Skromny ogródeczek Ani
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A oto kilka zdjęć z ogródeczka
Piwonia już tak mi urosła
Barwinek kwitnie
Sedum już takie się gęste zrobiło
Prymulka kwitnie w całej okazałości
Omega już ma pączki
A tych roślinek nie znam nazw Czy ktoś wie co to za roślinki
Wreszcie zamówiłam kilka chciejstw i już nie mogę się doczekać na paczuszkę :P
Pozdrawiam
Piwonia już tak mi urosła
Barwinek kwitnie
Sedum już takie się gęste zrobiło
Prymulka kwitnie w całej okazałości
Omega już ma pączki
A tych roślinek nie znam nazw Czy ktoś wie co to za roślinki
Wreszcie zamówiłam kilka chciejstw i już nie mogę się doczekać na paczuszkę :P
Pozdrawiam
- Andziax007
- Kontakt:
Wybaczcie że tak późno ale jestem chora Po plewiłam dzisiaj w ogródku a teraz normalnie mnie ścięło, mam gorączkę i się okropnie czuję
Lamio piwonia mnie też zadziwiła że takiego tępa wzrostu dostała To chyba jakiś rozchodnik szczerze nie wiem, na necie znalazłam taką nazwę Jak chcesz go to mówisz i masz W zeszłym roku jak łamałam suche gałązki to mi się odłamało trochę i wsadziłam do ziemi i rośnie tak samotnie :P Rośnie tak sam z siebie nic mu nie pomagam w kształcie
Marcinie witaj w moich skromnych progach Dziękuję za komplemencik
Agniesiu ja też uwielbiam taki etap jak teraz wygląda :P Jest taki gęsty a potem rozłazi się na wszystkie boki Ten barwinek to gdzieś mi marnie kwitnie Mam jeszcze jeden ale tamten w ogóle mi nie zakwitł
Romciu dziękuję za identyfikację Ten przedostatni kwitnie na żółto tak jak pokrzywa tylko nie ta co parzy
Pozdrawiam
Lamio piwonia mnie też zadziwiła że takiego tępa wzrostu dostała To chyba jakiś rozchodnik szczerze nie wiem, na necie znalazłam taką nazwę Jak chcesz go to mówisz i masz W zeszłym roku jak łamałam suche gałązki to mi się odłamało trochę i wsadziłam do ziemi i rośnie tak samotnie :P Rośnie tak sam z siebie nic mu nie pomagam w kształcie
Marcinie witaj w moich skromnych progach Dziękuję za komplemencik
Agniesiu ja też uwielbiam taki etap jak teraz wygląda :P Jest taki gęsty a potem rozłazi się na wszystkie boki Ten barwinek to gdzieś mi marnie kwitnie Mam jeszcze jeden ale tamten w ogóle mi nie zakwitł
Romciu dziękuję za identyfikację Ten przedostatni kwitnie na żółto tak jak pokrzywa tylko nie ta co parzy
Pozdrawiam
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu tak po kolei to ziarnopłon (rośnie na dziko, urokliwy), tojeść - bardzo ekspansywna roślina, ale bezproblemowa i ostatni to jeden z rozchodników(nie pokuszę się o szczegółową nazwę, bo jest ich wiele i łatwo o pomyłkę). Ta okrągła kępa to inaczej rozchodnik olbrzymi, a omega to chyba omieg Pogoda jest zdradliwa, trzeba uważać na siebie, bo jeszcze chłodem ciągnie. Zdrowia.A tych roślinek nie znam nazw Czy ktoś wie co to za roślinki
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- zabcia_paula
- 500p
- Od: 24 sty 2009, o 10:34
Aniu i znowu jestem w Twoim ogródeczku. Proszę, ile się zmieniło...nowe kolorki, z ziemi powyłaziły kwiatuszki super.
Mi tam wszystko się podoba, ale to sedum - powalające.
Ja to aż się boję jechać do rodziców na działkę...czas już przecież siać warzywka i kwiatuszki. W sumie to tam pół biedy, gorzej jest to później w czystości utrzymać. Przecież ja i tak w ziemi grzebać uwielbiam
Mi tam wszystko się podoba, ale to sedum - powalające.
Ja to aż się boję jechać do rodziców na działkę...czas już przecież siać warzywka i kwiatuszki. W sumie to tam pół biedy, gorzej jest to później w czystości utrzymać. Przecież ja i tak w ziemi grzebać uwielbiam
Pozdrawiam, Paula
- Andziax007
- Kontakt:
Zuziu u mnie chyba raczej jest normalny klimat Może i szybko rośnie ale okaże się jak będzie z kwitnieniem bo w zeszłym roku zakwitły tylko trzy kwiatuszki
Elu dziękuję za szczegółową identyfikację Już lepiej się czuję
Lili jednak deszcz potrafi dużo zdziałać U mnie by się przydał bo tulipanki zdeczka zwiędły ale może się podniosą jak M mi je podlał
Paulo to musisz się zmobilizować i jechać porobić w ogródeczku bo żeby były efekty trochę trzeba się napracować
Joanno u mnie jedno sedum rośnie w pełnym słońcu a drugie ma mniej tego słońca bo płot mu je zastawia Myślę że w cieniu też może rosnąć
Elu dziękuję za szczegółową identyfikację Już lepiej się czuję
Lili jednak deszcz potrafi dużo zdziałać U mnie by się przydał bo tulipanki zdeczka zwiędły ale może się podniosą jak M mi je podlał
Paulo to musisz się zmobilizować i jechać porobić w ogródeczku bo żeby były efekty trochę trzeba się napracować
Joanno u mnie jedno sedum rośnie w pełnym słońcu a drugie ma mniej tego słońca bo płot mu je zastawia Myślę że w cieniu też może rosnąć
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu kilka dni nie zaglądałam, a tu proszę jak kolorowo i wiosennie się zrobiło, a jak tulipany?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki