Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Babciabenia-Bożenko Słonka , mało.ale ciut było.Szkoda,że jeszcze wieczory i ranki zimne. :roll:
anastazja B-Beatko I mój clematis dalej w pakach.zimna się boi.noce zimne, ranki też do południa nie bardzo. Paskudna ta wiosna i tyle. chociaz jak się patrzy na rośliny w ogrodzie jakoś dają radę :)
Kasiu100780 widzisz, jedną łąkę ileś lat temu przekształciliśmy.A teraz nam chaszcze i krzaczory przyszło przekształcać :roll:
Pomału damy radę ;:173
JAKUCH-Jadziu Oj to tejlaby to kilka latek..
majówka była taka sobie nie za ciepła. dzisiejszy dzień dopiero od południa.A wczoraj przepalanka z chmurami i chłodem.Gdzie ta prawdziwa wiosna ?? ;:129
clem3-Małgosiu, koziorozec-Martuś ; cyma2704-Soniu; Iwonko1 Niestety syn zachorował.I tylko z mężem tyraliśmy..a to jeszcze sianie w ogrodzie warzywnym,koszenie trawy, przycinanie iglaków, żywopłotu, to pielenie, , trochę chaszczy i kilka drzew na nowej działce wycięte..to sprzątanie, gotowanie i majowka zeszła.Za mało jednak było rąk do pracy...Nic jeszcze sezon długi ..
Z grilo- wędzarki tez bardzo się cieszę.Już niedużo zostało do jej wykończenia.
Dziękuję za pochwały dla EM.On wszystko robi dokładnie i dobrze.Tak juz ma . :wink:
Oj, gdyby człowiek nie pracował to dużo więcej rzeczy by zrobił szybciej..A tak wlecze się ale do przodu jakoś ;:173
Maska-Marysiu ; stasia_ogrod-stasiu Kombinuj, kombinuj, taka rzecz zawsze przydatna .
To mąż tak wymyślił sobię,że będzie na tarasie i w kącie i nie musi daleko biegać i doglądać tego wędzenia.
Warzywnik mam nieduży ale prawie od samego początku.Pod drzewami to własnie jest warzywnik , tam gdzie teraz ziemia goła.I za siatką to też wyrobione od kilku lat miejsce warzywnikowe. Zawsze sieję i mam swoją rzodkiewkę, sałatę pietruszkę ,koperek, fasolkę szparagową, buraczków tyle co na botwinkę. ogórki ,pomidory i trochę papryki.Wystarczy a i cebulki trochę :)
Tak cała majówka była pełna pracy i na Dębowym dzisiaj już wypoczywanie.a jutro niestety do pracy :roll:
PEPSI-Małgosiu I mnie cieszy już choć nie do końca wykończona grilo- wędzarka.
wiem , wiem duzo pracy z tymi chaszczami.Do jesieni musimy się z tym uporać .Bo pana mamy zamówionego ze sprzętem do wyciągania korzeni drzew.
Ja często rośliny i z miastowego pokazuję .:)
plocczanka-Lucynko To taka biała skalnica raczej,Ale i mi się bardzo spodobała. Dlatego ją kupiłam.
Oj wiem wiem dużo pracy przed nami, dopiero 1 % zrobiliśmy podczas tej majówki.
wędzarnio - grillownica mówisz kombajn,,Tak mąż wymyślił, zrobił i tak będzie :)

Magnolia Ann

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Tulipany,,tulipany...
Obrazek
Obrazek
tulipan strzępiasty pełny Exotic Sun
Obrazek
Obrazek
Tulipan Banja Luka
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Dzisiaj na spacerze w lasku takie gniazdo zobaczyłam miedzy drzewami na wysokości, 1,5 m.
Jak się okazało ( po sprawdzeniu w necie) to gniazdo i jaja drozda śpiewaka, którego często słyszę i często zaglądają na moją działkę :wink:
Obrazek
Obrazek
Na resztę odpowiem już jutro wybaczcie, pozaglądam trochę do was, co tam słychać ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia jak zwykle - zachwycające. ;:303
Takie pełne gniazda zawsze cieszą. ;:215
Ale to, to rewelacja! https://images81.fotosik.pl/547/9bdbb130be992d12.jpg
Wszystkiego dobrego majowego! ;:3
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te jajeczka.
U mnie szpaki piszczą w jabłoni a koty próbują je wyciągnąć :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dzisiejsze świeże informacje.Połowa sukcesu ,wyegzekwowana ;:138
Zobaczcie :

http://www.oczarjk.pl/?act=2711
Druga połowa zamiast zapłaty za moje zdjęcia mają być przesłane 3 powojniki dla mnie i przeze mnie wybrane :D
Oby się odmianowo sprawdziły i oni dopełnili dalszego uzgodnienia ugody :)

iwek-Iwonko witaj !!
Bardzo miło mi to czytać ;:196 ale jak chcesz obrazy z moimi zdjęciami to dzisiaj żaden problem :)
Jakoś jeszcze mam siły z męża pomocą wielką.Nie mam czasu na bzdury ;:108 ;:108
Fiona to wierna nasza ogrodniczka, co i my robimy to i ona przy nas :)
U mnie też pogoda bez wielkiego szału wiosennego.Raczej początek kwietnia niż początek maja :)
plocczanka-Lucynko Bardzo ci dziękuję za takie mile słowa. Ty wiesz jak człowiekowi styranemu poprawić humor ;:196
Kasiu100780;Babciabenia-Bożenko Dzięki wielkie. ;:196 Na rocznice ślubu dostałam dodatkowy obiektyw od męża na prezet.I teraz wypróbowuję :)
Jutro już do was zajrzę.Nie wyrobiłam się :roll:

Tulipan Princes Irene
Obrazek
Obrazek
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu ,ale nas zasypałaś cudownymi zdjęciami wiosennych kwiatów,prawie na tą niepogodę można się pocieszyć i spojrzeć na piękne tulipany,masz ich taką ilość ,że końca nie widać,aż serce się raduje ,piękny ogród jak zawsze ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu gratuluję ! od początku powinni tak sprawę załatwić a nie kraść bo to jawne złodziejstwo (a firma niby poważna ;:14 ) . Zysk maja podwójny, bo często jak widzimy zdjęcia w katalogach to myślimy że są fotomontażem, a tu powojnik jak żywy! naturalny!
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

A jednak sklep nagiął karku ;:306
Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia tulipanów skąpanych w słońcu, bo u mnie już dawno żaden promyk słońca nie dotarł do mojego ogrodu :wink: A jajeczka prześliczne, byłyby świetne do wielkanocnych stroików :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Gratuluję wygranej ;:63 To super wiadomość, że udało Ci się dowieść swojej racji.
Zdjęcia cudne, tulipany nareszcie rozchylają kielichy, pozwalając na zerknięcie do środeczka :heja
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Dobrze, że Ci się udało sprawę wyjaśnić i fajnie, że dostaniesz w rekompensacie powojniki :)

Tulipany prześwietlone słońcem są zjawiskowe, szafirek śmiszny, a widziany po raz kolejny Maidwell Hall z tymi lampionikami strasznie mnie kusi.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu piękne masz tulipany,a jaja drozda w kolorze mięty śliczne ;:333
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczne te tulipany Princess Irene.
Extra że coś wywalczyłaś, niech nowe powojniki pięknie rosną.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Szkoda, że tak długo musiałaś czekać na rekompensatę, ale lepiej późno niż wcale, myślę, że to i tak nie za wiele za wykorzystywanie cudzych zdjęć w celach reklamowych. O zdjęciach już nie będę nic pisać, bo pisałam wcześniej i inni również nimi się zachwycali ;:138 .
Za to napiszę, że roboty masz mnóstwo, zaraz przypomina mi się moje rżysko kilkadziesiąt lat wcześniej i tony wywiezionego perzu ;:224 .
Za to później sama radość tworzenia ;:333
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Powiedz, żeby Ci dołożyli jeszcze jednego powojnika, za kradzież mojego zdjęcia powojnika Asao, ceduję na Ciebie prawa autorskie do tej fotki ;)

I nie bądź zaskoczona, że wybrane przez Ciebie odmiany zakwitną nieco innym kolorem, niż byś oczekiwała, jeśli nie masz odmiany Ville de Lyon, to pewnie będziesz zadowolona;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”