Moje skarby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeden z sabotków otwiera kwiat. Fotki może trochę niezbyt wyraźne, bo robione telefonem. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uprzejmie donoszę, że jedna z sadzonek tacca wypuszcza listek. Znakiem powyższego będzie żyć. Drugiej, listek, z którym przyjechała, rośnie w długość, ale się nie rozwija jeszcze. Jestem dobrej myśli. A tu fotka z wychodzącym listeczkiem tacca i pączki falka, które lada dzień się otworzą. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajfun przez portfel mi przeleciał, ale tak niechcący zerknęłam na wystawę kwiaciarni i zobaczyłam 2 bidule stojące w pełnym słońcu. Mało mi serce nie pękło i powiedziałam facetowi, że powinien kartoflami handlować, a nie prowadzić kwaciarnię. Dał mi te dwie bidule za 30 zł, chyba po to, aby mnie się pozbyć i nie słuchać zrzędzenia. Ten z pączkami totalnie zalany już został poddany reanimacji i wymianie podłoża. Będzie biały na pewno, tylko ciekawe z jaką warżką? Cytrynek ma w sumie 3 pędy kwiatowe, z czego 2 pośrodku przypalone słońcem, ale rosną dalej. Też mu na wszelki wypadek zmieniłam podłoże. Korzenia ma w porządku. Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Wanda odważna jesteś, bo ja jakoś nie potrafię za takie pieniądze zdecydować się na zakup storczyków w stanie przedagonalnym ;:171 Trzymam za nie kciuki ;:215 i oczywiście za Twoje roślinki tacca ;:333
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, bo ja tak mam. Taka jestem. Mam jakiś instynkt, jakieś przeczucie, które mnie zmusza stawiać się po stronie, którą uważam za skrzywdzoną.I nie dotyczy to tylko roślin, storczyków, zwierząt, ale głównie ludzi. To jest wynikiem moich osobistych doświadczeń. Postanowiłam nigdy nikogo i niczego nie skazywać i nie krzywdzić. W brew temu, co pokazują media. Prawda jest jak d..... Sorki. Miałam dziś ciężki bardzo dzień. Kwiaty, to moja odskocznia.
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Wanda oby w Twoim życiu było jak najwięcej pogodnych dni ;:168
niestety życie jest okropne i ja juź potrafię przejść obojętnie wobec niektórych spraw, nauczyło mnie tego i życie i rozmowa z pewną kobietą, bo czasami mimo wielkich chęci nie jesteśmy w stanie zmienić świata
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Wandziu doskonale Cię rozumiem, sama w tej chwili stoję na rozdrożu zawodowym (przepraszam za ten neologizm). Również wyznaję zasadę, że nie można krzywdzić drugiego człowieka ani wyrządzać zła. Zło wróci w zdwojonej siły do osoby je wysyłającej. Może stąd bierze się mój życiowy optymizm i siła. A świat kwiatów to odskocznia od zła świata, który nas otacza.
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny! Bardzo wam dziękuję za słowa otuchy. :-)
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak się przyglądam tym dwóm pędom wczorajszego nabytku. Najwyraźniej zostały poparzone słońcem, ale końce pędów są zielone. Zastanawiam się, czy zakwitną. To ten środkowy na zdjęciu. Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze inne szykują mi się do kwitnienia. Jeden biały i jeden nakrapiany różowo-żóltawy. Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Coral Sea w pełnej krasie. Szkoda, żem antytalent i nie potrafię zrobić dobrej fotki i pokazać, jak jest ślicznie tęczowy. Obrazek
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wando , żaden z Ciebie antytalent , mi się bardzo podoba ten
tęczowy storczyk ze zdjęcia.
Zdradzę Ci,że wczoraj widziałam na żywo Tacce , taką jaką masz w awatarze.
Wielka i czarna, pokazałam M i stwierdził,że trochę go przeraża.
Kojarzy mu się z "czarną wdową".
Tak przy okazji kosztowała 85zł.
Jagoda :P
Awatar użytkownika
Aankaa
500p
500p
Od: 11 kwie 2008, o 12:31

Post »

Piękne tęczowe kolory. Pierwszy raz takiego widzę :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”