Ogródek Pauliny cz.II.
Re: Ogródek Pauliny cz.II.
U nie w tym roku kosmosy jakoś tak niemrawo startują... Ale na taki półpełny muszę zapolować! Jak dalia wygląda
Witaj sąsiadko, przejrzałam Twój kwiecisty wątek od deski do deski. Ogród masz cudny aż żal było patrzeć na to co zrobiła z nim wichura , ale rośliny masz silne więc jeszcze pokażą co potrafią na przekór wszystkim anomaliom pogodowym. Mój warszawski ogródek jest malutki i między domami, więc nie ucierpiał za bardzo, ale od strony ulicy gałęzie z klonów leciały aż strach Piękna ta brązowa rudebekia, a pysznogłówka cud miód
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja ka piękna języczka. Moja obżarta przez ślimary. Nic z niej nie będzie. I kolejne dalie jakie fajne! Ta anemonowa urocza! Nie mam takiej, chociaż może mam, bo te posadzone w lipcu niektóre takie miały być
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- paulinka09
- 500p
- Od: 18 sie 2008, o 13:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cebullo ,kosmosy półpełne wysiałam pierwszy raz w tym roku,wyszło kilka z papierka i wszystkie różowe ale i tak bardzo mi się podobają.Ich ogromną zaletą jest to że nie trzeba za specjalnie na nie chuchać i dmuchać.Wichura je pochyliła ale po tygodniu się podniosły .Były jeszcze wiosną nasiona pełnych kosmosów ale wydawały mi się drogie-12zł za papierek,a teraz sobie w brodę pluję .
aovin dziękuję za odwiedziny i komplementy .Tegoroczna wichura nauczyła mnie cieszyć się tym co się ma.Marudziłam że coś nie wzeszło a inne kipsko rosną a po wichurze cieszyłam się jak głupia że mi dach od domu nie odleciał a roślinki tylko leżą-zawsze da się je podnieść.Część na dzień dzisiejszy wygląda jak paralityki ale cieszę się że są .
takasobie moja języczka ocalała w tym roku bo wypowiedziałam wojnę ślimakom .Obsypywałam ją raz w tygodniy ogromną ilością slimakola a po kilku dniach zbierałam trupiarnią-bleee....,ale efekt jest-zakwitła i ma się dobrze
aovin dziękuję za odwiedziny i komplementy .Tegoroczna wichura nauczyła mnie cieszyć się tym co się ma.Marudziłam że coś nie wzeszło a inne kipsko rosną a po wichurze cieszyłam się jak głupia że mi dach od domu nie odleciał a roślinki tylko leżą-zawsze da się je podnieść.Część na dzień dzisiejszy wygląda jak paralityki ale cieszę się że są .
takasobie moja języczka ocalała w tym roku bo wypowiedziałam wojnę ślimakom .Obsypywałam ją raz w tygodniy ogromną ilością slimakola a po kilku dniach zbierałam trupiarnią-bleee....,ale efekt jest-zakwitła i ma się dobrze
- paulinka09
- 500p
- takasobie
Odważna jesteś!
A mieczyki pięknie jeszcze Ci kwitną. Moje dawno przekwitły.
A mieczyki pięknie jeszcze Ci kwitną. Moje dawno przekwitły.
Miłka
piękne, ten z czerwonym uroczy
- paulinka09
- 500p
Miłko ,moje niektóre mieczyki rosną w półcieniu i myślę że jeszcze trochę pokwitną,są takie które dopiero mają pąki.Jakoś tak wyszło że sadziłam je na raty i przez przypadek odkryłam że to całkiem mądre jest .
aovin mi też się one podobają troszkę bardziej niż inne.
Wyciągnęłam dzisiaj moją Drugą połówkę do obi i nie mogłam się oprzeć tym worom z cebulkami ,ale mam wytłumaczenie,poprzednie tulipany i narcyzy wzeszły przepięknie .Przy okazji kupiłam floksy,wielkie sadzonki były i tak już naprawdę na dodatek matę słomianą na wścibskich sąsiadów ,jak zamontujemy to pokażę.
aovin mi też się one podobają troszkę bardziej niż inne.
Wyciągnęłam dzisiaj moją Drugą połówkę do obi i nie mogłam się oprzeć tym worom z cebulkami ,ale mam wytłumaczenie,poprzednie tulipany i narcyzy wzeszły przepięknie .Przy okazji kupiłam floksy,wielkie sadzonki były i tak już naprawdę na dodatek matę słomianą na wścibskich sąsiadów ,jak zamontujemy to pokażę.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ho ho widzę, że sezon roślin cebulowych rozpoczęty i pędzi całą parą na przód
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Paulino jakie zakupy mam nadzieję ,że nie poskąpisz zdjęć kwitnących 60 tulipanów i 70 narcyzów , a floks śliczny
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- paulinka09
- 500p
muszu852 jak zobaczyłam ceny tych worków w gazetce to po prostu nie mochłam się oprzeć
mirdem to był jednorazowy wyskok,bo już mi miejsca brakuje .Potem jest tak że gdzie nie wbiję motyczki to zachaczam o jakąś cebulkę.Więc w tym roku poszalałam raz a pożądnie .Zdjęcia oczywiście będą .
A na razie jeszcze trochę dalii.
mirdem to był jednorazowy wyskok,bo już mi miejsca brakuje .Potem jest tak że gdzie nie wbiję motyczki to zachaczam o jakąś cebulkę.Więc w tym roku poszalałam raz a pożądnie .Zdjęcia oczywiście będą .
A na razie jeszcze trochę dalii.
- takasobie
Jak ja kocham dalie za to, ze teraz kwitną! Twoje są urocze, a zwłaszcza podoba mi się ta ostatnia!
A u mnie nie ma obi, ale chyba kogoś poproszę, żeby mi te cebulki kupił! Wiadro już kumpel mi kupił! Ocynkowane!
A u mnie nie ma obi, ale chyba kogoś poproszę, żeby mi te cebulki kupił! Wiadro już kumpel mi kupił! Ocynkowane!
Miłka
- paulinka09
- 500p