Słoneczne rabaty nabierają kształtów
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty nabierają kształtów
Sabinko gdzieś mi umknęło otwarcie wątku ,ale odnalazłam cię Torcik piękny jak zrobisz komunijny to koniecznie pokaż ależ ty masz zdolne łapki Nie martw się pogodą teraz to już tylko z górki ,będzie coraz cieplej i będziemy mogły cieszyć się naszymi ogrodami i podziwiać nasze różane panienki .
Tyle pieknych kwiatow. Az milo popatrzec. Moglo by juz sloneczko sie pokazac. Bedzie co podziwiac ;)
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chyba po raz pierwszy zdarzyło mi się przegapić otwarcie jednego z moich najulubieńszych wątków Wstyd ,wstyd i jeszcze raz wstyd
Lista róż imponująca liczba też normalnie ci zazdroszczę,chociaż i u mnie pomalutku przybywa
Lista róż imponująca liczba też normalnie ci zazdroszczę,chociaż i u mnie pomalutku przybywa
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Sama zrobiłaś ten tort ze wszystkimi ozdobami? Ale masz niesamowity talent!
Ja stoję przed wyzwaniem zrobienia za dwa tygodnie tort z Maszą i Misiem i mam tylko cichą nadzieję, że wyjdzie w miarę rozpoznawalne, jak je z marcepana ulepię, choć wiadomo, jak to jest z nadzieją A takich zdolności jak Ty nie mam
Te hiacynty z pierwszego zdjęcia mają cudny kolor
Ja stoję przed wyzwaniem zrobienia za dwa tygodnie tort z Maszą i Misiem i mam tylko cichą nadzieję, że wyjdzie w miarę rozpoznawalne, jak je z marcepana ulepię, choć wiadomo, jak to jest z nadzieją A takich zdolności jak Ty nie mam
Te hiacynty z pierwszego zdjęcia mają cudny kolor
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja wtrącę słowo w kwestii tulipanów. W większości mam tak samo jak wy. To znaczy drugiego roku po zakupie na ogół nie kwitną, tylko same liście mają, Natomiast, ku mojemu zdziwieniu niektóre znowu kwitną, ale na trzeci rok z kolei. Oczywiście nie wszystkie odmiany, ale niektóre. Teraz zaskoczona patrzę, jak zakwitły tulipany spisane już na stratę i przeznaczone do wykopania.
Sabinko, melduję przy okazji, że bodziszek Summer Sky ładnie wyszedł z ziemi i utworzył ładną kępkę. To miła niespodzianka. Chyba jednak opryskam go Topsinem na wszelki wypadek, co i Tobie radzę. No wiesz, tak profilaktycznie.
Sabinko, melduję przy okazji, że bodziszek Summer Sky ładnie wyszedł z ziemi i utworzył ładną kępkę. To miła niespodzianka. Chyba jednak opryskam go Topsinem na wszelki wypadek, co i Tobie radzę. No wiesz, tak profilaktycznie.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja myślę Wandziu, że macierzyste cebule giną, a teraz zaczynają kwitnąć przybyszowe.
Sama się zastanawiam, czy wykopywac te liście, czy nie
Ale też mam takie tulipany, które kwitną od kilku lat bez wykopywania
Nie mam pojęcia o co chodzi
Sabinko, tort przepiekny
Sama się zastanawiam, czy wykopywac te liście, czy nie
Ale też mam takie tulipany, które kwitną od kilku lat bez wykopywania
Nie mam pojęcia o co chodzi
Sabinko, tort przepiekny
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Sabinko, wspaniały tort Wielkie brawa
Mam nadzieję, że tort komunijny wyszedł i pokażesz zdjęcia. Nie zazdroszczę tylko pogody, no ale co zrobić, wszyscy mamy to samo
Mam nadzieję, że tort komunijny wyszedł i pokażesz zdjęcia. Nie zazdroszczę tylko pogody, no ale co zrobić, wszyscy mamy to samo
Sabinko, na widok tych sasanek - i to jeszcze z tak bliska oniemiałam Cudne, włochate i taki kolorek przyjemny dla mojego oka Mam nasiona białych i fioletowych - wysieję sobie całą armię takich futrzaków
A jeśli chodzi o tort, to Chapeau bas! Majstersztyk!
A jeśli chodzi o tort, to Chapeau bas! Majstersztyk!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Łał jakie pyszności wystawiłaś na pokaz publiczny.
Podziwiam pieczenie ciast, a robienie tortów to już jakaś sztuka tajemna Fantastyczny.
Fajne masz kępy tych sasanek. Ciekawe kiedy moje mikrusy tak się zagęszczą. Jakąś specjalną dietkę im fundujesz? na zwiększenie masy? Jak wyhodować takie potwory?
Podziwiam pieczenie ciast, a robienie tortów to już jakaś sztuka tajemna Fantastyczny.
Fajne masz kępy tych sasanek. Ciekawe kiedy moje mikrusy tak się zagęszczą. Jakąś specjalną dietkę im fundujesz? na zwiększenie masy? Jak wyhodować takie potwory?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Sabina,kępy sasanek cudowne,one nieraz takie kapryśne ,a u Ciebie jakoś im dobrze,a torcik wymiata pomysłem ,czy pominęłaś się z powołaniem ,bo chyba nie jesteś cukiernikiem ,a takie dzieła sztuki robisz,już chcę zobaczyć komunijny,pozdrawiam
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tą pogodą oszaleć można, u nas kolejny dzień przymroziło...
Piękne kępy sasanek, ależ Ci ich zazdroszczę.
Piękne kępy sasanek, ależ Ci ich zazdroszczę.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Sabinko
Dawno mnie tu nie było, widzę że zamiłowanie do tortów nie mija
Fajny ten misiowy
Wiosna nas nie rozpieszcza, ja co prawda zamiast ogrodu mam teraz balkon ale i tu strach coś wystawić na noc. Dziś był mrozek, jutro i pojutrze też będzie...
Ponoć w połowie maja będzie można już spokojnie korzystać z dobrej pogody.
Dawno mnie tu nie było, widzę że zamiłowanie do tortów nie mija
Fajny ten misiowy
Wiosna nas nie rozpieszcza, ja co prawda zamiast ogrodu mam teraz balkon ale i tu strach coś wystawić na noc. Dziś był mrozek, jutro i pojutrze też będzie...
Ponoć w połowie maja będzie można już spokojnie korzystać z dobrej pogody.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Sabina to sasankowe obrzeże robi wrażenie Ja mam posadzone kępkami to tu to tam. O dziwo co roku pokazują się białe, choć podobno one kapryśne są (tfu tfu... )
Pierwsze kły host uwieeelbiam
Zdjęcie z padającym śniegiem po tak cudnych słonecznych przyprawia o rozstrój żołądka
A tort... no cudo, jak zwykle. Coś czuję że ten na komunię to będzie taki że klękajcie narody
Pierwsze kły host uwieeelbiam
Zdjęcie z padającym śniegiem po tak cudnych słonecznych przyprawia o rozstrój żołądka
A tort... no cudo, jak zwykle. Coś czuję że ten na komunię to będzie taki że klękajcie narody