Nie twierdze że rój pszczół który padł w twojej rodzinie, padł od Mopsilanu warroza od lat 80 robi spustoszenie w pasiekach ale nie do tego stopnia ze populacja pszczół na świecie zmniejszyła sie tak radykalnie cytat:
Największe straty zaobserwowano w Stanach Zjednoczonych, Francji, Hiszpanii i Wielkiej Brytanii. Polscy hodowcy informują, że populacje pszczół zmniejszyły się w zależności od regionu od 10 do nawet 100%.
Pejsiaci zwolennicy komunistycznej unii europejskiej głośno krzyczą i przekonują że problem padania pszczół jest związany z telefonią komórkowa, zmianami klimatu, no i warrozą. No i nie ma się czemu dziwić skoro mają udziały siedzą w zarządach firm produkujących wszelaką chemie w tym środki ochrony roślin. A laboratoria które badają przyczyny wymierania pszczół są w ogromnej części finansowane z środków UE ???
Tak samo kładli nam swego czasu na uszy to ze Roundup firmy --nazwa zastrzeżona1-- (usa) jest nieszkodliwy i nawet biodegradalny !Jak się okazało były to wierutne kłamstwa !
(warto obejrzeć filmy o wymieraniu pszczł i o firmie Mnsanto o na youtube ! )
Ja czytałem swego czasu o badaniach niezależnych laboratoriów, niezależnych od komunistycznej unii europejskiej i jej finansów i tam szeroko pisano że skutki wymierania pszczół są spowodowane szeroko stosowaną chemią stosowaną przy uprawie i ochronie roślin ! I między innymi był wymieniony środek mospilan !
Nie chce mi sie wszystkiego tutaj podawać na tacy warto kliknąć na youtube i google hasła "extinction of bees" i podobne i poczytać - posłuchać
-- 10 maja 2013, o 21:36 --
ania1590 pisze:A co stosujesz, bo chyba coś trzeba, inaczej uprawa drzew owocowych nie ma sensu, kto się będzie chętnie dzielił z robalami śliwką czy jabłkiem?
Nie no używam ale nie mospilanu