Ogródek Mony74
i jeszcze:
bardzo mi się podoba werbena patagońska. dostałam ją od andowan, dwie sadzonki, kwitną niestrudzenie od czerwca
ta trawa rozrosła się jak bambus i poważnie się zastanawiam, co z nią zrobić. lubię ją, jest srebro zielona, ale wybiła w całym już narożu. za tymi świerkami białymi będzie właśnie moja kratka z dombala. montaż w trakcie ;)
maciejkę wysiewałam przez miesiąc, rzutami co tydzień i wciąż zabójczo pachnie!
budleje już trochę przekwitłe
drugi raz kwitnie mi laurowiśnia
no i drugi raz kwitnie robinia akacjowa
bardzo mi się podoba werbena patagońska. dostałam ją od andowan, dwie sadzonki, kwitną niestrudzenie od czerwca
ta trawa rozrosła się jak bambus i poważnie się zastanawiam, co z nią zrobić. lubię ją, jest srebro zielona, ale wybiła w całym już narożu. za tymi świerkami białymi będzie właśnie moja kratka z dombala. montaż w trakcie ;)
maciejkę wysiewałam przez miesiąc, rzutami co tydzień i wciąż zabójczo pachnie!
budleje już trochę przekwitłe
drugi raz kwitnie mi laurowiśnia
no i drugi raz kwitnie robinia akacjowa
- Soulcatcher
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 11:05
Przez dwa miesiące niesamowicie się u Ciebie wszystko rozrosło.
Pozazdrościć ;)
Pozazdrościć ;)
Kaśka
Zapraszam w odwiedziny
Zapraszam w odwiedziny
- madziarynka
- 200p
- Od: 21 maja 2009, o 00:34
Witaj Moniko! po pierwsze chciałabym bardzo serdecznie podziękować Ci za przesyłkę w postaci płytek. Sprawiły mi dużo radości i na pewno się przydadzą w projektowaniu.
Odnośnie ogrodu to strasznie milo, że wszystko tak się rozrosło. Zastanawiam się co to za plącze poszło na siatkę. Na pierwszym zdjęciu prawie go nie widać, a na drugim normalnie zarośnięta siatka. Masz ciekawe odmiany roślin. Zainteresowała mnie kobea i laurowiśnia. Chyba poszukam dla nich miejsca w moim ogródku.
Odnośnie ogrodu to strasznie milo, że wszystko tak się rozrosło. Zastanawiam się co to za plącze poszło na siatkę. Na pierwszym zdjęciu prawie go nie widać, a na drugim normalnie zarośnięta siatka. Masz ciekawe odmiany roślin. Zainteresowała mnie kobea i laurowiśnia. Chyba poszukam dla nich miejsca w moim ogródku.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie, Magda
Początki madziarynki - czyli jak z chaszczy zrobić ogród
-
- 1000p
- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mona faktycznie zrobiła się dżungla;DDD Bardzo fajnie się wszystko rozrosło, a i wreszcie mogę zobaczyć jak wygląda laurowiśnia, wszyscy o niej piszą, ale mało kto pokazuje zdjęcia:)
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
marivsz - laurowiśnia (Otto Milken chyba się zwie), jest trująca - tzn.pyłek z kwiatów ostro podrażnia oczy (jak się niewłaściwie zbyt blisko spoufala z rośliną). poza tym to wdzięczny krzew, mocno się rozkrzewiający - woli jednak cień. mieliśmy go przez ponad miesiąc na pełnym słońcu i prawie wyłysiał. teraz odzyskał już swoje piękne skórzaste liście.
madziarynko - cieszę się że doszły i wybacz mi wielokrotne przekładanie terminu- te wakacje są takie..... ;)
ale najważniejsze, że jest. programy są inspirujące, nie szkoleniowe wprost. na pewno Ci się przydadzą.
pnącze to rdest auberta - najszybciej rosnące ponoć pnącze wieloletnie i właśnie jednoroczna kobea - wdzięczna i pięknie rozwijająca się. widziałam już jednoroczne groszki, fasole ozdobne, wilce i nasturcje. kobea jest dla mnie najpiękniejsza!
madziarynko - cieszę się że doszły i wybacz mi wielokrotne przekładanie terminu- te wakacje są takie..... ;)
ale najważniejsze, że jest. programy są inspirujące, nie szkoleniowe wprost. na pewno Ci się przydadzą.
pnącze to rdest auberta - najszybciej rosnące ponoć pnącze wieloletnie i właśnie jednoroczna kobea - wdzięczna i pięknie rozwijająca się. widziałam już jednoroczne groszki, fasole ozdobne, wilce i nasturcje. kobea jest dla mnie najpiękniejsza!
- madziarynka
- 200p
- Od: 21 maja 2009, o 00:34
Taka piękność jednoroczna - nie przypuszczałabym, że to możliwe. U mnie w cieniu rośnie mahonia, a właściwie to nie wiadomo czy będzie tam rosła, bo na razie to musi się przyjąć, a na efekty trzeba poczekać do wiosny. Plącze to rdest - to już wszystko jasne.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie, Magda