Od przybytku głowa nie boli część 4
- buum
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Od przybytku głowa nie boli część 4
leszczyna haha jak trzeba to trzeba Krysiu Ja już żyję działką wolne chwilę spędzam przy planowaniu czy innych rzeczach związanych z moim ogródkiem Dziś przyszła pierwsza paczka z rzeczami na działkę
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Piotrek daj spokój tej działce niech troszkę odpocznie
Ja na razie jakoś wzięłam sobie na wstrzymanie i ogród pozostawiłam sobie...niech się rzadzi swoimi prawami, ja też robię teraz to czego nie mogę w sezonie letnim. Byłam u Ciebie ciekawa zawartości paczki ale nic nie widziałam....czyżbyś jeszcze nie rozpakował
Elunia zima u mnie taka jak u Ciebie.dzisiejszy poranek był troszkę opruszony śniegiem ale na pewno bedzie to krótki czas.
Pięknotka w koralikach ale ptaszków na niej nie widuję, albo nie wyczaiły albo nie jadalne.
Ja na razie jakoś wzięłam sobie na wstrzymanie i ogród pozostawiłam sobie...niech się rzadzi swoimi prawami, ja też robię teraz to czego nie mogę w sezonie letnim. Byłam u Ciebie ciekawa zawartości paczki ale nic nie widziałam....czyżbyś jeszcze nie rozpakował
Elunia zima u mnie taka jak u Ciebie.dzisiejszy poranek był troszkę opruszony śniegiem ale na pewno bedzie to krótki czas.
Pięknotka w koralikach ale ptaszków na niej nie widuję, albo nie wyczaiły albo nie jadalne.
- buum
- Kontakt:
Krysiu nie zrobiłem fotki. Ale już piszę co kupiłem : włókninę białą, tkaninę pod truskawki, szpilki oraz wreszcie po 8 latach zakupiłem sobie kalosze teraz moje nogi nie będą moknąć
-
Coś mnie wzięło na wspominki, poszperałam w zdjęciach i się okzuje, że zaczynam tęsknić za takimi widokami. Żeby też mój watek trochę rozweselić i uaktywnić powspominam.
Chyba w tym roku kupię trochę cebul i je wsadzę, pamietam odległy czas kiedy mialam ich dużo i bardzo mnie cieszyły.
Tak myślę, że lilami będę się cieszyła bo mój kot wszystkie nornice odłowi...żadnej nie przepuści
Dzisiaj wzięło mnie na liliowo, mróz u mnie zelżał, słonko wyżej na niebie , śnieg zaczyna topnieć będziemy wyglądać co się w ogrodzie pokazuje.
Pozdrawiam i życzę już pogody
Chyba w tym roku kupię trochę cebul i je wsadzę, pamietam odległy czas kiedy mialam ich dużo i bardzo mnie cieszyły.
Tak myślę, że lilami będę się cieszyła bo mój kot wszystkie nornice odłowi...żadnej nie przepuści
Dzisiaj wzięło mnie na liliowo, mróz u mnie zelżał, słonko wyżej na niebie , śnieg zaczyna topnieć będziemy wyglądać co się w ogrodzie pokazuje.
Pozdrawiam i życzę już pogody
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu, piękne masz lilie! Wszystkie!
Jednak szczególnie zauroczyła mnie ta:
Jednak szczególnie zauroczyła mnie ta:
Kocham te cesarskie rośliny, a jeśli jeszcze pachną, to...
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
Lucynko ale jej już nie mam ...została na fotografii, była rzeczywiście urocza ale trwało to krótko. Nie rozrastała się, słabo kwitła ...himerna była.
pozdrawiam ze
pozdrawiam ze
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
No to już wiem dlaczego mi lilii ubywa.
Widocznie M za bardzo dokarmiał nasze (nie nasze) wiejskie koty.
A lilie potrafią zauroczyć i wyglądem i zapachem.
Twoje zdjęcia to oddają. Pozdrawiam.
Widocznie M za bardzo dokarmiał nasze (nie nasze) wiejskie koty.
A lilie potrafią zauroczyć i wyglądem i zapachem.
Twoje zdjęcia to oddają. Pozdrawiam.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Krysiu czy na pierwszym zdjęciu to krokosomia, czy z nią się postępuje jak z mieczykami, nigdy jej nie miałam tylko czasem widziałam cięte na targu... lilie aż tu pachną
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- buum
- Kontakt:
Krysiu prześliczne te lilie !!! i te kolory Jeszcze musimy poczekać na takie widoki ale z każdym dniem się zbliżamy do tego
-
Ewka tak to krokosomia tylko to wykopywanie tak jak z mieczykami, czasami jest troszkę uciążliwe.
Dali na jesień miałam sporo do wykopania i nabrałam chyba dystansu do wykopywania, ale jak przejrzałam trochę zdjęć z przeszłości to nie wiem czy krokosomi sobie nie wprowadzę na wiosnę do ogrodu, jak nie przegapię kupna cebulek to obejrzysz je w lecie.
Kiedyś ktoś pisał na fo że pod przykryciem zimuje...u mnie to nie wypaliło, zgniły.
Ale posadzone grupami mają swój urok długo kwitną pięknie trzymają się w wazonie......Ewcia sadzimy
Piotrze też czekam na lilie bo bardzo je lubię i bywa Tak, że nie mam gdzie wsadzić ale jeszcze dokupuję.
No to czekamy na wiosnę choć na razie mrozi.
Pozdrawiam
.
Dali na jesień miałam sporo do wykopania i nabrałam chyba dystansu do wykopywania, ale jak przejrzałam trochę zdjęć z przeszłości to nie wiem czy krokosomi sobie nie wprowadzę na wiosnę do ogrodu, jak nie przegapię kupna cebulek to obejrzysz je w lecie.
Kiedyś ktoś pisał na fo że pod przykryciem zimuje...u mnie to nie wypaliło, zgniły.
Ale posadzone grupami mają swój urok długo kwitną pięknie trzymają się w wazonie......Ewcia sadzimy
Piotrze też czekam na lilie bo bardzo je lubię i bywa Tak, że nie mam gdzie wsadzić ale jeszcze dokupuję.
No to czekamy na wiosnę choć na razie mrozi.
Pozdrawiam
.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu po jakiemu piszesz? Jakie sale wykonywałaś na jesieni? a już o kwiatach w wagonie to pierwsze czytam
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Witaj.
Na pewno z komórki pisałaś i słownik zrobił psikusa ;)
Krokosomii nigdy nie miałam, ale w kwiaciarniach widziałam do bukietów, długo stoi.
Na pewno z komórki pisałaś i słownik zrobił psikusa ;)
Krokosomii nigdy nie miałam, ale w kwiaciarniach widziałam do bukietów, długo stoi.
Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Ja też dołączam do sadzących krokosmie w tym roku Człowiek znięchęca się po czasie do tego wykopywania,przechowywania ,ale po kilku sezonach znowu chce się chcieć I kupuje
Pięknotka piękniutka
Pięknotka piękniutka
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3