Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Karolinko perszing super :D Gumowa piłka i psie zęby niestety nie idą w parze ;:306 Coś o tym wiem ;:224 W ogrodzie masz cudnie ;:215 Może kiedyś i ja znajdę u siebie miejsce na tyle wspaniałości ;:333 Kochana, czy ty masz hektary do obsadzenia? :shock:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu hektary może nie , ale 27 arów ( z domem) to też kawałek :)

-- 15 sie 2016, o 19:22 --

Ewa321 perszing stróżuje tylko przy swoich zabawkach. Przed chwilą bawiliśmy sie i on miał 5 zabawek a myślisz,że chociaż jedną da ;:306 wszystkie do siebie , w końcu sie na nie kładzie i ani jednej nie pozwoli wziąć , prędzej rękę odgryzie , ale miałam ubaw . Z nim można sie zaśmiac do łez ;:306
Jest niesamowity , wesoły , dokazujący , oczka tylko czekają jaki by figiel zrobić :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

To masz jeszcze Stasiu Bąbla przy pomidorach :lol: tropi ślady obcych stóp :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Karolinko masz ładne dorodne krzewy pomidorów, jaką odmianę uprawiasz? Czy je opryskujesz? I jak często są podlewane? Ja mam 3 odmiany gruntowe drobnych pomidorów, jedną uprawiam w workach, miała być najmniej wymagająca wg. ogrodniczej prasy i najrzadziej podlewana, jednak okazało się że one potrzebują najwięcej wody.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bufo nie znałam tej metody w workach . Ja mam kilka odmian. Jakie mi się trafią u ogrodnika: Lima, Krakowskie, Malinówki, jakieś Olbrzymie, Bawole Serca, Koktajlowe, Żółte....po kilka każdego, w sumie mam 70 krzaków . Przed wsadzeniem dołek można skropić już czymś p/grzybowym, potem małe krzaczki też . W ten sposób długo nie łapią zarazy-grzyba. Nigdy nie nawoziłam . W tym roku spróbowaliśmy i urosły wyższe niż człowiek . Nie potrzebnie . Jeśli nawozić to przed zbiorami, żeby czasem nie pachniały nawozem.
Jeśli masz słabą ziemię można nawozić. Podlewam cały czas systematycznie, cały sezon. Ale ja nie mam z tym problemu bo mam węża pod samymi pomidorami. Oczywiście podlewam punktowo pod sam krzaczek, nie po liściach.Jeśli masz problem z podlewaniem , to możesz podlać obficie i zagarnąć na to suchą ziemię , to przykryje i dłużej utrzyma wilgoć . Zbieram b. dużo . Co kilka dni 1-2 wiadra. Są duże i dorodne. Dopiero teraz pokazały się plamki grzybicze. To zebraliśmy wszystkie, nawet rózowe i popryskaliśmy na grzyba , środkiem z karencją na 3 dni. A odczekujemy tydzień. Środki na grzyba nie są trujące jak te na robale. Ale odczekujemy swoje. To tyle :wink: :wit
Na zdjęciu widać same zielone, bo właśnie zebraliśmy i popryskaliśmy. Za tydzień będzie się czerwieniło :uszy
Moje Arboretum
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Masz nie tylko drzewo różane, ale i drzewa pomidorowe ;:oj :;230 Toż to krzaczory ;:oj A Bąbel przy nich taki maleńki ;:218
Ja już nie mogę patrzeć na Twój ogród. od razu wszystkiego chcę i śni mi się po nocach. chyba muszę sobie kupić drugą działkę ;:224
hibiskusy są cudowne ;:108
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 ja mam po prostu dużą działkę :lol: Ale jak się przy niej narobię całe lato , to za każdym razem mówię ---dosyć tych krzaków, kwiatów....szkoda zdrowia, kręgosłupa. A jak potem ślicznie kwitnie to znowu coś dokupuję, sieję . Ale tak naprawdę to szkoda zdrowia, bo trzeba się urobić po pachy . Nie kupuje Iwonko drugiej działki ;:306 i tak masz ślicznie , daj spokój i poświęcaj czas również dla siebie , bo ja o tym zapomniałam :wink: Wiem ,że żartujesz, ja też :;230 W niedzielę jadę do Wojsławic , z silnym postanowieniem nic nie kupować--zobaczymy :;230
Moje Arboretum
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Oczywiście, że żartuję ;:108 Bardzo lubię swoją działeczkę i lubię od czasu do czasu coś popielić. Ale również lubię wyciągnąć leżaczek, spokojnie posiedzieć, poczytać dobrą książkę. Wiem, że Wam (posiadaczkom dużych ogrodów) ten czas przecieka miedzy palcami. Tym bardziej podziwiam Wasz wkład w tworzenie ogrodu. Z przyjemnością odwiedzam, podziwiam a później wracam na swoje włości ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 no i masz rację , działeczka ale im ksiazka ..... ;:138 ja mam tyle roboty przy tym co mam ,że całe lato tylko to robię. Lubię to ,ale trochę za dużo tego . No ale jak jest ziemia, trzeba żeby coś ładnego na niej rosło :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

O matko, zgubiłam się w starym wątku i ostatnio już się dziwiłam, że nic nowego się nie pojawia, czy może na wakacje pojechałaś, albo Bąbelek zeżarł Ci komputer (tfu, tfu). Dobrze że poszukałam :D
Twoje pomidorki stoją równiutko jak wojsko na 15 sierpnia na paradzie :;230
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Karolinko. :wit
Hibcie Ci cudownie kwitną. ;:138
Też mam kilka, ale wszystkie podobne. Muszę poszukać białego, bo jego poprzednik padł.
Psisko przeurocze, a ilości suszków
trochę zazdroszczę, bo nie posiałam. :wink:
U Ciebie też tak sucho?
Pozdrawiam serdecznie. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko jak u Ciebie kolorowo, hibiskusowo ;:138 A i róże pięknie się starają. Pomidorowych zbiorów zazdraszczam, ale roboty przy nich już nie :wink: Żeby obrobić 70 krzaków, to trzeba mieć końskie zdrowie. O reszcie zieloności to nawet nie wspominam, bo przecież u Ciebie tyle cudnych roślin, że trudno wszystkie wymienić. Dzielna jesteś, że tak wszystko ogarniasz ;:180
Cyniowy las ;:215
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Karolino,27 arów,to kawał pola -jest na czym pracować.<Mnie brakuje przy domu 5 arów-wtedy bez zastanowienia,zrezygnowałabym z ROD.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolcia jak oceniasz kwitnienie jesiennych zakupów różanych czy jesteś zadowolona z ich kwitnienia.Bąbel może mówić o szczęściu ,że udało mu się znaleźć takich opiekunów ;:180 Jedynakowi wszystko wolno i ma tyle przestrzeni ,że nic tylko pozazdrościć .Biały pełny hibiskus sliczny
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko 350 dzięki za dobre słowo, ale my mamy z obowiązków tylko to , to sie bawimy, pieścimy. Jasne ,ze ro0boty jest, a Ty jej nie masz przy tych cudnych rózach :;230

-- 21 sie 2016, o 15:03 --

No tak Lodziu dodatkowe 5 arów pozwoliłoby Ci rozwinąć skrzydła :wink: ale cóż, ciesz się z tego co masz :lol:
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”