Storczyki Jolanty

Zablokowany
Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

istne szaleństwo! oglądam wkółko i się zachwycam.
ciekawe ile ja będę mieć storczyków po tylu latach :D na razie w ciągu miesiąca mam dwa a za parę dni wybieram się po trzeciego i jak znajdę to jeszcze czwartego przekwitniętego. gdybym miała bliżej do LM to pewnie miałabym ich już więcej :D bardzo podobają mi się Twoje Vandy ale ja na razie muszę dojść do wprawy z falkami . ciekawi mnie jak domownicy reagują na Twoją storczykową chorobę? :D
Gratuluję tak okazałej kolekcji, jeżeli ja tak bardzo cieszę się ze swoich dwóch to jaką Ty musisz być przeszczęśliwą kobietą :D
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mini Mark jest prześliczny :) kolejne moje marzenie :roll: Niestety, nie otwierają się zdjęcia pozostałych dwóch storczyków, o których piszesz :?
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Dziekuje kochani. Moje koty sa bardzo grzeczne i nic nie broja. Tylko raz sie przydazylo ze storczyk zostal zrzucony bo mucha weszla tam gdzie nietrzeba. Kotek gonil muche, a po co tam weszla gdzie nietrzeba ? To nie wina kotka tylko muchy.

100 Storczyköw to troche jest. Na 120 metrach kwadratowych, 3 petrach jest miejsca wystarczajaco na nastepne 100 :lol: a w tym 30 Vand ktöre mam zamiar jeszcze zdobyc juz niedlugo :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
ares13
50p
50p
Od: 30 gru 2008, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

o, już je widzę :) ten na pierwszym zdjęciu ma cudny kolor ;:1
Pozdrawiam, Arek :)
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

Möj maz jest absolutnie za tym abym wiecej uprawiala i pomaga mi bardzo w röznych rzeczach zwiazanych ze storczykami: matuje puleczki, skreca jakies wymyslone przeze mnie konstrukcje, ucina druciki itd. Mam bardzo duze wsparcie z jego strony za co jestem mu dozgonnie wdzieczna :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Ten bielusieńki piegusek jest przeuroczy, mam go na liście zachciewajek. Jak pogoda raczy się zmienić to będzie mój ;:25
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Ale masz fajnie że mąż Cie tak wspiera w Twojej pasji :)
Już napisałam w wątku Storczykowej, że właśnie wyczytałam na innym forum o promocji Vand w warszawskim LM na Głębockiej. Domyślam się że masz do Warszawy daleko, ale pomyslałam, że może Ci się ta informacja przyda :) i wszystkim innym miłośnikom Vand, którzy pewnie tłumnie odwiedzają Twój wątek w nadziei na nowe fotki :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu witam
Ale Ty jesteś zakręcona ,narobiłaś mi apetytu . W listopadzie przywiozłam sobie z Niemiec ,przecenione storczyki były prawie wykończone ,ale dopiero uczę się opieki nad tymi cudami natury . Naprawdę cieszy mnie ,że odżyły [dzięki forum] .Na naukę nigdy nie jest za póżno .Pokazuj więcej Twoich ulubieńców .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

JAKUCH to swietnie ze udalo ci sie uratowac storczyki, tak sie czlowiek uczy rozumienia potrzeb roslin.

Zauwazylam ze Mini Mark ma dluzsze lodyzki kwiatowe niz zwykle i odstep jednego paczka od drugiego jest tez wiekszy niz ostatnim razem. :lol:

Dzisiaj kolejny Phalaenopsis pokazal swoje piekno. Do zöltych, seledynkowych mam straszna slabosc.

Obrazek
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
kasicqa
200p
200p
Od: 1 gru 2008, o 17:35

Post »

po prostu zakochać się można ;:2
jaki On piękny! cudny odcień :D
mój biały falk od wczoraj otwiera swój ostatni pączek, pewnie dziś wieczorem lub jutro się pochwalę :D pstrykam mu fotki co jakiś czas żeby złapać każdy etap "otwierania się " kwiatuszka. niestety inne pączki mu zmarzły podczas transportu do domu. A Tobie tak rozkwita jeden storczyk za drugim, normalnie można chyba cały dzień przy nich siedzieć i podziwiać ;-)
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p

Post »

kasicqa ja juz zakochana po same uszy. Gdybym nic innego do roboty nie miala to bym caly dzien przy nich siedziala i je obserwowala. Jestem bardzo ciekawa twojego bialaska i czekam na zdjecia. :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzialam już różne żółte, ale takiego słoneczka jeszcze nie :shock: prześliczny :!:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękny, żółty jak słońce ;:2 to jest to czego nam potrzeba zimą :D
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”