Moje różne zakątki.... cz.2
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Babciabenia-Bożenko Słonka , mało.ale ciut było.Szkoda,że jeszcze wieczory i ranki zimne.
anastazja B-Beatko I mój clematis dalej w pakach.zimna się boi.noce zimne, ranki też do południa nie bardzo. Paskudna ta wiosna i tyle. chociaz jak się patrzy na rośliny w ogrodzie jakoś dają radę
Kasiu100780 widzisz, jedną łąkę ileś lat temu przekształciliśmy.A teraz nam chaszcze i krzaczory przyszło przekształcać
Pomału damy radę
JAKUCH-Jadziu Oj to tejlaby to kilka latek..
majówka była taka sobie nie za ciepła. dzisiejszy dzień dopiero od południa.A wczoraj przepalanka z chmurami i chłodem.Gdzie ta prawdziwa wiosna ??
clem3-Małgosiu, koziorozec-Martuś ; cyma2704-Soniu; Iwonko1 Niestety syn zachorował.I tylko z mężem tyraliśmy..a to jeszcze sianie w ogrodzie warzywnym,koszenie trawy, przycinanie iglaków, żywopłotu, to pielenie, , trochę chaszczy i kilka drzew na nowej działce wycięte..to sprzątanie, gotowanie i majowka zeszła.Za mało jednak było rąk do pracy...Nic jeszcze sezon długi ..
Z grilo- wędzarki tez bardzo się cieszę.Już niedużo zostało do jej wykończenia.
Dziękuję za pochwały dla EM.On wszystko robi dokładnie i dobrze.Tak juz ma .
Oj, gdyby człowiek nie pracował to dużo więcej rzeczy by zrobił szybciej..A tak wlecze się ale do przodu jakoś
Maska-Marysiu ; stasia_ogrod-stasiu Kombinuj, kombinuj, taka rzecz zawsze przydatna .
To mąż tak wymyślił sobię,że będzie na tarasie i w kącie i nie musi daleko biegać i doglądać tego wędzenia.
Warzywnik mam nieduży ale prawie od samego początku.Pod drzewami to własnie jest warzywnik , tam gdzie teraz ziemia goła.I za siatką to też wyrobione od kilku lat miejsce warzywnikowe. Zawsze sieję i mam swoją rzodkiewkę, sałatę pietruszkę ,koperek, fasolkę szparagową, buraczków tyle co na botwinkę. ogórki ,pomidory i trochę papryki.Wystarczy a i cebulki trochę
Tak cała majówka była pełna pracy i na Dębowym dzisiaj już wypoczywanie.a jutro niestety do pracy
PEPSI-Małgosiu I mnie cieszy już choć nie do końca wykończona grilo- wędzarka.
wiem , wiem duzo pracy z tymi chaszczami.Do jesieni musimy się z tym uporać .Bo pana mamy zamówionego ze sprzętem do wyciągania korzeni drzew.
Ja często rośliny i z miastowego pokazuję .
plocczanka-Lucynko To taka biała skalnica raczej,Ale i mi się bardzo spodobała. Dlatego ją kupiłam.
Oj wiem wiem dużo pracy przed nami, dopiero 1 % zrobiliśmy podczas tej majówki.
wędzarnio - grillownica mówisz kombajn,,Tak mąż wymyślił, zrobił i tak będzie
Magnolia Ann
Tulipany,,tulipany...
tulipan strzępiasty pełny Exotic Sun
Tulipan Banja Luka
Dzisiaj na spacerze w lasku takie gniazdo zobaczyłam miedzy drzewami na wysokości, 1,5 m.
Jak się okazało ( po sprawdzeniu w necie) to gniazdo i jaja drozda śpiewaka, którego często słyszę i często zaglądają na moją działkę
Na resztę odpowiem już jutro wybaczcie, pozaglądam trochę do was, co tam słychać
anastazja B-Beatko I mój clematis dalej w pakach.zimna się boi.noce zimne, ranki też do południa nie bardzo. Paskudna ta wiosna i tyle. chociaz jak się patrzy na rośliny w ogrodzie jakoś dają radę
Kasiu100780 widzisz, jedną łąkę ileś lat temu przekształciliśmy.A teraz nam chaszcze i krzaczory przyszło przekształcać
Pomału damy radę
JAKUCH-Jadziu Oj to tejlaby to kilka latek..
majówka była taka sobie nie za ciepła. dzisiejszy dzień dopiero od południa.A wczoraj przepalanka z chmurami i chłodem.Gdzie ta prawdziwa wiosna ??
clem3-Małgosiu, koziorozec-Martuś ; cyma2704-Soniu; Iwonko1 Niestety syn zachorował.I tylko z mężem tyraliśmy..a to jeszcze sianie w ogrodzie warzywnym,koszenie trawy, przycinanie iglaków, żywopłotu, to pielenie, , trochę chaszczy i kilka drzew na nowej działce wycięte..to sprzątanie, gotowanie i majowka zeszła.Za mało jednak było rąk do pracy...Nic jeszcze sezon długi ..
Z grilo- wędzarki tez bardzo się cieszę.Już niedużo zostało do jej wykończenia.
Dziękuję za pochwały dla EM.On wszystko robi dokładnie i dobrze.Tak juz ma .
Oj, gdyby człowiek nie pracował to dużo więcej rzeczy by zrobił szybciej..A tak wlecze się ale do przodu jakoś
Maska-Marysiu ; stasia_ogrod-stasiu Kombinuj, kombinuj, taka rzecz zawsze przydatna .
To mąż tak wymyślił sobię,że będzie na tarasie i w kącie i nie musi daleko biegać i doglądać tego wędzenia.
Warzywnik mam nieduży ale prawie od samego początku.Pod drzewami to własnie jest warzywnik , tam gdzie teraz ziemia goła.I za siatką to też wyrobione od kilku lat miejsce warzywnikowe. Zawsze sieję i mam swoją rzodkiewkę, sałatę pietruszkę ,koperek, fasolkę szparagową, buraczków tyle co na botwinkę. ogórki ,pomidory i trochę papryki.Wystarczy a i cebulki trochę
Tak cała majówka była pełna pracy i na Dębowym dzisiaj już wypoczywanie.a jutro niestety do pracy
PEPSI-Małgosiu I mnie cieszy już choć nie do końca wykończona grilo- wędzarka.
wiem , wiem duzo pracy z tymi chaszczami.Do jesieni musimy się z tym uporać .Bo pana mamy zamówionego ze sprzętem do wyciągania korzeni drzew.
Ja często rośliny i z miastowego pokazuję .
plocczanka-Lucynko To taka biała skalnica raczej,Ale i mi się bardzo spodobała. Dlatego ją kupiłam.
Oj wiem wiem dużo pracy przed nami, dopiero 1 % zrobiliśmy podczas tej majówki.
wędzarnio - grillownica mówisz kombajn,,Tak mąż wymyślił, zrobił i tak będzie
Magnolia Ann
Tulipany,,tulipany...
tulipan strzępiasty pełny Exotic Sun
Tulipan Banja Luka
Dzisiaj na spacerze w lasku takie gniazdo zobaczyłam miedzy drzewami na wysokości, 1,5 m.
Jak się okazało ( po sprawdzeniu w necie) to gniazdo i jaja drozda śpiewaka, którego często słyszę i często zaglądają na moją działkę
Na resztę odpowiem już jutro wybaczcie, pozaglądam trochę do was, co tam słychać
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdjęcia jak zwykle - zachwycające.
Takie pełne gniazda zawsze cieszą.
Ale to, to rewelacja! https://images81.fotosik.pl/547/9bdbb130be992d12.jpg
Wszystkiego dobrego majowego!
Takie pełne gniazda zawsze cieszą.
Ale to, to rewelacja! https://images81.fotosik.pl/547/9bdbb130be992d12.jpg
Wszystkiego dobrego majowego!
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne te jajeczka.
U mnie szpaki piszczą w jabłoni a koty próbują je wyciągnąć
U mnie szpaki piszczą w jabłoni a koty próbują je wyciągnąć
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dzisiejsze świeże informacje.Połowa sukcesu ,wyegzekwowana
Zobaczcie :
http://www.oczarjk.pl/?act=2711
Druga połowa zamiast zapłaty za moje zdjęcia mają być przesłane 3 powojniki dla mnie i przeze mnie wybrane
Oby się odmianowo sprawdziły i oni dopełnili dalszego uzgodnienia ugody
iwek-Iwonko witaj !!
Bardzo miło mi to czytać ale jak chcesz obrazy z moimi zdjęciami to dzisiaj żaden problem
Jakoś jeszcze mam siły z męża pomocą wielką.Nie mam czasu na bzdury
Fiona to wierna nasza ogrodniczka, co i my robimy to i ona przy nas
U mnie też pogoda bez wielkiego szału wiosennego.Raczej początek kwietnia niż początek maja
plocczanka-Lucynko Bardzo ci dziękuję za takie mile słowa. Ty wiesz jak człowiekowi styranemu poprawić humor
Kasiu100780;Babciabenia-Bożenko Dzięki wielkie. Na rocznice ślubu dostałam dodatkowy obiektyw od męża na prezet.I teraz wypróbowuję
Jutro już do was zajrzę.Nie wyrobiłam się
Tulipan Princes Irene
Zobaczcie :
http://www.oczarjk.pl/?act=2711
Druga połowa zamiast zapłaty za moje zdjęcia mają być przesłane 3 powojniki dla mnie i przeze mnie wybrane
Oby się odmianowo sprawdziły i oni dopełnili dalszego uzgodnienia ugody
iwek-Iwonko witaj !!
Bardzo miło mi to czytać ale jak chcesz obrazy z moimi zdjęciami to dzisiaj żaden problem
Jakoś jeszcze mam siły z męża pomocą wielką.Nie mam czasu na bzdury
Fiona to wierna nasza ogrodniczka, co i my robimy to i ona przy nas
U mnie też pogoda bez wielkiego szału wiosennego.Raczej początek kwietnia niż początek maja
plocczanka-Lucynko Bardzo ci dziękuję za takie mile słowa. Ty wiesz jak człowiekowi styranemu poprawić humor
Kasiu100780;Babciabenia-Bożenko Dzięki wielkie. Na rocznice ślubu dostałam dodatkowy obiektyw od męża na prezet.I teraz wypróbowuję
Jutro już do was zajrzę.Nie wyrobiłam się
Tulipan Princes Irene
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu ,ale nas zasypałaś cudownymi zdjęciami wiosennych kwiatów,prawie na tą niepogodę można się pocieszyć i spojrzeć na piękne tulipany,masz ich taką ilość ,że końca nie widać,aż serce się raduje ,piękny ogród jak zawsze ,pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu gratuluję ! od początku powinni tak sprawę załatwić a nie kraść bo to jawne złodziejstwo (a firma niby poważna ) . Zysk maja podwójny, bo często jak widzimy zdjęcia w katalogach to myślimy że są fotomontażem, a tu powojnik jak żywy! naturalny!
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
A jednak sklep nagiął karku
Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia tulipanów skąpanych w słońcu, bo u mnie już dawno żaden promyk słońca nie dotarł do mojego ogrodu A jajeczka prześliczne, byłyby świetne do wielkanocnych stroików
Z przyjemnością pooglądałam zdjęcia tulipanów skąpanych w słońcu, bo u mnie już dawno żaden promyk słońca nie dotarł do mojego ogrodu A jajeczka prześliczne, byłyby świetne do wielkanocnych stroików
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Gratuluję wygranej To super wiadomość, że udało Ci się dowieść swojej racji.
Zdjęcia cudne, tulipany nareszcie rozchylają kielichy, pozwalając na zerknięcie do środeczka
Zdjęcia cudne, tulipany nareszcie rozchylają kielichy, pozwalając na zerknięcie do środeczka
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Dobrze, że Ci się udało sprawę wyjaśnić i fajnie, że dostaniesz w rekompensacie powojniki
Tulipany prześwietlone słońcem są zjawiskowe, szafirek śmiszny, a widziany po raz kolejny Maidwell Hall z tymi lampionikami strasznie mnie kusi.
Tulipany prześwietlone słońcem są zjawiskowe, szafirek śmiszny, a widziany po raz kolejny Maidwell Hall z tymi lampionikami strasznie mnie kusi.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu piękne masz tulipany,a jaja drozda w kolorze mięty śliczne
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Śliczne te tulipany Princess Irene.
Extra że coś wywalczyłaś, niech nowe powojniki pięknie rosną.
Extra że coś wywalczyłaś, niech nowe powojniki pięknie rosną.
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Szkoda, że tak długo musiałaś czekać na rekompensatę, ale lepiej późno niż wcale, myślę, że to i tak nie za wiele za wykorzystywanie cudzych zdjęć w celach reklamowych. O zdjęciach już nie będę nic pisać, bo pisałam wcześniej i inni również nimi się zachwycali .
Za to napiszę, że roboty masz mnóstwo, zaraz przypomina mi się moje rżysko kilkadziesiąt lat wcześniej i tony wywiezionego perzu .
Za to później sama radość tworzenia
Za to napiszę, że roboty masz mnóstwo, zaraz przypomina mi się moje rżysko kilkadziesiąt lat wcześniej i tony wywiezionego perzu .
Za to później sama radość tworzenia
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Powiedz, żeby Ci dołożyli jeszcze jednego powojnika, za kradzież mojego zdjęcia powojnika Asao, ceduję na Ciebie prawa autorskie do tej fotki ;)
I nie bądź zaskoczona, że wybrane przez Ciebie odmiany zakwitną nieco innym kolorem, niż byś oczekiwała, jeśli nie masz odmiany Ville de Lyon, to pewnie będziesz zadowolona;)
I nie bądź zaskoczona, że wybrane przez Ciebie odmiany zakwitną nieco innym kolorem, niż byś oczekiwała, jeśli nie masz odmiany Ville de Lyon, to pewnie będziesz zadowolona;)