Ewelinka - ...ach te storczyki ;) czyli moja galeria
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No fakt. Elegancko, to to nie wygląda. Ale to drobiazg. Czy aby na pewno szmatka nie dotyka do jakiegoś oczka na pedzie lub pączka? Wiesz, jeden z moich też puszcza boczny pęd kwiatowy od obciętego bocznego. Trochę to skomplikowanie brzmi, ale tak jest. I żeby było jeszcze dziwniej, na tym nowym, który rośnie, jak szalony, z pierwszego oczka zaczyna wyrastać boczny od bocznego bocznego od głównego. Storczyki sa jednak nie przewidywalne.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Hehe rzeczywiście trochę skomplikowane te Wasze pędy ale pewnie ślicznie wyglądają
Poszperałam w domu i znalazłam coś ładniejszego do podwiązania tego pędu Uważałam z jego mocowaniem i na pewno nie dotyka żadnego oczka
A wygląda to tak:
Szybciutko rośnie więc mam nadzieje że do miesiąca pokażą się już pierwsze kwiaty
Poszperałam w domu i znalazłam coś ładniejszego do podwiązania tego pędu Uważałam z jego mocowaniem i na pewno nie dotyka żadnego oczka
A wygląda to tak:
Szybciutko rośnie więc mam nadzieje że do miesiąca pokażą się już pierwsze kwiaty
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
- Storczykowa
Ewelinko, ale się pośmiałam przy ostatnich postach ! Najpierw patrzę - jakaś niezbyt ładnie
wyglądająca szmatka obwiązuje pęd Twojego storczyka. A tu pod spodem widzę tłumaczenie i zawstydzoną buźkę...
No dobrze myślę, ładnie wyglądałoby coś zielonego, a tu parę postów dalej - zielona wstążeczka - jakbyś czytała
w moich myślach ! A te pędy: główne, boczne, poboczne usiłowałam zrozumieć !
wyglądająca szmatka obwiązuje pęd Twojego storczyka. A tu pod spodem widzę tłumaczenie i zawstydzoną buźkę...
No dobrze myślę, ładnie wyglądałoby coś zielonego, a tu parę postów dalej - zielona wstążeczka - jakbyś czytała
w moich myślach ! A te pędy: główne, boczne, poboczne usiłowałam zrozumieć !
- Storczykowa
a mi kiedyś wyszedł pęd na storczyku bardzo dziwnie. najpierw wyszedł grzbiet łodygi, potem ta końcówka, która rośnie i na której są kwiaty. oczywiście uschła ta gałązka. ale inne na szczeście rosną normalnie... i nie podwiązuję ich szmatkami ani wstążkami, bo mam te takie dziwne "obrączki" do przypinania łodyżek do kijka.
Storczykowa! Chyba wiem o jakich "obrączkach" mówisz- jeśli to ą te co myślę to widać je na zdjęciach ale musisz się trochę przypatrzeć bo mają podobny kolor co patyczki... Ja nie mogłam ich użyć w przypadku tego pędu bo jak już pisałam nie chciałam wtykać kolejnej podpórki a sam pęd był za bardzo odchylony w stosunku do patyczka który już jest. Ta wstążka była wyjściem awaryjnym
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka