Doniczkowe Jadzi 1
Witam miłych gości
*Basge*Nad jeziorem Ułówek tak się nazywa , jest to nie duże jeziorko ale latem jest przyjemnie.
*Bayaga*Pomocnica z niej nie kieska zwłaszcza ,że chodzi z ta konewka za mną i domaga się zabawy najlepiej jakbym rzucała tą konewkę a ona będzie przynosiła .I tak do znudzenia .
* Ewik * zobaczysz tego smoka Gucia jak przyjedziesz wiosną Jak zrobisz fotkę futrzakowi to wstawiaj zobaczymy tą krówkę
*Halinko* ja wyhodowałam już parę takich potworków dużych i rozdałam bo nie miałam gdzie trzymać. Zawsze jednak zostawiam sobie małe sadzonki z tej pierwszej bardzo ją lubię i mówię jej to , może dlatego tak rośnie
* Kati* Myślę ,że jakbym poprosiła to pozwoliła by podlac kwiatki , ale ta konewka to taka dziurawa, że nie wiadomo gdzie jest sitko prawdziwe do podlewania
* Liseczko * dziękuje bardzo , twój piękniś też nie źle pozuje do zdjęć
Miłego dnia życzę
** Być radosnym, dobrze czynić
i wróblom pozwolić ćwierkać
- to najlepsza filozofia.**
*Basge*Nad jeziorem Ułówek tak się nazywa , jest to nie duże jeziorko ale latem jest przyjemnie.
*Bayaga*Pomocnica z niej nie kieska zwłaszcza ,że chodzi z ta konewka za mną i domaga się zabawy najlepiej jakbym rzucała tą konewkę a ona będzie przynosiła .I tak do znudzenia .
* Ewik * zobaczysz tego smoka Gucia jak przyjedziesz wiosną Jak zrobisz fotkę futrzakowi to wstawiaj zobaczymy tą krówkę
*Halinko* ja wyhodowałam już parę takich potworków dużych i rozdałam bo nie miałam gdzie trzymać. Zawsze jednak zostawiam sobie małe sadzonki z tej pierwszej bardzo ją lubię i mówię jej to , może dlatego tak rośnie
* Kati* Myślę ,że jakbym poprosiła to pozwoliła by podlac kwiatki , ale ta konewka to taka dziurawa, że nie wiadomo gdzie jest sitko prawdziwe do podlewania
* Liseczko * dziękuje bardzo , twój piękniś też nie źle pozuje do zdjęć
Miłego dnia życzę
** Być radosnym, dobrze czynić
i wróblom pozwolić ćwierkać
- to najlepsza filozofia.**
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- effa
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu, dopiero teraz zobaczyłam, że wątek doniczkowy utworzyłaś Bardzo tu przyjemnie. Masz śliczne roślinki (tfu tfu). Jak zobaczyłam hobbita to pierwsze moje zdanie było "ja chcę takiego" Jadziu on jest cudowny. Piszesz, że masz go od maleńkiego ale jakiej wielkości był na początku? Ja mam takiego biedronkowego małego, ale jak na niego patrzę to jakoś ciężko mi sobie go wyobrazić że za 4 lata mógłby być taki jak Twój
Spodobał mi się też ten niezidentyfikowany kaktus wiszący, wiem że miał duże wzięcie, ale jeśli jeszcze by go tak taki maluśki kawalątek zostało na wiosnę
Tekla widzę pomaga swojej pańci w pielęgnacji ogrodu, swój udział ma w podlewaniu miło mieć takiego pomocnika
Cieszę się, że u małej wszystko w porządku i rodzina jest już spokojna.
Spodobał mi się też ten niezidentyfikowany kaktus wiszący, wiem że miał duże wzięcie, ale jeśli jeszcze by go tak taki maluśki kawalątek zostało na wiosnę
Tekla widzę pomaga swojej pańci w pielęgnacji ogrodu, swój udział ma w podlewaniu miło mieć takiego pomocnika
Cieszę się, że u małej wszystko w porządku i rodzina jest już spokojna.
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Jadziu, co robiłaś z tym kaktusem, że tak pięknie kwitnie?
Dorota
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Witam!Hobbit cudo!Niedawno też sobie sprawiłam i spróbuję poprowadzić jak ty.Reszta okazów oczywiście też do pozazdroszczenia.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
Witam serdecznie wszystkich miłych gości
*Sterlizja*dziękuję za pochwały na pewno twoje maleństwo też szybko urośnie .
* Dorotka * ja tylko go przesadziłam , podlewałam i wyniosłam latem na wczasy na podwórku
* Deissy * ciesze się ,że drzewko się podoba i dziękuję za miłe słowa.
*Effa* ciesze się ,że mnie odwiedziłaś , mojego Hobbita kupiłam w sklepie miał o koło 20cm,przesadziłam go nowej ziemi i doniczki , latem zawsze stoi na podwórku w półcieniu , i co roku go przesadzam do większej donicy i świeżej ziemi . Już teraz mam kupioną donicę aby wiosną go przesadzić bo ta w której jest , jest już za mała Od wczesnej wiosny zasilam go aż do jesieni później odpoczywa bardzo rzadko go podlewam i stoi w pokoju gdzieś o tem. gdzieś 10- 15 st . Nie wiem czy dobrze z nim postępuję , ale widzę ,że ładnie rośnie więc chyba jest mu u mnie dobrze
Oczywiście zapisuję do notesu Twoje chciejstwo
*Eluś* masz rację ochrona czuwa aby wszystko było ok
*Sterlizja*dziękuję za pochwały na pewno twoje maleństwo też szybko urośnie .
* Dorotka * ja tylko go przesadziłam , podlewałam i wyniosłam latem na wczasy na podwórku
* Deissy * ciesze się ,że drzewko się podoba i dziękuję za miłe słowa.
*Effa* ciesze się ,że mnie odwiedziłaś , mojego Hobbita kupiłam w sklepie miał o koło 20cm,przesadziłam go nowej ziemi i doniczki , latem zawsze stoi na podwórku w półcieniu , i co roku go przesadzam do większej donicy i świeżej ziemi . Już teraz mam kupioną donicę aby wiosną go przesadzić bo ta w której jest , jest już za mała Od wczesnej wiosny zasilam go aż do jesieni później odpoczywa bardzo rzadko go podlewam i stoi w pokoju gdzieś o tem. gdzieś 10- 15 st . Nie wiem czy dobrze z nim postępuję , ale widzę ,że ładnie rośnie więc chyba jest mu u mnie dobrze
Oczywiście zapisuję do notesu Twoje chciejstwo
*Eluś* masz rację ochrona czuwa aby wszystko było ok
Ewuniu na pewno wyrośnie na pięknego kwiatka i będzie cieszył Twoje oko
To pokaże jeszcze parę roślinek .Trawki które baaaardzo lubię i jak tylko coś się oderwie od starszych to sadzę w nowe donice
Dostałam w prezencie ale nie wiem jak się nazywa , coś wam powiem to jest dziecko dorosłego kwiata , ale latem wystawiłam na podwórko i patki obdziobały jej wszystkie listki myślałam ,że już po niej .Więc oderwałam malca i wsadziłam do osobnej doniczki , przyjął się ładnie i o to on . Mama też zaczęła wypuszczać listki
Tego pięknisia mój M przywiózł z Kauflanda był bardzo przeceniony i ledwo żywy nie myślałam ,że coś z niego będzie
Prezent od córci
Oj jeszcze jedna traweczka
Tego dziś złamała Mania (fredzia )a dopiero co się ukorzenił . Moja wina nie upilnowałam
Ananas własnej roboty
Miłego wieczoru
To pokaże jeszcze parę roślinek .Trawki które baaaardzo lubię i jak tylko coś się oderwie od starszych to sadzę w nowe donice
Dostałam w prezencie ale nie wiem jak się nazywa , coś wam powiem to jest dziecko dorosłego kwiata , ale latem wystawiłam na podwórko i patki obdziobały jej wszystkie listki myślałam ,że już po niej .Więc oderwałam malca i wsadziłam do osobnej doniczki , przyjął się ładnie i o to on . Mama też zaczęła wypuszczać listki
Tego pięknisia mój M przywiózł z Kauflanda był bardzo przeceniony i ledwo żywy nie myślałam ,że coś z niego będzie
Prezent od córci
Oj jeszcze jedna traweczka
Tego dziś złamała Mania (fredzia )a dopiero co się ukorzenił . Moja wina nie upilnowałam
Ananas własnej roboty
Miłego wieczoru
- kati-1976
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu, znowu piękności pokazujesz. Cudne.Zielistki te na drugim zdjęciu straszliwie mi się podobają.Takie gęste, że głowa boli
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Widzę że lubisz trawki.....ja wolę paprotki i jest fajnie Aeonium ...podoba mi się
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku