Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe roślinki - zaczątki ogrodu => camellia
Ależ jest co podziwiać
Ja właśnie tych nasturcji zazdroszczę, bo mi z paczki nie wykiełkowało ani jedno nasionko, to samo z groszkiem Bardzo lubię i jedno i drugie, a tu taka porażka.
Ja właśnie tych nasturcji zazdroszczę, bo mi z paczki nie wykiełkowało ani jedno nasionko, to samo z groszkiem Bardzo lubię i jedno i drugie, a tu taka porażka.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Aniu przykro mi, może trafił się nieuczciwy producent i te nasionka były jakieś przestarzałe...
Skoro już mowa o nasturcjach to pokażę kilka fotek:
Nasturcja jest dobrze pełni funkcję okrywową. Jeśli gdzieś spotkam taką o delikatnej barwie, to wiosną posieję. Jednak z pomarańczami koniec! Latem i tak będę miała kolorowo a to za sprawą róż
Skoro już mowa o nasturcjach to pokażę kilka fotek:
Nasturcja jest dobrze pełni funkcję okrywową. Jeśli gdzieś spotkam taką o delikatnej barwie, to wiosną posieję. Jednak z pomarańczami koniec! Latem i tak będę miała kolorowo a to za sprawą róż
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Ano zdarza się. Na wiosnę spróbuję ponownie. A Twoje nasturcje piękne, mnie by takie wystarczyły w zupełności Ładna jest odmiana wysoka Jewel of Africa -ma pstre liście, albo odmiana niska Night and Day- ma kwiaty w dwóch kolorach, kremowe i bordowo-brązowe.
- camellia
Sprawdziłam, ciekawe zwłaszcza Night and Day. Jednak potrzeba mi czegoś spokojnego, gdzieś taką widziałam tylko teraz nie mogę znaleźć.
- camellia
Pokażę jeszcze ubiorek biały
Ładnie kwitł... do czasu Potem zostały suche badyle i musiałam powyrywać. Nasiało się tego od groma ale zimy i tak nie przetrwa. Zebrałam jeszcze trochę tych łodyg z nasionami i wysieję wiosną. Ciekawa jestem tylko, czy powtórzy cechy?
No to jeszcze się pochwalę ostatnimi zakupami (jeszcze w realizacji) różyczki :
Planten un Blomen
Rosenstadt Freising
Uetersens Rosenprinzessin
Uetersens Rosenkönigin
Rosarium Uetersen
Ładnie kwitł... do czasu Potem zostały suche badyle i musiałam powyrywać. Nasiało się tego od groma ale zimy i tak nie przetrwa. Zebrałam jeszcze trochę tych łodyg z nasionami i wysieję wiosną. Ciekawa jestem tylko, czy powtórzy cechy?
No to jeszcze się pochwalę ostatnimi zakupami (jeszcze w realizacji) różyczki :
Planten un Blomen
Rosenstadt Freising
Uetersens Rosenprinzessin
Uetersens Rosenkönigin
Rosarium Uetersen
- Bogdan Sz
- Od: 25 wrz 2008, o 10:33
Witaj ładny ogródek duza kolekcja róż i dalii masz kilka daliina które chętnie się zamienię jeśli znajdziesz coś w naszym ogrodzie,czy przypadkiem zbierałas nasiona z nasturcji zwlaszcza z czerwonej i bialej po kilka nasion by mnie interesowało pozdrawiam
- camellia
Witaj Bogdanie, dziękuję za odwiedziny i obiecuję zajrzeć do Ciebie. Co do dalii to zaraz wyślę PW. Nasion nasturcji niestety nie zbierałam.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Asiu śliczne nasturcje , ja już nie mam miejsca na kwiaty jednoroczne a szkoda ślicznie wyglądają .
Genia
Genia
- camellia
Geniu miło, że zajrzałaś Skoro tak Ci się podobają to może choć odrobina miejsca się u Ciebie znajdzie? Zwłaszcza jak poprowadzisz je jako pnące, zajmą mniej. U mnie rosły sobie na skarpie jak chciały i ile chciały...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli chcesz, mogę ci wiosną podesłać ubiorek. U mnie sam się wysiewa i w różnych miejscach mam już spore kępy. Tylko się przypomnij.
A co do nastrurcji, to u mnie strasznie ją obłażą mszyce. Z jednej strony to dobrze, bo nie lezą na róże, ale z drugiej - nie mam ładnych nasturcji.
A co do nastrurcji, to u mnie strasznie ją obłażą mszyce. Z jednej strony to dobrze, bo nie lezą na róże, ale z drugiej - nie mam ładnych nasturcji.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Asiu nie mam miejsca , mam tak mały ogród a jeszcze jest tyle roślin które chciałabym mieć .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Musisz mieć świetną ziemię, skoro urosły ci tak olbrzymie słoneczniki.
A co do ubiorka, to nie mówilam o wysłaniu ci nasion, lecz całych kępek.
A co do ubiorka, to nie mówilam o wysłaniu ci nasion, lecz całych kępek.
- camellia
Geniu mam ten sam problem. Ale Ty świetnie sobie radzisz w "upychaniu" roślinek
Wando, gdzie tam olbrzymie... trochę ponad 2m... W tym miejscu gdzie rosły mam akurat glinę z piachem, poza tym podlewałam je przy okazji podlewania całego ogródka. Ale nie wszystkie takie porosły, były dość nieregularne. A za kępki bardzo dziękuję, kochana jesteś ale po co mam Cię fatygować, skoro i tak będę miała to samo z nasionek
Wando, gdzie tam olbrzymie... trochę ponad 2m... W tym miejscu gdzie rosły mam akurat glinę z piachem, poza tym podlewałam je przy okazji podlewania całego ogródka. Ale nie wszystkie takie porosły, były dość nieregularne. A za kępki bardzo dziękuję, kochana jesteś ale po co mam Cię fatygować, skoro i tak będę miała to samo z nasionek
Asia no to mnie powaliłaś zamówieniem róż.Same pięknoty .
Zestawienie róż z groszkami jest kompozycją malowniczą w sam raz na dobry obraz.
Nasturcje też lubię (połączyłam rok temu z Ghislaine de Feligonde i niestety kwitły kiedy róże już przekwitły) i to nawet te pomarańczowe.
Zdjecia lata niesamowite-naprawde gorące.
Zestawienie róż z groszkami jest kompozycją malowniczą w sam raz na dobry obraz.
Nasturcje też lubię (połączyłam rok temu z Ghislaine de Feligonde i niestety kwitły kiedy róże już przekwitły) i to nawet te pomarańczowe.
Zdjecia lata niesamowite-naprawde gorące.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka