Ogródek Pauliny cz.II.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Ogródek Pauliny cz.II.

Post »

U nie w tym roku kosmosy jakoś tak niemrawo startują... Ale na taki półpełny muszę zapolować! Jak dalia wygląda ;:138
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj sąsiadko, przejrzałam Twój kwiecisty wątek od deski do deski. Ogród masz cudny aż żal było patrzeć na to co zrobiła z nim wichura :cry:, ale rośliny masz silne więc jeszcze pokażą co potrafią na przekór wszystkim anomaliom pogodowym. Mój warszawski ogródek jest malutki i między domami, więc nie ucierpiał za bardzo, ale od strony ulicy gałęzie z klonów leciały aż strach :shock: Piękna ta brązowa rudebekia, a pysznogłówka :roll: cud miód :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja ka piękna języczka. Moja obżarta przez ślimary. Nic z niej nie będzie. I kolejne dalie jakie fajne! Ta anemonowa urocza! Nie mam takiej, chociaż może mam, bo te posadzone w lipcu niektóre takie miały być :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p
Od: 18 sie 2008, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cebullo ,kosmosy półpełne wysiałam pierwszy raz w tym roku,wyszło kilka z papierka i wszystkie różowe ale i tak bardzo mi się podobają.Ich ogromną zaletą jest to że nie trzeba za specjalnie na nie chuchać i dmuchać.Wichura je pochyliła ale po tygodniu się podniosły ;:138 .Były jeszcze wiosną nasiona pełnych kosmosów ale wydawały mi się drogie-12zł za papierek,a teraz sobie w brodę pluję ;:223 .
aovin dziękuję za odwiedziny i komplementy :D .Tegoroczna wichura nauczyła mnie cieszyć się tym co się ma.Marudziłam że coś nie wzeszło a inne kipsko rosną a po wichurze cieszyłam się jak głupia że mi dach od domu nie odleciał a roślinki tylko leżą-zawsze da się je podnieść.Część na dzień dzisiejszy wygląda jak paralityki :wink: ale cieszę się że są :D .
takasobie moja języczka ocalała w tym roku bo wypowiedziałam wojnę ślimakom ;:163 .Obsypywałam ją raz w tygodniy ogromną ilością slimakola a po kilku dniach zbierałam trupiarnią-bleee....,ale efekt jest-zakwitła i ma się dobrze :heja
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p

Post »

Przestało padać więc wyskoczyłam do ogródka z aparacikiem i pstryknęłam trochę mieczyków,chociaż słabo u mnie rosną to pokażę co mam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odważna jesteś! :-)
A mieczyki pięknie jeszcze Ci kwitną. Moje dawno przekwitły. :-(
Miłka
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

;:138 piękne, ten z czerwonym uroczy
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p

Post »

Miłko ,moje niektóre mieczyki rosną w półcieniu i myślę że jeszcze trochę pokwitną,są takie które dopiero mają pąki.Jakoś tak wyszło że sadziłam je na raty i przez przypadek odkryłam że to całkiem mądre jest :heja .

aovin mi też się one podobają troszkę bardziej niż inne.

Wyciągnęłam dzisiaj moją Drugą połówkę do obi i nie mogłam się oprzeć tym worom z cebulkami :oops: ,ale mam wytłumaczenie,poprzednie tulipany i narcyzy wzeszły przepięknie .Przy okazji kupiłam floksy,wielkie sadzonki były ;:138 i tak już naprawdę na dodatek matę słomianą na wścibskich sąsiadów :twisted: ,jak zamontujemy to pokażę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21

Post »

ho ho widzę, że sezon roślin cebulowych rozpoczęty i pędzi całą parą na przód :)
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Paulino jakie zakupy :shock: :shock: mam nadzieję ,że nie poskąpisz zdjęć kwitnących 60 tulipanów i 70 narcyzów , a floks śliczny ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p

Post »

muszu852 jak zobaczyłam ceny tych worków w gazetce to po prostu nie mochłam się oprzeć :oops:
mirdem to był jednorazowy wyskok,bo już mi miejsca brakuje .Potem jest tak że gdzie nie wbiję motyczki to zachaczam o jakąś cebulkę.Więc w tym roku poszalałam raz a pożądnie :D .Zdjęcia oczywiście będą .
A na razie jeszcze trochę dalii.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak ja kocham dalie za to, ze teraz kwitną! Twoje są urocze, a zwłaszcza podoba mi się ta ostatnia!
A u mnie nie ma obi, ale chyba kogoś poproszę, żeby mi te cebulki kupił! Wiadro już kumpel mi kupił! Ocynkowane! :;230
Miłka
Awatar użytkownika
paulinka09
500p
500p

Post »

takasobie ja też je kocham i dokładnie za to samo,a do tego kwitną do pierwszych mrozów.
Udało mi się trafić na kwitniącą i po przekwitnięciu drakiew gwieździstą.Urzekła mnie swoją urodą.
Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”