Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Grzesik mogę, ale tak mam motywację, żeby szybko wszystko zrobić i mieć pięknie :lol:

Katarynko... ostróżka na pierwszym zdjęciu jest jednoroczna, sama bardzo się rozsiewa, do mnie zawędrowała od sąsiadki..a na 3 zdjęciu są wieloletnie... siane w zeszłym roku, zobaczymy jak one się zachowają za rok i później... gdzieś na forum czytałam że są krótkowieczne i trzeba je odmładzać lub na nowo wysiewać, bo właśnie po kilku latach giną... ale dokładnie sama nie wiem jak to jest ;/

Jadziu no zobaczymy, mam nadzieję, że coś może się udało naprawić... :wink: żebyśmy mogli w pełni podziwiać Twoje kolorki ;) u mnie cały dzień słońce...żar okropny... już nie wiem co lepsze... a juto jadę wreszcie po hosty :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu naprawdę nikt od Ciebie nie chciał siewek :roll:

Kochaniutka nie rób sobie kłopotu :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znów cały dzień pada... ja się zabije ;:144 ;:145

I o zgrozo... ślimaki poskromiłam...to co... mam nalot jakiś szczypaw czy skorków i wszystko powyżerane ;:223 z kapusty zostały same nerwy na liściach... a z dalii powstała mi nowa odmiana - w dziury ;:124
Nawet nie oszczędziły niektórych moich nowym przyjętych kijeczków :cry:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Alu u mnie też znowu pada , już nie dobrze się robi od nadmiary wody . Żeby roślinki na tym nie ucierpiały :cry: u mnie w niektórych miejscach stoi już woda
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie słonko,ale na przemian z chmurami,z których na razie nie będzie deszczu,będę dmuchać słonko do Was,ale trochę zostawię go u siebie :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALU też mam taką piegowato dziurkowaną dalię . Myślałam ,że to mrówcze dzieło i wydałam im wojnę . Tak się rozpanoszyły myślą ,że to ich teren ,a on jest mój chyba tego nie zauważyły . Ktoś mi nasiona ogórków pozjadał i zostawił puste nasionka . Tyle tego się wszystkiego namnożyło a nie ma naturalnych wrogów . Dzisiaj zauważyłam na różach inny gatunek dziurkacza płatkowego był taki w cętki . AJAJAJ CO TO BĘDZIE
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko... u mnie i róża, pierwiosnki, irysy... wszystko w plamy grzybowe... :(

Halinko, no to zobaczymy jutro czy poskutkowało :) okaże się ile masz miejsca w płucach :wink:

Jadziu, coś strasznego z tymi robalami... okropieństwo na prawdę.... a nie lubię ich zabijać... ciekawe co naturalnie je szczypawki :roll:

Ja w przerwie deszczu poleciałam zrobiłam zarys nowej małej rabatki, bo dostałam siatkę floksów wiechowatych :D :roll: mam niby dużo miejsca na działce ale na roślinki mało... co chwila coś powiększam :roll: teraz wytyczyłam jeszcze kawałek przy pergoli od strony ostróżek... wsadziłam tam oprócz floksów hibiskusa, bo mam 3 sadzoneczki malutkie :) i jesienią dosadzę budleje może... ale wszystko na ścisk :? aaa będziemy za kilka lat i tak wszystko przesadzać :lol:
I błagam rodziców o szpadel bo jak mam robić coś tym, tępym gratem to prawie płaczę... a przeważnie ja coś rozkopuje wszędzie :lol:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a i waśnie... bo floksy jeszcze nie kwitły prawda? a te co dostałam zostały przycięte tak na 50 cm... czy przyciąć je bardziej? zakwitną jesienią?
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A i pokazał się mały kwiatuszek białej tunbergii :D ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo został zjedzony ;:188
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Pewnie przez ślimaka :evil:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Alu :lol: kochanie nie przycinaj już floksów , powinny Ci zakwitnąć może nawet wcześniej niż jesienią , jeśli możesz to podsyp im jakiś nawóz do kwitnących , zobaczysz odwdzięczą się , ja uwielbiam te kwiaty .Moje tez jeszcze nie kwitną ale jak już zaczną to kwitną do późnej jesieni . Ja jak przekwitną to obcinam te kwiatostany a one wypuszczają nowe :lol:
Zostawiam Ci z tamtego roku :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALU floksy to babcine kwiatki mam też parę kolorków ,ale sama zobaczysz jak zakwitną . A co do zdjęć to już sama nie wiem ,które są ładniejsze . Kolorowych snów ALU .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
magdala
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2009, o 23:59

Post »

Witaj Alu :D :D no ,to jestem u Ciebie !
Takie mnóstwo pięknych i ciekawych ogrodów jest na forum ,że trudno do wszystkich trafić ,kiedy tak skacze się z jednego wątku do drugiego :)
Pięknie u Ciebie ,widać ,że bardzo kochasz pracę w ogrodzie -czy będziesz miała czas pobujać się w hamaku ???
Wiesz ,jak to jest - tu trzeba coś skubnąć ,tam przesadzić ,albo chociaż dotknąć :D

Znalazłam u Ciebie zdjęcie Rudzika,ja widuję go rzadko ,raz tylko słyszałam jak śpiewa slicznie .
Mam przyjaciółkę ,która na temat rudzika ma wszystko - i to nie chodzi tylko o wiadomości ,ale różne śliczne przedmioty z rudzikowym motywem :D
Magda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”