Mój ogród -mój raj cz.1
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród -mój raj cz.1
Ale mnie dzisiaj wzięło ,jak zwykle rano z kubkiem kawy robiłam obchód moich włości,nie moge patrzeć na tą rabate jest tam bardzo sucho trawa tam nie rośnie postanowilam coś z tym zrobić ,moze doradzicie mi coś słonko świeci tam tylko wczesnym rankiem
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Widzę hortensje posadzone a rozwar chcesz zrobić dwukolorową kępę?
- marzena06
Przecież sama mi doradzilaś
- marzena06
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko pogoda sie poprawia więc mam nadzieję, że spokojnie skończysz rabatę i pokarzesz nam.
Piękna kępa pacioreczników - widzę tam 2 odmiany. Ta z zielonym liśćmi ma ładnie wybarwione i duże kwiaty - co to za odmiana ?
Ja mam 3 odmiany ale jedną zlikwiduję a 2 zostawiam. Sadziłam podobną do twojej ale chyba było coś nie tak z kłączami bo ledwo wyszła i zmarniała.
Ładnie sie prezentują i czasami myślę, że wcale nie musiałyby kwitnąć bo z liści jest wiele uroku.
Piękna kępa pacioreczników - widzę tam 2 odmiany. Ta z zielonym liśćmi ma ładnie wybarwione i duże kwiaty - co to za odmiana ?
Ja mam 3 odmiany ale jedną zlikwiduję a 2 zostawiam. Sadziłam podobną do twojej ale chyba było coś nie tak z kłączami bo ledwo wyszła i zmarniała.
Ładnie sie prezentują i czasami myślę, że wcale nie musiałyby kwitnąć bo z liści jest wiele uroku.
- marzena06
Wiesz canny to jak zwykle prezent ,a ja mam dylemat jak je potem przechować ,ta z kolorowymi liśćmi to Afrodyta a ta żółta to Picasso ale coś mi się nie zgadza bo powinna być żółta w cętki
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marzenko nazwy i oczekiwania zgodnego z nazwą wyglądu to jedno ale jeśli pomyłka okazuje się być ładna mniej się złościmy.
Czy o taką chodzi jak na moim zdjęciu ?
Przypomniałam sobie,że w ub roku późną jesienią to Ty dosyłałaś mi właśnie odmianę z żółtymi kwiatami i stąd serduszko zabiło do żóltego kwiatuszka.
Wyobraź sobie,że ta właśnie mi zmarniała choć kłącza wiosną u wszystkich były zdrowe. Pewnie coś z ziemi złapała.
Wielka szkoda bo obok rośnie CANNA YELLOW KING HUMBERT i czuje się świetnie.
Specjalnie posadziłam w podobnej kolorystyce aby podkreślić centkowatość u jednej z nich i nie wyszło.
Wszystkie pozostałe roślinki od Ciebie mimo ostrych mrozów przezimowały, kwitły i powoli rozrastają się.
Hojka siedziała długo jak zaklęta ale jak ruszyła ..teraz ślicznie sie prezentuje i muszę wstawić zdjęcie abyś mogła zobaczyć jak jej dobrze u mnie.
Szkoda,że nie masz gdzie trzymać kłączy bo bym Ci wysłała - ładnie sie rozrastają i będzie ich sporo.
Mam też odmianę z ciemnymi liśćmi podobnymi do Twoich ale kwiaty intensywnie pomarańczowe - to CANNA WYOMING .
Ciekawie wygląda zestawienie z taką kolorystyką liści - widzę, że i Tobie podoba się ten zestaw.
Czy o taką chodzi jak na moim zdjęciu ?
Przypomniałam sobie,że w ub roku późną jesienią to Ty dosyłałaś mi właśnie odmianę z żółtymi kwiatami i stąd serduszko zabiło do żóltego kwiatuszka.
Wyobraź sobie,że ta właśnie mi zmarniała choć kłącza wiosną u wszystkich były zdrowe. Pewnie coś z ziemi złapała.
Wielka szkoda bo obok rośnie CANNA YELLOW KING HUMBERT i czuje się świetnie.
Specjalnie posadziłam w podobnej kolorystyce aby podkreślić centkowatość u jednej z nich i nie wyszło.
Wszystkie pozostałe roślinki od Ciebie mimo ostrych mrozów przezimowały, kwitły i powoli rozrastają się.
Hojka siedziała długo jak zaklęta ale jak ruszyła ..teraz ślicznie sie prezentuje i muszę wstawić zdjęcie abyś mogła zobaczyć jak jej dobrze u mnie.
Szkoda,że nie masz gdzie trzymać kłączy bo bym Ci wysłała - ładnie sie rozrastają i będzie ich sporo.
Mam też odmianę z ciemnymi liśćmi podobnymi do Twoich ale kwiaty intensywnie pomarańczowe - to CANNA WYOMING .
Ciekawie wygląda zestawienie z taką kolorystyką liści - widzę, że i Tobie podoba się ten zestaw.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
hej u Ciebie jeszcze lato, tak kolorowo a u mnie leje i leje, chociaz w tv mówią ze słonce świeci
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam, ja po raz pierwszy do Ciebie zawitałam i bardzo mi sie Twój ogród spodobal. Śliczne kanny..
- marzena06
Słoneczko22, nyskadu ,christinkrysia
bardzo miło ze wpadłyście z wizytą ,u nas pogoda jest szalona,w jednej chwili świeci słoneczko a za chwile ulewa , tak mnie dzisiaj dopadła na zakupach że aż zostałam zmuszona do kupienia parasola -i to kolejnego w tym sezonie będę miała niezła kolekcję.
bardzo miło ze wpadłyście z wizytą ,u nas pogoda jest szalona,w jednej chwili świeci słoneczko a za chwile ulewa , tak mnie dzisiaj dopadła na zakupach że aż zostałam zmuszona do kupienia parasola -i to kolejnego w tym sezonie będę miała niezła kolekcję.
Kanna cudo , ale czemu nie ma nowych zdjęć ogrodu?
- marzena06
Aniu ale Ty ciekawa jesteś ,a ja się rozchorowałam i siedzę w domu ,ale antybiotyk tylko do piątku ,
Gdzie nie wsadzę to wszyscy chorzy.To zdrówka życzę