Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część III .

Post »

Rabatki pięknieją ;:138 , czosnki chyba wszystkim zawróciły w głowie..mnie także. ;:306 Trzeba przyznać, piękne kule...pozostaje jesienią zaczaić się na nie. ;:oj
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ewelinko wprost uwielbiam twoje rabatki ,są takie jak lubię nieregularne i to obrzeże ;:167 A wszystko takie dopieszczone.A warzywniak masz? :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Ewelko, nic dodać, nic ując, istny kwiatowy zawrót głowy, las czosnkowy cudownie kwitnie, ja mam tylko jeden czosnek
i wcale nie ma zamiaru jeszcze kwitnąć ;:oj
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Też czekam na swoje truskawki, chociaż co roku je "usuwam" z rabaty - ale jakoś nie mam sumienia i jednak je zostawiam... ;:306
Ja też dopiero dzisiaj powsadzałam wszystko co posiałam na "parapety", może wystarczy na całe lato, zobaczymy.
Miłego tygodnia ;:3
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

W sobotę po południu pogoda była cudna i prawie cały dzień spędziliśmy przed domem. Wraz z eMem przygotowaliśmy teren pod trawę i wysialiśmy nasiona. Było tego sporo więc zeszło nam bardzo długo. Wczorajszy dzień upłynął nam dość szybko ;:108 . Byliśmy w Bieszczadach na urodzinowej niespodziance z okazji 80 urodzin mojej babci . Zjechała się cała rodzina i było bardzo fajnie. Dzieciaki trochę poszalały , dorośli pośmiali się, powspominali ;:333 . Pogoda była co prawda trochę beznadziejna ale nie przeszkadzała nam w świętowaniu . Dzisiaj mamy bardzo ładną pogodę. Rano kupiłam sadzonki selerów i porów oraz begonie stale kwitnące. Posadziłam je na pustym miejscu przy skarpie . W ogródku pojawiają się wysokie irysy , orliki a pąki róż wyraźnie nabrzmiewają i pokazują kolory ;:138 . Miejscami mam ścisk a nie spodziewałam się, że rośliny tak szybko się rozrosną.

Obrazek

Basiu czasem trzeba się trochę powstrzymać od takich impulsywnych zakupów. Ja w zeszłym roku kupowałam co popadnie i potem miałam problem gdzie sadzić ;:222 . Teraz staram się robić to z głową chociaż i tym różnie bywa :wink: . Wiesz, ja jeszcze do niedawna myślałam, że mam sporo miejsca a tu okazuje się, że rośliny tak się rozrosły, że mam na razie cały stan ;:306 .

Obrazek

Olu czosnki sadzi się jesienią razem z tulipanami, szafirkami i resztą. Cebule czosnków pojawiają się też w Biedrze ale w Lidl mam taki mix 30 sztuk i na niego poluję ;:224 . Poczekaj cierpliwie do jesieni i na pewno gdzieś kupisz .

Obrazek

Izo mam i to i to :lol: . W każdym razie tawuły to krzewy a tawułki to byliny . U mnie tawułki coś słabo się mają a tawuły bardzo lubię. Mam odmianę Golden Princess, Little Princess i jeszcze jakąś jedną . Na rabatach coraz gęściej ;:oj .

Obrazek

Soniu córka już ma się dobrze , dziękuję ;:196 . Orlik ten od Ciebie też mi kwitnie i jest cudny różowy . Ja nie zdążyłam popryskać róż i muszę to zrobić dopiero dzisiaj wieczorem . Spóźnione podziękowania za pogodę chociaż ciepło niestety nie było ;:196 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Zuza czosnki to plan nr 1 na jesienne zakupy ;:224 . Mam nadzieję, że wypali .

Obrazek

Iwono bardzo dziękuję za te komplementy ;:168 . Warzywnik mam ale kiepsko wygląda . Dzisiaj muszę go trochę do porządku doprowadzić bo ziemia zrobiła się jak skała a chwasty się panoszą. Mój warzywnik w przyszłości zmieni miejsce i na pewno będzie większy. na razie nam starcza .

Obrazek

Wandziu bardzo dziękuję ;:196 . Czosnki trzeba mieć koniecznie. Nie muszą to być od razu te giganty bo ich cebule są drogie. Ja polecam aflatuneńskie bo one są trochę niższe ale kule też mają cudne ;:108 .

Obrazek

Beatko ja jeszcze pomidorów nie posadziłam :oops: . Mam takie miniaturowe , koktajlowe i myślałam żeby je posadzić do skrzynek po jabłkach ale ziemi nie kupiłam i tak kiszą się w małych doniczkach :roll: . W tym tygodniu koniecznie trzeba je posadzić bo szkoda roślin. Dziękuję, wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Puchate czosnki - pięknoty ;:167 I gratuluję pierwszego pąka różanego! ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak miło jest widzieć Twój śliczny ogród w dobrej kondycji, Ewelinko! ;:63
Roślinki, a Ty wraz z nimi, już nie pamiętają o lawinie wodno - błotnej i cieszą Twoje i nasze oczy. ;:215
Nawet róże już zdradzają kolory swoich przyszłych płatków. ;:333
Czosnki tak dumnie wyprostowane wspaniale prezentują się na rabatach. ;:138
Niech więc rośnie i kwitnie Twój ogród w takim tempie jak do tej pory.
Dużo zdrówka dla Was wszystkich. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj kolejny upalny dzień ;:3 . Mój eM miał dzisiaj wolne więc wzięliśmy się za ogarnięcie mojego ogrodowego pomieszczenia. Zostało nam trochę farby z remontu więc odświeżyliśmy ściany i poukładaliśmy wszystkie rzeczy. Zbędne poleciały do kosza bo miałam tam niezły bałagan :oops: . Poza tym podlewanie, odchwaszczanie i dzień zleciał bardzo szybko. Jutro kolejny pracowity dzień i mam nadzieję, że pogoda dopisze .

Obrazek

Obrazek

Aniu czosnki zauroczyły mnie bardzo mocno, będą jesienne zakupy ;:173 . Na róże czekam z niecierpliwością :lol: .

Obrazek

PS już mnie przerósł ;:215 . Tego roku miał dostać porządną podporę ale znowu nie udało się :oops: .

Obrazek

Lucynko bardzo dziękuję za tyle komplementów ;:196 . Pogoda bardzo ładna więc wszystko rośnie jak szalone ;:138 . Czosnki bardzo polubiłam i jesienią dokupię kolejne. Dziękuję i wzajemnie dużo zdrówka i słoneczka Ci życzę ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Nie ma takiej możliwości żeby nie polubić czosnków, są piękne. ;:138 Inne także bardzo ładnie rosną i kwitną..to zasługa twojej dbałości o nie i dość ładnej pogody. Oby tak dalej. ;:128
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Za każdym razem jak do ciebie wchodzę to muszę sprawdzać czy nie pomyliłam wątku ;:oj Tak dynamicznie zmienia się twój ogród, co dzień piękniejszy i gęściejszy. Czosnków cała masa, wspaniale to wygląda.
No i pierwszy kolorek na pąku różanym ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina musze chyba wynająć Ciebie i męża do siebie, bo w mojej altanie też by się przydały takie porządki, bo na razie jest tam wszystko :) Clemek widzę ostro do góry pędzi :) ;:63
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ewelinko, z tymi zakupami, to często też jak coś nas boli (szczególnie dusza), to wtedy ciało by chciało... ale też z tym uważam już. Czasami kupowałam cichy na poprawę nastroju, a potem okazywało się, że miałam w szafie jakąś sukienkę koszmar ;:306
albo buty nie chodliwe... :;230
Czosnki już piękne u Ciebie, moje jeszcze w pąkach, kiedy je się przesadza? Bo oczywiście są zbyt gęsto u mnie... :roll:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ewelinko Twoje czosnki są piękne i na bogato ;:215 Orliki, kocimiętki, śliczne małe śniedki, no cud miód ;:215 I wygląda to bardzo konsekwentnie kolorystycznie, to coś co mi się ogromnie podoba ;:138
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Dziękuję, straciłam rachubę przez to że wiosną też były w ofercie. A miałam już ich sporo (jednak mniej niż Ty obecnie :lol: ), nie wiem czemu, ale większość jest wspomnieniem.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj kolejny pracowity dzień ;:333 . Pogoda sprzyja chociaż w oddali kłębią się chmury. W zasadzie to deszcz jest potrzebny więc może później popadać. Dzisiaj ogarnęłam warzywa , spulchniłam ziemię i odchwaściłam. Poza tym wyczaiłam dlaczego niektóre róże mają takie dziwne liście ;:oj . Pod spodem odkryłam skoczka różanego !! No wkurzyłam się na tego dziada :evil: . W zeszłym roku miałam tylko mszyce ale szybko zidentyfikowałam tego malucha. Od razu zastosowałam oprysk bo coś tam w domu jeszcze było. Mam nadzieję, że pomoże a jak nie to kupię jeszcze inny środek i zrobię powtórkę. Dzisiaj plany troszkę nam się pozmieniały bo w końcu trafiło się auto i mój eM pojechał je zobaczyć i mam nadzieję kupić ;:138 . Jeśli zakup się uda będę miała bardzo pojemny bagażnik a wiecie co to znaczy dla zielonozakręconych ;:183 . Trzymajcie kciuki ;:215 .

Na skarpie zakwitły kolejne byliny.

Obrazek

Obrazek

Czy wiecie co to jest ?? Kupiłam jakiś czas temu ale jako nn bo Pan nie umiał mi powiedzieć co to takiego.

Obrazek

Obrazek

Zeniu czosnki wciągają chociaż nie ma wśród nich takiego wyboru jak w różach. W każdym razie są w mojej ulubionej kolorystyce więc nie mogę ich nie kochać ;:167 .

Obrazek

Obrazek

Jolu miejscami to jest chyba nawet za gęsto ale jak powiększę areał będzie gdzie rozsadzać ;:224 . Czosnki uwielbiam i na pewno będzie ich u mnie jeszcze więcej . Dziękuję za komplementy i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Mariuszu z tymi porządkami to nie było tak łatwo. Dojrzewaliśmy do tego bardzo długo uwierz mi ;:306 . Wstyd było tam już wchodzić więc trzeba było zakasać rękawy. Powojnik szaleje ale on tak co roku ;:138 .

Pelargonie z bakopą.

Obrazek

Przyłapane na gorącym uczynku :evil: .

Obrazek

Basiu no fakt, na poprawę nastroju czasami robimy nieprzewidziane zakupy ale też staram się robić to z głową :wink: . Ja nie kupuję ciuchów na poprawę nastroju, jednak wolę rośliny . Hmm nie mam pojęcia kiedy przesadza się czosnki. Może na jesień wtedy kiedy się je sadzi ?? Jak można posadzić czosnki za gęsto ;:131 ?? Przecież je wtyka się w wolne szpary :wink: .

Obrazek

Obrazek

Agnieszko co do mojej konsekwencji kolorystycznej to w czerwcu zostanie ona zakłócona ;:306 . Wtedy wjadą odcienie różu, czerwienie i nawet żółtki ;:224 . No niestety nie umiałam być tak do końca konsekwentna ;:224 .

Obrazek

Obrazek

Olu nie wiem dlaczego czosnki Ci zniknęły. Może pogniły ?? U mnie póki co jest w porządku bo cebule ładnie się mnożą ;:108 . Te kule są tak ładne i delikatne, że cudnie wyglądają ponad innymi roślinami.

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”