Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś była bym ci bardzo wdzięczna ;:196 jeśli mowa o mnie odnośnie nasionek maków
Mam jeszcze jedno pytanko widzę że masz Grahama Thomasa na jakim stanowisku masz go posadzonego
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś nasionka doszły - wielkie dzięki ;:cm
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Marta, ogród masz niesamowity ;:215 . Po cichu zaglądam regularnie :) . Rośliny z Twojego "sklepiku" rosną wspaniale ;:196 . Czy wystawisz może nasiona tych pełnych maków?
Pozdrawiam
Kasia
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie, po prostu u Ciebie. Mnóstwo koloru, ciekawych kwiatów. Nie usuwaj dzikiej róży, jest śliczna :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, brak mi słów żeby dostatecznie wychwalić twój ogród ;:oj Oglądam zdjęcia i oczami wyobraźni widzę siebie na takim areale, oj, byłoby co robić. Co do taj dzikiej białej róży to ostatnio widziałam taką na żywo w parku. KOLOS ;:154 I niestety piękna tylko w czasie kwitnienia, później przechodzi etap brzydkiego kaczątka aż do kojonego czerwca ;:306
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusiu czy na zdjeciach poczatkowych jest kłosowiec ten fioletowy ,nasiałam go i mi dosyć powschodził ,teraz nie wiem gdzie go posadzić.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ale masz kwiecia wszelakiego ;:oj ;:oj ;:oj PĘKNIE ;:433 ;:433 ;:433 Cudowny raj ;:215
Cieszę się że czujesz się trochę lepiej ale tak od razu wziąć się do pracy ;:185 nic nie szanujesz swojego zdrowia a masz tylko jedno .
Pozdrawiam i bardzo proszę dbaj o siebie ;:196
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Teraz wszędzie królują różyczki , a u Ciebie pięknie i kolorowo i chciałoby się aby to trwało i trwało.. a propo uważaj na tą dziką różyczkę , bo zajmie Ci wszystko co będzie miała dostępne.
Piękny masz ogród, spaceruję i podziwiam. :wit ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Kasiu ,vimen,miło,że jesteś,to takie późniejsze iryski,Wanilla i mnie urzekła,swoją subtelnością ,uwielbiam ją ,w tamtym roku pod koniec dostała trochę plamistości ,ale za jej urok to ma wybaczone,poza tym żadnego problemu,ładnie przezimowała,mam je 2 szt i jedną szt na pniu,cieszę się ,że nasionka szybko doszły,pozdrawiam ;:196

Marysiu,białe mają kłącza i bardzo je lubię,same sie rozrastają powoli i tworzą taką kępę,,maruna jest świetna jako wypełniacz,a do tego taka roślinka z dzieciństwa,była posadzona przed moim przedszkolem i codziennie zbieraliśmy z nich biedronki,tzn ja zbierałam bo chyba od dzieciństwa ciągnęło mnie do kwiatów ;:306 ,na tej rabacie co rośnie wrotycz i rumian rzymski nie sadziłam w tym roku róż,one tam były,może jedną dosadziłam Ingrid ,bo kocham też wielkokwiatowe ,żeby mieć do flakonu i właśnie stoi przede mną pełen cudownych róż,u mnie dzisiaj nic nie padało,a tak liczyłam na deszcz i klapa,nawet rano obwiązałam dodatkowo moje ostróżki,żeby od ciężaru wody ,nie powykrzywiały się ,bo zaczynają kwitnąć te pastelowe cudne kolory,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Krysiu,dziękuję ,bardzo mi potrzebne,nie zliczyłam dokładnie wszystkich odmian moich piwonii,ale myślę ,że 40-50,róże teraz są cudowne,ale chyba największy zapach jest od goździków,takie małe a taką mają siłę przebicia,a wszystko razem to jeden wielki zapach unoszący się w całym ogrodzie ,a przecież zaraz dojdą lilie,pozdrawiam i tak sobie myślę ,że miałaś przyjechać ,może się wybierzesz ,jak wyzdrowieję to dam znać,pozdrawiam ;:196

Marzenko,nie bardzo wiem o jakiego kwiatuszka Ci chodzi ,mam kłosowce,ale jeszcze nie kwitną ,wiec zdjęć teraz z nimi nie było,ale jest taki kwitek różowy o pokroju świecy to krwawnica,ale tez nie wiem czy o to Ci chodzi ,napisz na której stronie to zdjęcie i które z kolei ,to coś więcej wyjaśnię,ja jeden kłosowiec mam mały delikatny a inne wysiałam w tym roku i już widzę ,że będzie większy ,ale jaki większy to nie wiem bo mam pierwszy raz ,a nasiona dostałam od Violi,pozdrawiam :wit

Tereniu,dalej sie oszczędzam ,wczoraj tylko zasiliłam roślinki,ale pomógł mi mąż i zasilaliśmy na 4 ręce,a dzisiaj obwiązałam ostróżki i wsadziłam 4 miskanty,nawet nie mogę zrobić więcej ,bo przez te choróbska osłabłam na amen i zaraz jestem bardzo zmęczona ,ale nacięłam sobie naręcze cudnych róż wielkokwiatowych do flakonu i teraz są ze mną ;:173 ,znowu dziwnie jesteście z Marzenką w środku ,a pisałam do Was na końcu

Ula,nie ma problemu nawet teraz mogę wysłać napisz adres na pw,Graham Tomas jest na słonecznym stanowisku,,pozdrawiam ;:196

Kasiu,katja witam w ogrodzie ,dobrze ,że sie odezwałaś i odezwij się jeszcze nieraz bo to bardzo sympatyczne ,cieszę się ,że roślinki ładnie rosną ,a nasiona możesz po prostu dostać,zapisz sobie ,żebyś nie zapomniała i na drugi rok zagoszczą u Ciebie,pozdrawia i zapraszam znowu ;:196

Gosiu,ten dzik rośnie razem z angielką białą i za chwilę ją zniszczy,bo tak sie rozrasta,pozdrawiam ;:168

Sabinko,oj jest co robić,chociaż jak już sie wszystko rozrośnie po wiośnie to chwasty nie mają szans,ale i tak pracy dużo ,a to dlatego,że ciągle coś dorabiam ,dosadzam przesadzam,obcinam wycinam ,ten dzik niszczy mi piękną angielską białą różę,i chyba musi zniknąć ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, już zadecydowałam i jednak musi być wycięta ,bo tam rosną ważne dla mnie roślinki ,a ona zablokowała całe dojście do nich i jeszcze je przywaliła,masz rację chciałoby się trwać bez końca w tych kwiatach ,co one w sobie takiego mają ,że tak ich kochamy ,dziękuję za miłe słowa,i za spacerek po ogrodzie i wstąp znowu,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marto podziwiam fotkii z ogrodu ,wszystko pięknie kwitnące w poświacie słonecznych promieni ,u nas niestety pogoda paskudna ,już nie mogę wytrzymać tego nic nierobienia, :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ,zakwitło parę róż w przed ogródku,więc pokażę moje wiosenne nasadzenia,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przepięknie pachnąca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jasmina
Obrazek

Rosengrafin Marie Henriette
Obrazek

Obrazek

zaczynają kwitnienie 3 róże na pniu,Bad Brinbach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to tyle na razie dzieje się w przed ogródku,pod jodłą ma być biała ławeczka ,ale wykonawca zawodzi i jeszcze nie ma ,no i jakieś drobne wykończenie dopasowane do ławeczki no i muszą się dobrze rozrosnąć róże,jest ich setka
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Różyczki w przedogródku jeszcze małe a już pokazują na co je stać. Kocham róże po za ich urodą za to , że niestrudzenie kwitną od czerwca do jesieni (szczególnie nowe odmiany). Twoje dojrzałe ogrodowe okazy kipiące kwiatami są cudne...
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś sama ilość mnie pogięła na kolana. :;230 Jak i kiedy robisz dogląd i opryski na dziadostwo. ;:124 ;:124 u mnie leje i leje i znów ma lać. ;:202 Cudne róże, mimo że młode widać ze opiekunka dba jak należy. :heja
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Martuś nie bij :oops: wiem ,że kilka razy podawałaś przepis na swoje kompociki,ale latam po wątkach i nie mogę znaleźć :oops: Możesz mi przypomnieć na której stronie i w której części podawałaś :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”