W.o...Muzyce, którą lubię...

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasia80 pisze:A czemu ?
Głos i melodyjność bardzo mi odpowiadają do dziś.
To, że wokalista ma bardzo dziwny charakter i czerwone włosy nie powinno mieć wpływu na ocenę samej muzyki. :D
Kasiu gusta sie z czasem zmieniają :D :D :D
eMZet
1000p
1000p
Od: 7 lip 2006, o 22:17

Post »

Przemo pisze:A ja słucham z płyt winylowych na adapterze Krawczyka, Rynkowskiego i ABBY :D :D :D
Przemo, powiedz proszę jak zdobyłeś adaptery od Krawczyka, Rynkowskiego i ABBY? :lol: :twisted: :lol: :twisted: Ja mam siedem adapterów i z 1000 winyli, niestety żaden z moich adapterów nie pochodzi od znanego piosenkarza. :( :(

Pozdrowienia
Mietek.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

eMZet pisze:
Przemo pisze:A ja słucham z płyt winylowych na adapterze Krawczyka, Rynkowskiego i ABBY :D :D :D
Przemo, powiedz proszę jak zdobyłeś adaptery od Krawczyka, Rynkowskiego i ABBY? :lol: :twisted: :lol: :twisted: Ja mam siedem adapterów i z 1000 winyli, niestety żaden z moich adapterów nie pochodzi od znanego piosenkarza. :( :(

Pozdrowienia

Hi hi jak to czasem przestawny szyk w zdaniu, brak jednego słowa lub interpunkcja potrafią sprawić, że możemy się z tego pośmiać. :D :D
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Promyczek

Post »

Janek pisze:
Promyczek pisze:
Janek pisze:
Promyczek pisze:Ja obecnie najchętniej słucham Maryli Rodowicz, Bajmu, Kombi oraz Virgin :D
ja tez, czy się to komuś podoba, czy nie lubię virgin, ale najbardzoej pierwszą płytę, bo najmocniejsza... duzo osób patrzy na ten zespół przez pryzmat zachowania Dody, a to jest zgubne bo grają bardzo fajną muzykę, jak dla mnie (moze z wyjątkiem piosenki "szansa"). I co by nie gadać o Dodzie to trzeba przyznac ze ma niesamowicie silny idoskonały emisyjnie głos. Przynajmniej śpiewa na żywy, co w dzisiejszych czasach jest poniekąd wyznacznikiem dobrego wokalisty, bo coraz mniej osób śpiewa na żywo. A....i tak jak Ty lubię Bajm :)
Fajnie, że mamy podobne gusta. Doda ma potężny głos, choć jej wizerunek znacznie odbiega od mojego ideału kobiety. Najbardziej ostatnio podoba mi się piosenka"Znak Pokoju" i " Dwie Bajki". 8)
są ok., ale mimo wszystko preferuję pierwszą płytkę i piosenki typu "To Ty" lub "Sława?, a za co to?" słuchałeś?
pozdrawiam
Jasne, że słuchałem. :D Tak prawdę powiedziawszy, to podobają mi się wszystkie ich kawałki, za wyjątkiem "Dżaga" :D
Awatar użytkownika
Janek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 21 paź 2006, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Promyczek pisze:
Janek pisze:
Promyczek pisze:
Janek pisze:
Promyczek pisze:Ja obecnie najchętniej słucham Maryli Rodowicz, Bajmu, Kombi oraz Virgin :D
ja tez, czy się to komuś podoba, czy nie lubię virgin, ale najbardzoej pierwszą płytę, bo najmocniejsza... duzo osób patrzy na ten zespół przez pryzmat zachowania Dody, a to jest zgubne bo grają bardzo fajną muzykę, jak dla mnie (moze z wyjątkiem piosenki "szansa"). I co by nie gadać o Dodzie to trzeba przyznac ze ma niesamowicie silny idoskonały emisyjnie głos. Przynajmniej śpiewa na żywy, co w dzisiejszych czasach jest poniekąd wyznacznikiem dobrego wokalisty, bo coraz mniej osób śpiewa na żywo. A....i tak jak Ty lubię Bajm :)
Fajnie, że mamy podobne gusta. Doda ma potężny głos, choć jej wizerunek znacznie odbiega od mojego ideału kobiety. Najbardziej ostatnio podoba mi się piosenka"Znak Pokoju" i " Dwie Bajki". 8)
są ok., ale mimo wszystko preferuję pierwszą płytkę i piosenki typu "To Ty" lub "Sława?, a za co to?" słuchałeś?
pozdrawiam
Jasne, że słuchałem. :D Tak prawdę powiedziawszy, to podobają mi się wszystkie ich kawałki, za wyjątkiem "Dżaga" :D
no i dla mnie oprócz dżagi odpada jeszcze szansa :)
aurynka
---
Od: 26 wrz 2006, o 14:28

Post »

Janek pisze:no i dla mnie oprócz dżagi odpada jeszcze szansa :)
A ja lubię "Szansę" tylko słuchać, bo forma teledysku jest jak dla mnie zbyt prostacka. 8)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Czytam, czytam i nikt nie słucha klasyki (chyba że przeoczyłam, to przepraszam). Jako muzyk z zawodu czuję się w obowiązku zostać reprezentantką tego wymierającego :?: gatunku. Nazwijcie mnie snobką, ale wiecie czego słucham najchętniej? Muzyki rosyjskiej (właściwie radzieckiej...) XX wieku: Strawiński, Szostakowicz, Prokofiew. Dla odstresowania Mozarcik, a poza tym też chętnie jazz i pokrewne klimaty.
Awatar użytkownika
Heimdall
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 kwie 2007, o 08:02
Kontakt:

Post »

No to Was zaskoczę, bo słucham dość ciężką muzykę :)

Cannibal Corpse - "amerykański zespół grający ekstremalną odmianę brutal death metal" Nic dodać i nic ująć :)

Cruachan - "zespół muzyczny z Irlandii grający celtic metal (podgatunek black metalu, folk metalu)"

Via Mistica - "polski zespół muzyczny powstały w 1998 roku, grający muzykę w stylu gothic metal"

Testament - "amerykańska grupa muzyczna wykonująca thrash metal"

Celtic Frost - "ze Szwajcarii grający awangardowy thrash metal, uznawany za jeden z pionierów black metalu"

A oto moja wierna i ukochana kosteczka:
Obrazek
Hodowca roślin owadożernych (^_^)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Dla równowagi w przyrodzie - posłuchajcie przez moment tego czego ja słucham ostatnio!!!
Jestem całkowicie pochłonięta tą muzyką i tą wykonawczynią .
Nic innego dla mnie nie istnieje w tej chwili zawsze w tle słychać ten głos...

FRIDA OHRN
Przepowiadam wielką przyszłość Fridzie - i kibicuję jej szczerze,potrafi ukoić nie jedną duszę.
Fragment jej jednej z wielu cudownych piosenek można usłyszeć ostatnio w oprawie reklamy TV - REASERVED.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heimdall pisze:
Testament - "amerykańska grupa muzyczna wykonująca thrash metal"
To ktoś jeszcze słucha takich staroci jak Testament??
Reszty nie znam :( w takich klimatach siedzieliśmy z "M" 15 lat temu ;-) Z tamtych czasów "M" ma jeszcze piękne, długe włosy a mnie mało zostało...

TERAZ zakochałam sie w Habakuk.
Ciepłe klimaty reggae ;-) Wdług mnie Habakuk - polski zespół, jest dużo lepszy od tych z Jamajki ;-)
Awatar użytkownika
Heimdall
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 9 kwie 2007, o 08:02
Kontakt:

Post »

Co?! :evil: Testament to nie staroć tylko klasyk 8) Ostatnią płytę cd wypuścili w 1999 roku! To, że kapela ma ponad 25 lat, nie oznacza, że jest starociem :P
Hodowca roślin owadożernych (^_^)
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

A ja jestem od wczoraj pod wrazeniem Rubika.DOSŁOWNIE OD RANA UPAJAM SIE SIE JEGO MUZYKĄ .Szczególnie ;psalmem dla ciebie ; i; niech mówią ze to nie jest miłość; -cudowne Obrazek
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Heimdall pisze:Co?! :evil: Testament to nie staroć tylko klasyk 8) Ostatnią płytę cd wypuścili w 1999 roku! To, że kapela ma ponad 25 lat, nie oznacza, że jest starociem :P
FAKT! Jestem od nich starsza ;-) Więc gdyby oni byli starociem to ja... yyy... :D
Chyba od Testamentu wolałam (i jeszcze czasem słucham) Anthrax (ale tylko w wypadkach ekstremalnych np. gdy teściowa ma przyjechać ;-))
Taka muzyka i klimaty jest w krakowskim clubie Tower na Grodzkiej - byłeś?
Kilka razy byłam sobie tam "poskakać" z przyjaciółkami.
POLECAM!! ;-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”