Mój ogród - Józef cz.1
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
to jest jakaś odmiana paproci Lilu..dokładnie HumataTyermaii "Apenpootje"..tyle przeczytałem z karteczki..z tych owłosionych pędów już wyrastaja gałązki takie jak dodają do bukietów..pani nawet pokazała mi które..ale jak sama zauważyłaś nawet te pędy są dekoracyjne..wisiało to gdzieś pod sufitem w kwiaciarni pewnie zapomniane przez sprzedawcę..mnie sie spodobało i kupiłem..
- Józef
- Kontakt:
mój aparat na tyle ozył że moge nim robić zdjęcia..niestety szybko rozładowuje baterie i muszę je czesto ładować..na działce raczej zimowo i nic ciekawego..miskanty zostały scięte do zera..wbrew waszym zaleceniom ale jak widać nie szkodzi im to skoro rosną jak zwariowane..z pół metra kwadratowego mam ponad sto "tyczek" na przyszły rok..a ścinam je bo zostawione zaśmiecają działki sąsiadom..pozostały tylko w suchych bukietach..
teraz pracuje nad gablotą na tilandsje i coś tam jeszcze.....ale to dopierow trakcie budowy więc na efekty trzeba jeszcze poczekać ..
teraz pracuje nad gablotą na tilandsje i coś tam jeszcze.....ale to dopierow trakcie budowy więc na efekty trzeba jeszcze poczekać ..
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Józefie mnie też zadziwiają te piekne kompozycje. Zona aż zielenieje z zazdrości. Niestety nie dorobiliśmy się jeszcze tylu roślin aby samodzielnie próbować je komponować ale może kiedyś się uda. Naprawdę gratulacje dla żony za wspaniałe pomysły.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Józef
- Kontakt:
paproć "pająka"kupiłem na Krakowskiej w tej małem kwiaciarni na rogu (trochę wyżej niż był kiedyś sklep z herbatami)..była skazana prawdopodobnie na śmierć..wisiała zasuszona pod sufitem w całkowitym cieniu i pozbawiona zupełnie liści..teraz umieszczona pog żarówką a wiec w cieple i wilgoci odwdzięcza sie puszczając całą masę nowych liści..
wszystko zrobione własnoręcznie z wyjątkiem oczywiście korzeni ale prawdopodobnie zostanie zlikwidowane..
żonie też bardzo się to spodobało i na gwiazdkę dostałem piękny duży korzeń który niestety nie mieści się w tej gablocie..mówi ze można by zrobić większą,w innym miejscu..no cóż.....chyba będzie trzeba zaczynać od początku...
wszystko zrobione własnoręcznie z wyjątkiem oczywiście korzeni ale prawdopodobnie zostanie zlikwidowane..
żonie też bardzo się to spodobało i na gwiazdkę dostałem piękny duży korzeń który niestety nie mieści się w tej gablocie..mówi ze można by zrobić większą,w innym miejscu..no cóż.....chyba będzie trzeba zaczynać od początku...