Zapraszam Jadzia1 - cz.4
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu ,przyszłam na spacerek z kieliszeczkiem wina....i odpoczęłam jak na wakacjach
Bajecznie jest u Ciebie i tak spokojnie...czuć zapach jeziora i lasu...matko jak ja bym chciała wyrwać się z Łodzi i uciec gdzieś daleko
Jadziu , przez Ciebie wyjdę ze śmieciami i pojadę gdzieś na wagary.... ...taka Majka Skowron w starszym wydaniu
Bajecznie jest u Ciebie i tak spokojnie...czuć zapach jeziora i lasu...matko jak ja bym chciała wyrwać się z Łodzi i uciec gdzieś daleko
Jadziu , przez Ciebie wyjdę ze śmieciami i pojadę gdzieś na wagary.... ...taka Majka Skowron w starszym wydaniu
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
* Oj Baśka , Baśka jak już uciekniesz to wpadnij do mnie co prawda jest remont i wszędzie bałagan ale łóżko się znajdzie i kawałek chleba
*Agnieszko czy Ty swoją zasilasz , bo ja nie świadomie dałam swoim nawóz długo działający
*Alu a gdzie masz posadzoną w donicy czy w gruncie , bo ja swoje mam w donicy , ale jak to rośnie duży krzaczor to muszę przesadzić bo w jednej donicy mam kilka sztuk Piszcie wszystko co wiecie na jej temat .
*Agnieszko czy Ty swoją zasilasz , bo ja nie świadomie dałam swoim nawóz długo działający
*Alu a gdzie masz posadzoną w donicy czy w gruncie , bo ja swoje mam w donicy , ale jak to rośnie duży krzaczor to muszę przesadzić bo w jednej donicy mam kilka sztuk Piszcie wszystko co wiecie na jej temat .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadziu widoki na twój dom to faktycznie jak w bajce.
I te zarośnięte bramki wjazdowe - cudo.
Wyobrażam sobie te koncerty żab wieczorami dochodzące znad jeziora a latem zachód słońca nad jeziorem.
Wołami by mnie nie wyciągnął z takiej okolicy.
A kwiaty już nadrabiają zaległości i niedługo dogonia nasze.
I te zarośnięte bramki wjazdowe - cudo.
Wyobrażam sobie te koncerty żab wieczorami dochodzące znad jeziora a latem zachód słońca nad jeziorem.
Wołami by mnie nie wyciągnął z takiej okolicy.
A kwiaty już nadrabiają zaległości i niedługo dogonia nasze.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Jadzia ,nie kuś ;:78 ....bo ja mam strasznie słabą silną wolęJadzia1 pisze:* Oj Baśka , Baśka jak już uciekniesz to wpadnij do mnie co prawda jest remont i wszędzie bałagan ale łóżko się znajdzie i kawałek chleba
...i przypominają mi się czasy małolaty ...a ja w głowie jeszcze czasem mam więcej małolaty niż statecznej mamusi
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
- agnieszka72
Agnieszko a jak Twoja wygląda?agnieszka72 pisze:Człek uczy się całe życie
Alu czy moja to też Nicandra physaloides?
Kurczę a ja mam z 8 tych roślinek w małej skrzynce balkonowej
A o tej co nieco doczytałam, tu jest jak wygląda:
http://images.google.pl/images?hl=pl&lr ... =0&ndsp=18
A wymagania to stanowisko słoneczne lub lekki półcień, podłoże przepuszczalne, podlewać rano w dzień pozwolić roślinie przeschnąć, lepiej rośnie gdy ma trochę sucho niż za mokro, wysokość 1-2,5 m ale podejrzewam , że w naszych warunkach to do 1m.
- agnieszka72
Dziewczęta moja też jest maleńka a już ma kwiaty , wolałabym aby jeszcze choć troszeczkę urosła . Kurcze ciągnęłam nasionka z Krymu a w naszym pięknym kraju też można kupić Ale zabijcie a nie pamiętam jak wysoka była ta na Krymie , może jak zobaczę swoją rozkwitniętą to skojarzę No ale nic dziwnego ,że zebrałam nasionka , ona jest bardzo ładna
Dziękuję Wam za wszelkie informacje
*Basiu Ty mnie nie strasz tylko zwiewaj i przyjeżdżaj
* Grażynko teraz kiedy okno jest otwarte to słychać i śpiew ptaków do późna w nocy i od 3 rano jak zaś zaczynają i kumkanie kumaków Oj jest pięknie a dziś jak poszłam nad jezioro to nasłuchać się nie mogłam tym odgłosom
Dziękuję Wam za wszelkie informacje
*Basiu Ty mnie nie strasz tylko zwiewaj i przyjeżdżaj
* Grażynko teraz kiedy okno jest otwarte to słychać i śpiew ptaków do późna w nocy i od 3 rano jak zaś zaczynają i kumkanie kumaków Oj jest pięknie a dziś jak poszłam nad jezioro to nasłuchać się nie mogłam tym odgłosom