Ogródek Mony74

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mona... ale Ci zazdroszczę tej dżungli....
U mnie z rzeczy których przybywa... to tylko kamienie na skalniaku, nawet nie ma co fotografować... chociaż dobre i to :lol:
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Ania.1
500p
500p
Od: 15 kwie 2009, o 17:53

Post »

Mona Maciejka jeszcze u Ciebie kwitnie :shock: :shock: Czekamy na foteczki z dżungli :D
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

A kwitnie! według zaleceń wysiewałam trzy razy, z przerwami po tydzień - i wciąż coś kwitnie. Własnie wychodzę do domu, łapię aparat i tnę! do zobaczenia!
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

najpiękniejsze jednoroczne pnącze świata dla mnie. cudo!

całość

Obrazek

tak wygląda prawie że pękający "liść"

Obrazek

tak już pęknięty

Obrazek

a tak już rozwinięty i zfioletowiały. tu widać ten "liść:, który wypuścił kwiat

Obrazek

Obrazek

na środku tego zdjęcia widać jeszcze zamknięty "liść"

Obrazek
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

tak wygląda sierpniowa dżungla przed tarasem. stan na 27.sierpnia

Obrazek

dla porównania stan na 30.czerwca

Obrazek
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

i jeszcze:
bardzo mi się podoba werbena patagońska. dostałam ją od andowan, dwie sadzonki, kwitną niestrudzenie od czerwca

Obrazek

Obrazek

ta trawa rozrosła się jak bambus i poważnie się zastanawiam, co z nią zrobić. lubię ją, jest srebro zielona, ale wybiła w całym już narożu. za tymi świerkami białymi będzie właśnie moja kratka z dombala. montaż w trakcie ;)

Obrazek

maciejkę wysiewałam przez miesiąc, rzutami co tydzień i wciąż zabójczo pachnie!

Obrazek

budleje już trochę przekwitłe

Obrazek

Obrazek

drugi raz kwitnie mi laurowiśnia

Obrazek

Obrazek

no i drugi raz kwitnie robinia akacjowa

Obrazek
Awatar użytkownika
Soulcatcher
200p
200p
Od: 16 cze 2009, o 11:05

Post »

Przez dwa miesiące niesamowicie się u Ciebie wszystko rozrosło.
Pozazdrościć ;)
x--A-4
Konto usunięte na prośbę.
Od: 27 mar 2008, o 19:00

Post »

Witam,
Nowocześnie u Ciebie w ogródku ;)

Mam pytanie, czy na budlejach rzeczywiście chętnie siadają motyle (no chyba, że ich nie ma w okolicy w ogóle)?
I czy bambusy urosły od czasu wsadzenia (też kupiłem 2 takie w niedzielę) ?
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

cześć! na budlejach są roje motyli. teraz ich mniej, ale i przekwitły, i jakoś mniej ich teraz.

za to te bambusy od wsadzenia nie urosły NIC. jestem w szoku, bo znam legendy o niesamowitych przyrostach bambusowych, a tu ani wzwyż ani wszerz
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Witaj Moniko! po pierwsze chciałabym bardzo serdecznie podziękować Ci za przesyłkę w postaci płytek. Sprawiły mi dużo radości i na pewno się przydadzą w projektowaniu.
Odnośnie ogrodu to strasznie milo, że wszystko tak się rozrosło. Zastanawiam się co to za plącze poszło na siatkę. Na pierwszym zdjęciu prawie go nie widać, a na drugim normalnie zarośnięta siatka. Masz ciekawe odmiany roślin. Zainteresowała mnie kobea i laurowiśnia. Chyba poszukam dla nich miejsca w moim ogródku.
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mona faktycznie zrobiła się dżungla;DDD Bardzo fajnie się wszystko rozrosło, a i wreszcie mogę zobaczyć jak wygląda laurowiśnia, wszyscy o niej piszą, ale mało kto pokazuje zdjęcia:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p

Post »

marivsz - laurowiśnia (Otto Milken chyba się zwie), jest trująca - tzn.pyłek z kwiatów ostro podrażnia oczy (jak się niewłaściwie zbyt blisko spoufala z rośliną). poza tym to wdzięczny krzew, mocno się rozkrzewiający - woli jednak cień. mieliśmy go przez ponad miesiąc na pełnym słońcu i prawie wyłysiał. teraz odzyskał już swoje piękne skórzaste liście.

madziarynko - cieszę się że doszły i wybacz mi wielokrotne przekładanie terminu- te wakacje są takie..... ;)
ale najważniejsze, że jest. programy są inspirujące, nie szkoleniowe wprost. na pewno Ci się przydadzą.

pnącze to rdest auberta - najszybciej rosnące ponoć pnącze wieloletnie i właśnie jednoroczna kobea - wdzięczna i pięknie rozwijająca się. widziałam już jednoroczne groszki, fasole ozdobne, wilce i nasturcje. kobea jest dla mnie najpiękniejsza!
Awatar użytkownika
madziarynka
200p
200p
Od: 21 maja 2009, o 00:34

Post »

Taka piękność jednoroczna - nie przypuszczałabym, że to możliwe. U mnie w cieniu rośnie mahonia, a właściwie to nie wiadomo czy będzie tam rosła, bo na razie to musi się przyjąć, a na efekty trzeba poczekać do wiosny. Plącze to rdest - to już wszystko jasne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”