Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aksamitka pare dni - one szybko wschodzą, cynia może ciut dłuzej, ale po ygodniu powinny już patrzeć na świat
lotta
500p
500p
Od: 11 lut 2008, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kapusta i sałata około 4 dni jeśli posiane są do skrzynki w domu, bo w namiocie to dłużej.
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Wczoraj zaliczyłam kolejne lekcje ogrodnictwa i dostałam następne fajne kwiatki i zioła, pewnie znowu w sobotę będzie lało, bo ja mam sadzić...
Agnieszko dziękuję za wszystko, moim dzieciom Twój pies przypadł bardzo do gustu...

Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no tak miało mnie nie być widać :;230

to ja dziękuje za miłą wizyte
a dzieciaki masz super
.. i nie tylko dzieciaki ;:106
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czyżbyś miała na myśli mojego męża?
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rogalm1 pisze:czyżbyś miała na myśli mojego męża?
no gdzieżbym śmiała :;230
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uwaga, zaczynam proces identyfikacji moich roślin, co to jest wokół prymulki?

Obrazek

a to? czy to może być migdałek (migdałowiec)?

Obrazek
Awatar użytkownika
darob66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sie 2007, o 22:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj;
zaczynam sie martwić o roślinki ,które Ci wysłałam bo jak się domyślam jeszcze nie dotarły[zostały wysłane w poniedziałek priorytetem].Mimo tego mam nadzieję ,że będą nadawały się jeszcze do wysadzenia.
Pozdrawiam Marzena :D
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Według mnie , wokół prymulki rosną żonkile (już widać pędy kwiatowe). To drzewko, na stan mojej wiedzy może być migdałkiem ( jeżeli to prawda, to popracowałabym nad jego koroną).
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dotarłam nareszcie do Twojej posiadłości :D Na brak miejsca narzekać nie możesz, zapał też masz wielki, do tego małych pomocników ;) więc wkrótce zamienisz te ary w wielki, kwitnący ogród :D Jestem tego pewna!
Na pierwszym zdjęciu na pewno są narcyzy, ale co do drugiego, to mam wątpliwości.
Migdałek wytwarza najpierw kwiaty, a potem liście. To drzewko wygląda na dość duże, więc powinno mieć pączki kwiatowe, nie listki :? Najlepiej zaczekaj, aż liście się całkiem rozwiną i wtedy pokaż zdjęcie. Wówczas będzie można zidentyfikować roslinę bez wątpliwośći :D
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Moniko patrząc na na listki tego co wyrosło z prymulkami wyglada moim zdaniem na narcyzy, a drzewko poniżej raczej nie jest migdałowcem ponieważ tak jak pisała chatte powinny być na łodyżkach małe pączki kwiatków, nawet jeżeli zakwitnie i kwiatków bedzie nie wiele i okaże się że to migdałowiec to pamiętaj po przekwitnieniu przytnij, to samo z forsycją jeżeli masz. Pozdrawiam Isia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Moniko nie przejmuj się wyciągniętymi pomidorami. To bardzo żywotna roślinka i nie tak łatwo je wykończyć :lol:
Kiedyś dawno temu jak jeszcze uprawiałam warzywa, to bardzo doświadczony działkowicz i nasz nieodżałowany przyjaciel poradził mi żeby takie wyciągnięte pomidory sadzić " na leżąco" usuwając liście z przysypanej ziemią części łodygi, a wówczas wyrastają z niej dodatkowe korzenie i roślina bardzo się wzmacnia. Nie wiem czy to jest fachowe postępowanie, ale ja praktykowałam je przez lata, gdyż nie miałam innej możliwości hodowania sadzonek jak parapet w dużym pokoju i sadzonki zawsze były wyciągnięte i wiotkie. Bardzo szybko dochodziły do siebie w tunelu na działce i nigdy nie narzekałam na brak pomidorów do jedzenia i na przetwory Pozdrawiam Maria :wit
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tradycyjnie całą sobotę lał deszcz, dla roślinek pewnie dobrze ale ja już mam trochę dość takiej pogody, wygląda na to że wszystko co do tej pory posdziliśmy przyjęło się! Niestety nie mogłam porobić fajnych zdjęć bo deszcz, chciałam tylko zapytać o nazwy trzech roślinek które ładnie u mnie zaczęły rosnąć. A to chyba rzeczywiście jest migdałek, bo coś jakby różowe pączki prześwitują! Tylko gdzie to słońce żeby wszystko zaczęło ładnie kwitnąć?

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”