Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Jakie słodkie fotki wstawiłaś Dorotko, wszystkie bocianów, sarenki i tej naj modelki, bardzo wdzięczna dziewczynka ;:215 Niesamowite, że lubi fotografowanie :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko ,ogród od zeszłego roku nabrał wigoru , zastanawiam się jak Ty dajesz radę , przecież to ogrom pracy a do tego jeszcze warzywniak , zbiory , przetwory .Dziewczyno , masz chyba cztery ręce ? Pięknie się zrobiło u Ciebie ,aż miło pospacerować bo roślin całe mnóstwo i jest co podziwiać .Pozdrawiam ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne fotki ;:167 Mała coraz lepiej pozuje, fajna z niej dziewczynka.
Mam krzyczeć o truskawki? Nie mogę, bo już mam zaklepane od koleżanki, ale sadzę zawsze 40 krzaczków i mi to w zupełności wystarcza.Już zakończyłam sezon. Teraz czekam na wiśnie. Mam kilka drzewek, ale w tym roku słabo owocują. W zeszłym roku dały czadu, to teraz odpoczywają. Koniecznie muszę naleweczkę z nich zrobić, bo zeszła ubiegłoroczna, a warto mieć na długie zimowe wieczory.
U mnie własnie leje i to mocno, życzę deszczu :wit
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję że przechodzące ulewy nie dokuczyły Wam bardzo .Przynajmniej się ochłodziło i można funkcjonować . Pozdrawiam ;:167
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Alicjo cieszę się, że dzięki moim wpisom wróciłaś do dzieciństwa, to taki piękny czas ;:168 . Mam nadzieję, że w przypadku moich dziewczynek też tak będzie, siostrzana, taka prawdziwa miłość kiedyś się w nich obudzi. :wink: Nie powiem, że nie widać jak tęsknią za sobą jak tydzień są osobno, ale po godzinie już wracają do normy ;:306 . Co do róż to Gefylt jest piękna tylko bardzo powoli rośnie, chociaż jako jedyna nie zmarzła do kopczyka to sukces. Multiflora cudowna, żywiołowa wystrzeliła w tym roku ;:333 i ten zapach ;:167 . Semiplena nie czułam zapachu ;:224 , kwiatki mało wytrzymałe, jak będzie większa może większy urok będzie siała. :wink:. U mnie truskawki fakt obrodziły , w różnych rejonach różnie bywa. Jak ja oglądam warzywniaki w innych rejonach to u mnie mizernie to wszystko wygląda. Zapraszam częściej.

Marysiu ;:180 dziękuję. Dziewczynki tak mają , jak małe chętnie się fotografują, w wieku Julii już nie , a w wieku mamy to już zapomnij :;230 .

Elu dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem i mojego ogrodu , czerwienię się uwierz mi :wink: . Tyle pochlebstw dodaje więcej wiary w to co robię, co chcę zrobić i że idę w dobrym kierunku. Nawet jak czasami już mi te cztery ręce opadają z roboty ;:306 to po takich wpisach wyrasta mi piąta ręka i lecę dalej :;230 . Widziałam Twój kolejny wpis, dziękuję, nic się nie stało, u mnie nawet ulewy nie było, susza ;:145 . Mam nadzieję, że już dosyć u mnie tych żywiołów przeszło i klęsk i więcej nic mojego ogrodu nie dopadnie. W piątek podlewanie, w sobotę skosiłam pół działki, oj ucierpiała moja skóra od słońca. W niedzielę od 6 podlewanie, bo w sobotę nie dałam już rady i opieliłam z ziemniaków porzeczki ( tylko w cieniu) bo tak nierozsądnie wsadziłam, że porzeczek w ogóle nie było widać ;:172 .

Gosia , Iza się wprawia, kto wie, może jakaś modelka wyrośnie. Na razie się o koniach nasłuchała i chce KONIA ;:202 . Ale ja też tak miałam , na czwartym piętrze chciałam trzymać, przejdzie jej ;:306 . Wiśniami u mnie ( jedno drzewo) już ptaszki się zaopiekowały, może jakieś jedno winko wyjdzie, bo ja mam takie typowo winowe, cierpkie. ;:304 . Fajnie odpoczywasz od podlewania, deszcz by się przydał taki ciągły, spokojny, żeby równo wszystko podlał. Dziś widziałam sprzedają kurki, a u nas sucho, już bym do lasu ruszyła, może na jagody się wybiorę.

Kolejne kwiatuchy rozkwitły. Zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ależ różano-liliowy spektakl :) Pięknie Ci wszystko kwitnie! I córcie-modelki ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A co tak fajnie,kolorem poustawiane,no ślicznie to wygląda ;:oj
Że Twojej córce koń przejdzie to się łudź dalej-moja siostra ma 12 i nie minęło ;:185
Krwawnik na początek,coś go każdy ma,śliczny jest,zaczyna mi się coraz bardziej podobać :D
A ten przetacznik jak się wyłożył,jak meduza wygląda,malowniczy ;:173
Ogólnie dzisiaj sam cud miód orzeszki :tan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Śliczne bodziszki wypatrzyłam obok miodunki :D
Krwawnik ładny. Nie pokłada się, bo ja zawsze mam z nimi ten problem?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorotko słodziutki ten Twój kwiatuszek. Bociany urocze a cieniste zakątki fantastyczne.
I lilie Ci już kwitną? ;:224 No nieźle. Moim jeszcze trochę brakuje.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko ogród coraz bogatszy, inni piszą co i ile kupili na wiosnę czy na różnych kiermaszach, a Ty po cichutku sadzisz, a ogród pięknieje ;:173 Kompozycja biało niebieska ładniutka i uważam, że niebieski jako uzupełniający sprawdza się. Wszelkie przetaczniki, kocimiętki czy czarnuszki są wręcz wymarzone jako tło ;:215
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Lilie Ci pięknie kwitną i powojniki! Pięknieje Twój ogród! Muszę mojej przyjaciółce sprzedać Twój pomysł na drobna korę pod drzewami. Ładnie to wygląda! Tak leśnie, naturalnie! Brawa dla Państwa Bocianów!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Kochani może mi wytłumaczy ktoś czemu wszystkie nieszczęścia spadają na mnie, jak nie choroby, to inne paskudztwa, o kłopotach i perypetiach ogrodowych nie wspomnę. Pisałam już że mieliśmy wypadek jak jechaliśmy dziewczynki zawieść na wakacje i samochód wjechał w nas jadąc 70km/h w tył. Niestety, właśnie się dowiedziałam , że z samochodu jednak nic nie będzie, złom, odszkodowanie pokryje jak zwykle część a reszta?. Kolejny kredyt ;:223 . Masakra a wakacje zaplanowane już były. ;:145

Mariola dziękuję, jestem zadowolona myślałam że będzie gorzej po tych wszystkich moich perypetiach i klęskach ogrodowych. :wink:

Mati dzięki. To mnie pocieszyłeś z tym koniem, ale mi przeszło ;:306 . Widziałam chyba u Ciebie takiego krwawnika, ja jeszcze poluję na terakotę( też fajniutki).
Wiem, że przetacznik powinien trochę inaczej wyglądać ;:306 , ale mi tez się podoba, myślę, że to wina niedostatecznego dosłonecznienia. ;:333

Wandziu te bodziszki w duże kępy rosną i bardzo szybko, mogę dzielić jak chcesz. :wink: Krwawnik na razie się nie położył , ale to kwestia pogody. Dwa lata temu pięknie kwitł, w zeszłym roku w ogóle go nie było, ale widocznie się rozsiał.

Aneczko ;:196 . Lilie zaczęły, ale nie wszystkie jeszcze, a mój kwiatuszek pięknie rozkwita i cudnie pozuje. :wink:

Marysiu dziękuję. ;:196 Tak naprawdę to w tym roku posadziłam tylko dwa bodziszki i róże ( 5 szt), berberys , a i pakę od Marty i więcej nic. Jak zwykle kasa się rozeszła , co na kwiaty zaplanowane miałam odłożone. Także to co kwitnie to z zeszłego roku nasadzenia. A tych wypadów na kiermasze i zakupów zazdroszczę wszystkim co mogą i kupują. Kiedyś i ja będę miało na to czas i kasę, na pewno już nie teraz.

Miłka kora jest dobra, jak nie ma czasu na pielenie, ale to nie znaczy że zielsko nie da rady, otóż daje ;:32 . Druga sprawa to trzymanie wody, choć trochę. Trzecia to to że sadziłam na paskudnej ziemi, więc wymyśliłam, że w miarę pielenia , ziemia z drobną przekompostowaną korą będzie się mieszać i poprawiać strukturę. A kolejna sprawa to naprawdę fajnie to wygląda :;230 .

Trochę widoczków zapraszam, ale tylko trochę ;:183 :;230 .
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

O,ta ścieżka z macierzanką różą wyścielana... Na ślub w sam raz ;:108
Oczko jak zarosło ;:oj
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko , a co to za szara roślina koło róży ,która rośnie koło karmnika ?
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, wiem, że to ciężko, kolejny kłopot i spory wydatek, ale dobrze, że Wy jesteście cali i zdrowi. Mój tato kilka lat temu też stracił auto, bo z dachu bloku spadł ciężki zlodowaciały śnieg, samochód w połowie zgnieciony prawie. Ale cieszyliśmy się z drugiej strony, że nikogo akurat w nim nie było (a miał przywieźć siostrzenicę).
Lilie rozpoczęły już spektakl ;:138 uwielbiam je obok róż, taka kwintesencja lata jak dla mnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”