Doniczkowe Jadzi 1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam miłych gości :lol:
*Basge*Nad jeziorem Ułówek tak się nazywa , jest to nie duże jeziorko ale latem jest przyjemnie.
*Bayaga*Pomocnica z niej nie kieska zwłaszcza ,że chodzi z ta konewka za mną i domaga się zabawy najlepiej jakbym rzucała tą konewkę a ona będzie przynosiła .I tak do znudzenia .
* Ewik * zobaczysz tego smoka Gucia jak przyjedziesz wiosną :lol: Jak zrobisz fotkę futrzakowi to wstawiaj zobaczymy tą krówkę :lol:
*Halinko* ja wyhodowałam już parę takich potworków dużych i rozdałam bo nie miałam gdzie trzymać. Zawsze jednak zostawiam sobie małe sadzonki z tej pierwszej bardzo ją lubię i mówię jej to , może dlatego tak rośnie :wink:
* Kati* Myślę ,że jakbym poprosiła to pozwoliła by podlac kwiatki , ale ta konewka to taka dziurawa, że nie wiadomo gdzie jest sitko prawdziwe do podlewania :lol:
* Liseczko * dziękuje bardzo , twój piękniś też nie źle pozuje do zdjęć :lol:

Miłego dnia życzę :lol:
** Być radosnym, dobrze czynić
i wróblom pozwolić ćwierkać
- to najlepsza filozofia.**
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, no jak na straży stoją tacy "bodygardzi" to i agawa szybciej rośnie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Pieski boskie .Tekla niesamowita.A Agawa,noooo piękny okaz
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu, dopiero teraz zobaczyłam, że wątek doniczkowy utworzyłaś :D Bardzo tu przyjemnie. Masz śliczne roślinki (tfu tfu). Jak zobaczyłam hobbita to pierwsze moje zdanie było "ja chcę takiego" :lol: Jadziu on jest cudowny. Piszesz, że masz go od maleńkiego ale jakiej wielkości był na początku? Ja mam takiego biedronkowego małego, ale jak na niego patrzę to jakoś ciężko mi sobie go wyobrazić że za 4 lata mógłby być taki jak Twój :roll:
Spodobał mi się też ten niezidentyfikowany kaktus wiszący, wiem że miał duże wzięcie, ale jeśli jeszcze by go tak taki maluśki kawalątek zostało na wiosnę :oops:
Tekla widzę pomaga swojej pańci w pielęgnacji ogrodu, swój udział ma w podlewaniu :lol: miło mieć takiego pomocnika :wink:

Cieszę się, że u małej wszystko w porządku i rodzina jest już spokojna. :D
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

No Jadziu teraz właśnie podziwiam Hobbita i nie mogę oczu od niego oderwać.Zazdroszczę oczywiście bardzo pozytywnie.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Jadziu, co robiłaś z tym kaktusem, że tak pięknie kwitnie?
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57

Post »

Witam!Hobbit cudo!Niedawno też sobie sprawiłam i spróbuję poprowadzić jak ty.Reszta okazów oczywiście też do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wszystkich miłych gości :lol:
*Sterlizja*dziękuję za pochwały :oops: na pewno twoje maleństwo też szybko urośnie .
* Dorotka * ja tylko go przesadziłam , podlewałam i wyniosłam latem na wczasy na podwórku :lol:
* Deissy * ciesze się ,że drzewko się podoba i dziękuję za miłe słowa.
*Effa* ciesze się ,że mnie odwiedziłaś , mojego Hobbita kupiłam w sklepie miał o koło 20cm,przesadziłam go nowej ziemi i doniczki , latem zawsze stoi na podwórku w półcieniu , i co roku go przesadzam do większej donicy i świeżej ziemi . Już teraz mam kupioną donicę aby wiosną go przesadzić bo ta w której jest , jest już za mała :lol: Od wczesnej wiosny zasilam go aż do jesieni później odpoczywa bardzo rzadko go podlewam i stoi w pokoju gdzieś o tem. gdzieś 10- 15 st . Nie wiem czy dobrze z nim postępuję , ale widzę ,że ładnie rośnie więc chyba jest mu u mnie dobrze :wink: :lol:
Oczywiście zapisuję do notesu Twoje chciejstwo :lol:
*Eluś* masz rację ochrona czuwa aby wszystko było ok :lol:
Awatar użytkownika
effa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2007, o 22:22

Post »

Jadzia1 pisze:mojego Hobbita kupiłam w sklepie miał o koło 20cm
Aha, a mój tak około 10cm czyli za 4 lata będzie w połowie tak duży i piękny jak ten Twój :lol:
To mnie bardzo pocieszyłaś, znaczy się że za kilka lat też będę mieć taki okaz, oczywiście o ile wcześniej go nie ukatrupię (tfu tfu)
Pozdrawiam Ewa
Rośliny doniczkowe / Kaktusy
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu na pewno wyrośnie na pięknego kwiatka i będzie cieszył Twoje oko :lol:

To pokaże jeszcze parę roślinek .Trawki które baaaardzo lubię i jak tylko coś się oderwie od starszych to sadzę w nowe donice :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam w prezencie ale nie wiem jak się nazywa , coś wam powiem to jest dziecko dorosłego kwiata , ale latem wystawiłam na podwórko i patki obdziobały jej wszystkie listki :( myślałam ,że już po niej .Więc oderwałam malca i wsadziłam do osobnej doniczki , przyjął się ładnie i o to on . Mama też zaczęła wypuszczać listki :lol:

Obrazek

Tego pięknisia mój M przywiózł z Kauflanda był bardzo przeceniony i ledwo żywy nie myślałam ,że coś z niego będzie

Obrazek

Prezent od córci

Obrazek

Oj jeszcze jedna traweczka

Obrazek

Tego dziś złamała Mania (fredzia )a dopiero co się ukorzenił . Moja wina nie upilnowałam

Obrazek

Ananas własnej roboty

Obrazek

Miłego wieczoru
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten pierwszy po trawkach-a propo cudnych!-to aeonium. :P,następna to może jakas eszeweria ale pewna nie jestem.Ananas zachwycający-ja kilka razy próbowałam i ...poddałam się.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jadziu, znowu piękności pokazujesz. Cudne.Zielistki te na drugim zdjęciu straszliwie mi się podobają.Takie gęste, że głowa boli :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Widzę że lubisz trawki.....ja wolę paprotki i jest fajnie :wink: :wink: :wink: Aeonium ...podoba mi się ;:33
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”