Moje skarby
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tajfun przez portfel mi przeleciał, ale tak niechcący zerknęłam na wystawę kwiaciarni i zobaczyłam 2 bidule stojące w pełnym słońcu. Mało mi serce nie pękło i powiedziałam facetowi, że powinien kartoflami handlować, a nie prowadzić kwaciarnię. Dał mi te dwie bidule za 30 zł, chyba po to, aby mnie się pozbyć i nie słuchać zrzędzenia. Ten z pączkami totalnie zalany już został poddany reanimacji i wymianie podłoża. Będzie biały na pewno, tylko ciekawe z jaką warżką? Cytrynek ma w sumie 3 pędy kwiatowe, z czego 2 pośrodku przypalone słońcem, ale rosną dalej. Też mu na wszelki wypadek zmieniłam podłoże. Korzenia ma w porządku.
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, bo ja tak mam. Taka jestem. Mam jakiś instynkt, jakieś przeczucie, które mnie zmusza stawiać się po stronie, którą uważam za skrzywdzoną.I nie dotyczy to tylko roślin, storczyków, zwierząt, ale głównie ludzi. To jest wynikiem moich osobistych doświadczeń. Postanowiłam nigdy nikogo i niczego nie skazywać i nie krzywdzić. W brew temu, co pokazują media. Prawda jest jak d..... Sorki. Miałam dziś ciężki bardzo dzień. Kwiaty, to moja odskocznia.
Wandziu doskonale Cię rozumiem, sama w tej chwili stoję na rozdrożu zawodowym (przepraszam za ten neologizm). Również wyznaję zasadę, że nie można krzywdzić drugiego człowieka ani wyrządzać zła. Zło wróci w zdwojonej siły do osoby je wysyłającej. Może stąd bierze się mój życiowy optymizm i siła. A świat kwiatów to odskocznia od zła świata, który nas otacza.
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wando , żaden z Ciebie antytalent , mi się bardzo podoba ten
tęczowy storczyk ze zdjęcia.
Zdradzę Ci,że wczoraj widziałam na żywo Tacce , taką jaką masz w awatarze.
Wielka i czarna, pokazałam M i stwierdził,że trochę go przeraża.
Kojarzy mu się z "czarną wdową".
Tak przy okazji kosztowała 85zł.
Jagoda :P
tęczowy storczyk ze zdjęcia.
Zdradzę Ci,że wczoraj widziałam na żywo Tacce , taką jaką masz w awatarze.
Wielka i czarna, pokazałam M i stwierdził,że trochę go przeraża.
Kojarzy mu się z "czarną wdową".
Tak przy okazji kosztowała 85zł.
Jagoda :P