Storczyki
Re: Storczyki
Na razie zostanę przy mieszance gotowej, tylko według porad będę przesiewać. Grubsze kawałki dostaną storczyki grubych korzeniach a drobnicę o cienkich. Do wody na razie nie mam dostępu jest strasznie wszystko zasypane śniegiem, może w końcu będzie odwilż i będzie lepsze dojście. Wczoraj namoczyłam doniczki z odrobiną nawozu więc na jakiś czas powinno im starczyć. Może jak pojadę do marketu to popatrzę jakiej grubości są podłoża, korci mnie żeby znowu coś przynieść na parapet
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko parapetów brak!
trzynastkakorci mnie sabotek, są takie ładne ale jak trafi się jakiś inny to nie pogardzę :P
Grażynko parapety się kurczą ale są jeszcze półki i stojaki na kwiaty, na pewno gdzieś wcisnę. Poprzestawiam co nie co i zrobię miejsce. Na parapety bardzo nie postawię bo grzejniki bardzo wysuszają powietrze, zauważyłam że korzenie wystające nad doniczkę robią się podsuszone. Ostatni co zaczyna wypuszczać pęd stoi na oknie pozostałe przeniosłam w chłodniejsze miejsce niech sobie odpoczywają po kwitnieniu.
Grażynko parapety się kurczą ale są jeszcze półki i stojaki na kwiaty, na pewno gdzieś wcisnę. Poprzestawiam co nie co i zrobię miejsce. Na parapety bardzo nie postawię bo grzejniki bardzo wysuszają powietrze, zauważyłam że korzenie wystające nad doniczkę robią się podsuszone. Ostatni co zaczyna wypuszczać pęd stoi na oknie pozostałe przeniosłam w chłodniejsze miejsce niech sobie odpoczywają po kwitnieniu.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ha, ha, ha- a kogo z nas nie korci? Każdy znajdzie pretekst , żeby choć poogladać, co i gdzie jest ciekawego.Anna11 pisze: korci mnie żeby znowu coś przynieść na parapet
Dawno nie pokazywałam co się dzieje u moich pupili. Phal dalej wydłuża pęd kwiatowy, pozostałe wypuszczają nowe bulwki
Phal różowy wypuszcza listek, na górze troszkę obsechł widocznie podczas zraszania za długo została woda w kąciku liścia.
Oncidium dostało do mieszanki kawałki styropianu, dzięki temu szybciej wszystko przesycha w środku, chyba mu pasuje, pokazały się nowe korzenie i bulwka.
Ostatnie cymbidium pokazały się jeszcze dwie nowe bulwy, starsza zaczyna wypuszczać liście
Taki kawałeczek storczyka dostałam :P
Phal różowy wypuszcza listek, na górze troszkę obsechł widocznie podczas zraszania za długo została woda w kąciku liścia.
Oncidium dostało do mieszanki kawałki styropianu, dzięki temu szybciej wszystko przesycha w środku, chyba mu pasuje, pokazały się nowe korzenie i bulwka.
Ostatnie cymbidium pokazały się jeszcze dwie nowe bulwy, starsza zaczyna wypuszczać liście
Taki kawałeczek storczyka dostałam :P
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przepiękne storczyki...U Ciebie widać mają się świetnie. Poza tym wiosna i słońce.... piękne
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny dzisiaj przytaskałam Dendrobium przecenione na niecałe 7zł. Jutro zrobię fotkę, ma jeden mały różowy kwiatuszek :P Jeden liść jest nadłamany, po za tym wygląda dobrze.
- stynka0207
- 500p
- Od: 21 lut 2010, o 15:47
Jednym słowem ,cudeńka;)Gratuluję:)
Witajstynka0207 cieszę się że Ci się podobają :P Też oglądam storczyki na forum są takie ładne przynoszę na parapecik po jednym a tam coraz bardziej brakuje miejsca
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Widzę że i u Ciebie wiosna daje pierwsze znaki ze kwiatki mają się budzić