Ogród Donneczki
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Donneczki
Witajcie...(może jeszcze ktos tu zagląda)
Wczoraj przez mój ogród przeszło tornado z gradobiciem....Niezostało nic. Wszystko zniszczone, doszczętnie wbite w ziemie przez grad wielkości 5 złotowej monety. Na krzaczkach i drzewach pozostało kilka gołych gałęzi....Jestem załamana....
Wczoraj przez mój ogród przeszło tornado z gradobiciem....Niezostało nic. Wszystko zniszczone, doszczętnie wbite w ziemie przez grad wielkości 5 złotowej monety. Na krzaczkach i drzewach pozostało kilka gołych gałęzi....Jestem załamana....
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Bardzo Ci współczuję, bo u nas w okolicy było to samo, tylko bez gradu więc zniszczenia mniejsze. Na szczęście nawałnica przeszła obok i nas tylko liznęła, ale to co dziś widziałam jadąc zaledwie 20km dalej było przerażające. Drzewa leżą pokotem, całe połacie lasu ukręcone jak zapałki... straszne.Donneczka pisze:Witajcie...(może jeszcze ktos tu zagląda)
Donneczko, mam nadzieję, że przyroda będzie walczyć i choć drzewka i krzewy się szybko zregenerują, ech... nie wiem co powiedzieć... buziaczki i trzymaj się!!
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O qrczę! Strasznie mi przykro Dorotko! Nawet nie co napisać. Zajrzałam by zobaczyć czy wstawiłaś obiecane fotki a tu takie koszmarne wieści. Trzymaj się! Może nie jest tak źle jak wygląda....
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widać, że u Ciebie przeszło epicentrum, nas zahaczyło tylko brzegiem. Wiał straszliwy wiatr,
zrobiło się ciemno jak w nocy a potem mieliśmy ulewę.
zrobiło się ciemno jak w nocy a potem mieliśmy ulewę.
- Asssika
- 100p
- Od: 26 paź 2009, o 19:25
Jeśli to pocieszy u mnie też niewesoło - moje pomidory wraz z konstrukcją - poszłyyyyy... zaczniemy od początku, głowa do góry
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Dorota współczuje strat.Elbląg też chyba zahaczyło brzegiem.
Ja byłam wtedy w pracy,ale sąsiadka mi mówiła,że wiał dziwny,bardzo silny wiatr,kręcił kółka z drzew.
U mniej mało strat,ale są.Moją wierzbę na kwaśnej rabacie wyrwało z korzeniami,ale była cała,została wsadzona ponownie.
Dziś muszę ją podciąć,ma za dużą górną cześć a cienką nogę.
Ja byłam wtedy w pracy,ale sąsiadka mi mówiła,że wiał dziwny,bardzo silny wiatr,kręcił kółka z drzew.
U mniej mało strat,ale są.Moją wierzbę na kwaśnej rabacie wyrwało z korzeniami,ale była cała,została wsadzona ponownie.
Dziś muszę ją podciąć,ma za dużą górną cześć a cienką nogę.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Donneczka
- 200p
- Od: 16 cze 2009, o 00:15
Wszystko zniszczone...hosty, orliki, lilie, liliowce, zurawki, róze, trawy i wiele innych....dokładnie ściete i wbite w ziemie....Dobrze ze za tydzien są targi to troszke cos kupie... Nawet zdjec niechce mi sie robic...W oczku tyle zielska ze wody niewidac....w garazu wybite szyby...ach szkoda mówić...
Dorota
Ogródek Donneczki
Ogródek Donneczki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witaj Dorotko - współczuję Ci bo wiem ile serca i pracy wkładasz w swą działkę. Moje strony dostały trochę deszczu i wiatru ale ciemność jaka zapanowała koło 18-ej była przerażająca.
Całe życie jestem pełna pokory wobec sił natury - szanuję ją i jednocześnie boję się. W tym roku wyjątkowo pokazuje na co ją stać.
Całe życie jestem pełna pokory wobec sił natury - szanuję ją i jednocześnie boję się. W tym roku wyjątkowo pokazuje na co ją stać.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Coś rzadko tu zaglądasz. Byłaś na targach? Można było się obłowić. Wybór roślin był imponujący. Ja zaszalałam jak nigdy dotąd
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Prawda, prawda byłam i widziałam jak Iza się obłowiła.