obok stał gość, przysłuchiwał się rozmowie i się uśmiechał. Chwilę później opowiedział mi jak to jest kosić działkę z "wywijasami", nasadzeniami i skarpami - traktorkiem. Kiedy nie można się rozpędzić. Do przodu, do tyłu, do przodu, do tyłu i tak setki razy. Takim sprzętem można kosić równe i nieobsadzone powierzchnie. Podałem ten przykład by Ci uświadomić, że potrzebujesz prostego sprzętu bez zbędnych dodatków.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Re: kosiarka spalinowa do 2000m2
jeśli mówimy o 500m2 i różnych atrakcjach jak drzewa, krzaki, ścieżki, zawijasy i inna infrastruktura ogrodowa to Ja na Twoim miejscu napędu bym nie brał. Kosiłem dużo większe powierzchnie bez napędu ale też kosiłem z napędem. Jak już parę osób napisało napęd nadaje sie na proste trawniki - i tu sie sprawdza.jacek-zoo pisze:no właśnie troche wywijasów jest, sa dwa duże wiązy, zrobiłem mini sad gdzie jest 11 drzewek plus jakies dojdą, troche porzeczek jest. na pewno dojda jeszcze jakieś iglaki . teren rowny, ale boisko to nie jest ze po prostokącie będę jechał. stąd moje wątpliwości. wczoraj widziałem przy drodze niedaleko mnie jakiś sklep co mają sprzęt ogrodniczy, kosy, pił itp zobacze jakie mają kosiarki i jak z serwisem. jak nic nie wyjdzie to będę musiał szukać we wrocławiu.
a jeszczd pytanie, kosiarki typu alko czy honda sprzdawane np w casto to jest to samo co w sklepach ogfodniczych czy na markety leci gorszy sort?
Odnośnie castoramy i innych marketów; bywa że próbują przyciągnąć klientów do swoich punktów, wstawiając jakieś pojedynczy produkt lepszej marki i to stanowi bazę pod marketing; wówczas jesteś atakowany informacjami jakie to mają super produkty w super cenach i podają dla przykładu ten jeden markowy produkt. Oczywiście ten markowy produkt jest tym samym produktem dostępnym w innych specjalistycznych punktach. Wiec czasem można fajnie trafić. Ws. AL-KO - wiem że dostaniesz u nich np kosiarki na silnikach m.in. B&S czy SOLO ale także wspomnianej przez Ciebie Hondzie.
A co z tym serwisem co masz po drodze ? Rozmawiałeś z nimi ?