Domowe i balkonowe-lwica79
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
To samo pomyślałam.treissi pisze:Rybki superaśne. Wyglądają jakby ustawiły się do zdjęcia
Eh, i widzę chyba wśród tych rybich modeli gurami dwuplame. Niegdyś miałam wszystkie odmiany gurami, są prześliczne.
Edytko, eszynantus - jak przystało na eszynantusa - nie zechciał współpracować, za to mandarynka i grudniczek mają się świetnie.
Pozdrawiam cieplutko!
- lwica79
- 50p
- Od: 19 kwie 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nie wiem jak to się stałao ze dopiero teraz zauważyłam odpowiedzi na posty od mojej ostatniej wizyty w wątku..albo powiadomienie nie doszło, albo niechcący usunełam email . A tu widzę sporo bardzo sympatycznych forumowiczów wpadło .
anoli - wątek z rybkami mam założony na forum akwarystycznym, więc tu już forum oszczędzę ;) .. a jakby ktoś chciała więcej fotek rybek to tu właśnie są : http://www.akwarium.net.pl/forum/index. ... ic=21265.0
Andziax007 masz na myśli marble queen? Chętnie bym się podzieliła..z tym że jeszcze nie ma co ciąć
Teresko Wasze akwa jest piękne i zadbane .Jak by jeszcze było więcej roślinek to już całkiem by było suuuper. Tylko wiesz co..mi się wydaje że mieczyk i welonka potrzebują różnych temperatur wody żeby się dobrze czuć.. welonka jest zdecydowanie zimnolubna. Nie wiem jak te pozostałe rybki...ale jeśli też lubią-jak przypuszczam ciepło..to wychodzi na to, że może welonkowi znaleźć inny domek? A mieczyk jest rybką stadną..nie smutno mu samemu?
rastharsis szkoda że sadzonka aeschynanthusa padła..przykro mi..z moich nadal jedna nie pada..ale i nie rośnie. Roślina mateczna natomiast coś grymasi..może wiosna ją uratuje, wtedy będzie jeszcze z czego ciąć ;)
A teraz muszę się czymś pochwalić, bo cieszę się jak małe dziecko . Dostałam dziś paczuszkę z wymiany forumowej od koki , chociaż pisał mi że miał jakieś problemy z kątem i musiał zmienić nick na zając . W paczce jaką dostałam było mnóstwo pięknych hojek ..po prostu spooora kolekcja . Jak paczkę otwierałam to po prostu mi się łapki trzęsły-taka byłam podkręcona nowymi roślinkami ...wypada więc je przedstawić. Te, które posadziłam w doniczki są już bardzo dobrze ukorzenione(takie dostałam) a reszty mam nadzieję nie zmarnuję
1. carnosa krimson
2. carnosa exotica
3. serpens
4. australis
5. linearis
6. thompsoni
7. compacta hindu ropes
8. calicyna
9. hot rubra
10. publicayx
11. bella
12. publicayx red button
13. picta
a tu jeszcze kordylina jako dodatek
PS. Jako że ja się na hojach ni jak nie znam jeszcze to poproszę chętnych o zidentyfikowanie poszczególnych gatunków
anoli - wątek z rybkami mam założony na forum akwarystycznym, więc tu już forum oszczędzę ;) .. a jakby ktoś chciała więcej fotek rybek to tu właśnie są : http://www.akwarium.net.pl/forum/index. ... ic=21265.0
Andziax007 masz na myśli marble queen? Chętnie bym się podzieliła..z tym że jeszcze nie ma co ciąć
Teresko Wasze akwa jest piękne i zadbane .Jak by jeszcze było więcej roślinek to już całkiem by było suuuper. Tylko wiesz co..mi się wydaje że mieczyk i welonka potrzebują różnych temperatur wody żeby się dobrze czuć.. welonka jest zdecydowanie zimnolubna. Nie wiem jak te pozostałe rybki...ale jeśli też lubią-jak przypuszczam ciepło..to wychodzi na to, że może welonkowi znaleźć inny domek? A mieczyk jest rybką stadną..nie smutno mu samemu?
rastharsis szkoda że sadzonka aeschynanthusa padła..przykro mi..z moich nadal jedna nie pada..ale i nie rośnie. Roślina mateczna natomiast coś grymasi..może wiosna ją uratuje, wtedy będzie jeszcze z czego ciąć ;)
A teraz muszę się czymś pochwalić, bo cieszę się jak małe dziecko . Dostałam dziś paczuszkę z wymiany forumowej od koki , chociaż pisał mi że miał jakieś problemy z kątem i musiał zmienić nick na zając . W paczce jaką dostałam było mnóstwo pięknych hojek ..po prostu spooora kolekcja . Jak paczkę otwierałam to po prostu mi się łapki trzęsły-taka byłam podkręcona nowymi roślinkami ...wypada więc je przedstawić. Te, które posadziłam w doniczki są już bardzo dobrze ukorzenione(takie dostałam) a reszty mam nadzieję nie zmarnuję
1. carnosa krimson
2. carnosa exotica
3. serpens
4. australis
5. linearis
6. thompsoni
7. compacta hindu ropes
8. calicyna
9. hot rubra
10. publicayx
11. bella
12. publicayx red button
13. picta
a tu jeszcze kordylina jako dodatek
PS. Jako że ja się na hojach ni jak nie znam jeszcze to poproszę chętnych o zidentyfikowanie poszczególnych gatunków
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- lwica79
- 50p
Więc jak już zacznie rosnąć, to na pewno będę się nim chwalić znowu..przypomnij się wtedy
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- rastharsis
- 200p
- Od: 20 sie 2008, o 22:56
Edytko, osobiście za szczepki eszynantusa już dziękuję, to zbyt piękna roślina, by ją ciąć, zwłaszcza, że jestem za "mała" na jej ukorzenianie. Mocno trzymam kciuki, by Twój wspaniały okaz wrócił do zdrowia i znów wyglądał tak, jak to cudo ze zdjęcia na allegro - tam zapierał dech w piersiach!
Na hojach się nie znam, ale gratuluję pokaźnego zbiorku.
Na hojach się nie znam, ale gratuluję pokaźnego zbiorku.
- lwica79
- 50p
no i dodałam nazwy do wszystkich hojek . Basiu dziękuję za chociaż dwie nazwy ..teraz już je znam z opisu ich poprzedniego właściciela
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fantastyczna kolekcja hojek - zazdroszczę bardzo pozytywnie
Szkoda, że nie chcesz się przyłączyć do naszych wątków akwariowych, ale może przedstawisz coś, gdy zbiorniczek się zmieni? Ładne masz te papuzie Pozdrawiam
Szkoda, że nie chcesz się przyłączyć do naszych wątków akwariowych, ale może przedstawisz coś, gdy zbiorniczek się zmieni? Ładne masz te papuzie Pozdrawiam
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- lwica79
- 50p
Ja już będę miała duże akwa to wpadnę z nim do wątku akwarystycznego
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79
- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Jestem u Ciebie pierwszy raz i bardzo mi się tu podoba,fajnie wybarwione reo. Ale najfajniejszy Miś
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1