Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
Też go mam na ściance powojnikowej.
Trochę został zmaltretowany w trakcie jej tworzenia, ale mam nadzieję, że zakwitnie równie pięknie jak twój.
Trochę został zmaltretowany w trakcie jej tworzenia, ale mam nadzieję, że zakwitnie równie pięknie jak twój.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och jaki piękny ten powojnik..... cała masa kwiatów
Ciekawa jestem jak przetrwają zimę moje zeszłoroczne nabytki .... żałuję troszkę, ze zdecydowałam się na wielkokwiatowe, one o wiele delikatniejsze......

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Ewo powojnik rósł wcześniej w tym miejscu, zanim jeszcze był pomysł na pergolę. Zawsze istnieje opcja dosadzenia
Elu jeśli mnie pamięć nie myli, to razem kupowałyśmy te powojniki w Starym Polu...U mnie w pierwszym roku zakwitł 3 kwiatkami na krzyż, a w drugim czyli zeszłym miał burzę kwiatów. Ciekawa jestem co zaprezentuje tej wiosny.
Grażynko mój też troszkę ucierpiał przy przenosinach ( nie był przesadzany, tylko przenosiłam część pędów z płotu na pergolę), ale liczę na ładne kwitnienie. Tobie też życzę takiego. Jestem mocno ciekawa efektu kwitnącej ściany u Ciebie. Kiedy można liczyć na Twój nowy wątek?
Agness najlepiej mieć w ogrodzie jedne i drugie powojniki
Wielkokwiatowe są rewelacyjne i chyba nie wszystkie kapryśne. Też mam kilka zeszłorocznych nabytków i liczę, że wszystkie przeżyją.

Elu jeśli mnie pamięć nie myli, to razem kupowałyśmy te powojniki w Starym Polu...U mnie w pierwszym roku zakwitł 3 kwiatkami na krzyż, a w drugim czyli zeszłym miał burzę kwiatów. Ciekawa jestem co zaprezentuje tej wiosny.
Grażynko mój też troszkę ucierpiał przy przenosinach ( nie był przesadzany, tylko przenosiłam część pędów z płotu na pergolę), ale liczę na ładne kwitnienie. Tobie też życzę takiego. Jestem mocno ciekawa efektu kwitnącej ściany u Ciebie. Kiedy można liczyć na Twój nowy wątek?
Agness najlepiej mieć w ogrodzie jedne i drugie powojniki

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Innymi słowy dobudowaliście pergolę do powojnika
Ale pomysł dosadzenia mi się podoba, o ile jest dosyć miejsca. Znów wtrącę swoje trzy grosze-może Maidwell Hall z tej samej grupy, a powtarzający? Albo może lepiej kontrastowo wielkokwiatowy.

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Izo, skalniak-twój zdecydowanie naturalniejszy
Dlaczego u mnie nie ma 'marchewek'?
Też najchętniej siadam na stopniach schodów. Grilla mamy, a za huśtawką nie tęsknię, mam 'chorobę morską' na sam widok
Pergole i ścieżki

Dlaczego u mnie nie ma 'marchewek'?
Też najchętniej siadam na stopniach schodów. Grilla mamy, a za huśtawką nie tęsknię, mam 'chorobę morską' na sam widok

Pergole i ścieżki

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuś jak będzie co pokazać.
Oby do wiosny.

Oby do wiosny.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza
jak Ci nie padły te powojniki od razu po posadzeniu, to na bank będą już dobrze rosły.
Te wielkokwiatowe to może Warszawska Nike i JPII ?
Pięknie wyszło na zdjęciu.

Te wielkokwiatowe to może Warszawska Nike i JPII ?
Pięknie wyszło na zdjęciu.

- tu.ja
Ewo myślę, że Maidwell Hall to dobry pomysł. Tylko gdzie ja ją kupię?
Mieszanie grup to później problem z cięciem. Dobrze to ujęłaś - dobudowaliśmy pergolę do powojnika. Tak to jest jak działkę "robi się" na raty i nie ma planu zagospodarowania
Justynko dziękuję
A może wypieliłaś siewki? Skoro masz sasanki to i siewki muszą być. Chyba, że ścinasz przekwitłe kwiaty...Schody są the best. U mojej Babci też zawsze siadaliśmy na schodku.
Grażynko na pewno będziesz miała co pokazać. Twój Kogrobusz zawsze mnie zachwyca.
Krysiu z roślinami różnie bywa. Kilka powojników sadziłam jesienią i nie wiadomo jak zniosą pierwszą zimę, ale mam nadzieję na sukces. Chociaż muszę się przyznać, że kilka sztuk mam już sumieniu
Te na zdjęciu to JPII i Westerplatte - według mej wiedzy, ale mogę się mylić. To mój pierwszy powojnik, a wtedy nie znałam FO i nie przywiązywałam większej uwagi do nazw.
Dziękuję Jacku! Czytałam, że tym razem nie przywiozłeś żadnych roślin z wakacji. Aż trudno w to uwierzyć
Pomyślałam sobie, że zbyt rzadko pokazuję rośliny ze skalniaka. Czas to nadrobić...

Justynko dziękuję

Grażynko na pewno będziesz miała co pokazać. Twój Kogrobusz zawsze mnie zachwyca.
Krysiu z roślinami różnie bywa. Kilka powojników sadziłam jesienią i nie wiadomo jak zniosą pierwszą zimę, ale mam nadzieję na sukces. Chociaż muszę się przyznać, że kilka sztuk mam już sumieniu

Dziękuję Jacku! Czytałam, że tym razem nie przywiozłeś żadnych roślin z wakacji. Aż trudno w to uwierzyć

Pomyślałam sobie, że zbyt rzadko pokazuję rośliny ze skalniaka. Czas to nadrobić...

- ewamaj66
Stanowczo za rzadko pokazujesz rośliny ze skalniaka
Czasami właśnie na zdjęciach świetnie wyglądają. Masz takie ładne, że szkoda nie podziwiać. Swoimi się zawsze nazachwycam, kiedy już wrzucę zdjęcie
Szukałam Maidwell Hall w różnych sklepach (muszę go mieć i już
) i znalazłam.

Szukałam Maidwell Hall w różnych sklepach (muszę go mieć i już

- tu.ja
- ewamaj66
Nie pomyślałam o tym
Napiszę jeszcze do Elżbiety, może też ma chęć coś zakupić. No i byłoby mi łatwo odebrać od niej rośliny. Dam Ci znać w tym tygodniu.

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pięknie wyeksponowane rośliny na skalniaku! Rośliny oplatają kamienie i tworzą zwartą całość. Bardzo ładny pięciornik na żółto kwitnący.
Roślin tym razem nie przywiozłem ale za to coś w temacie skalniaka - spory czarny kamień wulkaniczny
Będzie ozdobą nowej części skalniaka.
Roślin tym razem nie przywiozłem ale za to coś w temacie skalniaka - spory czarny kamień wulkaniczny

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Izulko,
skalne roślinki prezentują się wspaniale.
Pokazuj ich jak najwięcej.
Buziaczki

Pokazuj ich jak najwięcej.
Buziaczki

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Izuniu masz bardzo naturalnie skomponowany skalniaczek. Jest o wiele ładniejszy niż ten ze zdjęcia. Rośnie na nim dużo więcej roślinek. I to takich rarytasików.
Nazbierałam już troszkę roślin skalniakowych, troszkę kamieni - czas pomyśleć o założeniu skalniaka.
Dziękuję za życzenia
Nazbierałam już troszkę roślin skalniakowych, troszkę kamieni - czas pomyśleć o założeniu skalniaka.
Dziękuję za życzenia

Pozdrawiam Hala