Ogród - pasja i miłość....

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Ogród - pasja i miłość....

Post »

Nowy nabytek rzeczywiście piękny, ale musiał kosztowac majątek :wink: :D Piekne są te Twoje rabaty igalakowo-hostowe ;:138
justi28
200p
200p
Od: 19 mar 2007, o 17:52

Post »

Bardzo mi się spodobała ta rabata iglaczkowo-hostowa ;:3
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joyce pisze:miałam robić rabatę tylko żurawkową ale chyba wkomponuję jednak te kolorowe śliczności między iglaki ;)

jedna z moich najpiękniejszych sosenek ;)
Obrazek
A czy to nie jest przypadkiem Fruehlingsgold? Moja wygląda bardzo podobnie tylko przyrosty ma troszkę dłuższe.
No a strzyżona korenka -super :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

dkny pisze:Nowy nabytek rzeczywiście piękny, ale musiał kosztowac majątek :wink: :D
Też się zastanowiłam ile to takie cudo kosztuje ;:224 Ja mam jedna malutką na kijku i dumna jestem :;230
Twoja będzie zjawiskowa ;:108
I tak się zastanawiam ... gdzie Ty to wszystko poupychasz, jak się rozrośnie :lol:
Ze znacznikami właśnie ten problem, że lubią się wymazywać, szczególnie te pisane pisakami, z ołówkiem jest dużo lepiej. Albo też lubią znikać w niewiadomy sposób i niewyjaśnionych okolicznosciach :evil: rozwiązanie jest jedno, niestety inwentaryzcja papierowa, komputerowa, aby można było odtworzyć ;:108
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25

Post »

dkny pisze:Nowy nabytek rzeczywiście piękny, ale musiał kosztowac majątek :wink: :D Piekne są te Twoje rabaty igalakowo-hostowe ;:138
Chyba nie aż tak drogo, każda zaszczepiona kulka to koszt 30zł + 30zł pień, czyli łącznie 480zł - więc normalnie pojedynczy iglak szczepiony na pniu też jest w tych granicach, często roczne maleńkie ledwo widoczne szczepienia tak kosztują - te mają 2 lata i sa całkiem spore :)
Dodam że kupiłam oczywiście kilka innych szczepionych na pniu (60-70cm) kulek (już nie koreanki) w cenie 35zł :wink:
rispetto pisze:A czy to nie jest przypadkiem Fruehlingsgold? Moja wygląda bardzo podobnie tylko przyrosty ma troszkę dłuższe
Nie, tę o której mówisz też mam ale w innym miejscu, ta na zdjęciu to pinus mugo Rositech - różni się tym, że ma nie tylko przyrost żółty ale część igieł żółknie na lato - u ogrodnika to jest taki okaz, że mogłabym siedzieć przy nim i patrzeć, patrzeć, patrzeć :wink:
pamelka pisze:I tak się zastanawiam ... gdzie Ty to wszystko poupychasz, jak się rozrośnie :lol:
A kochana, spokojnie - mam do dyspozycji jakieś 600 metrów - o ile męża urobię - ale ostatnio coraz bardziej podobają mu się te zielone cudeńka i to dobrze dla mnie rokuje :wink:
pamelka pisze:Ze znacznikami właśnie ten problem, że lubią się wymazywać, szczególnie te pisane pisakami, z ołówkiem jest dużo lepiej. Albo też lubią znikać w niewiadomy sposób i niewyjaśnionych okolicznosciach :evil: rozwiązanie jest jedno, niestety inwentaryzcja papierowa, komputerowa, aby można było odtworzyć ;:108
Wszystko mam spisane w komputerze ale co do kolejności to tylko te wsadzone już na stałe - a u mnie sporo doniczek niestety jeszcze czeka na swoją kolej - no nic - będę wstawiac zdjęcia i pytać jak już docelowo zasiądą w ziemi :wink:
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Nooo, to mnie teraz rozwaliłaś- cena warta takiego okazu, u nas kosztowałby ok. 1000 zł,jak nie więcej. masz dobry punkt zaopatrzenia :D
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga 600 m kwadr. na tyle drzewek ;:224 oj ciasnawo będzie :roll:
Ale jak najbardziej życzę udanych aranżacji i zdrowego się chowania iglastych kulek ;:180
M sie daje urabiać :D to już nie powinno być problemu :uszy
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

pamelka pisze:Aga 600 m kwadr. na tyle drzewek ;:224 oj ciasnawo będzie :roll:

Jolu, o to się nie martwię ;) większość roślin to szczepione miniatury ;)
Paru znajomych i oczywiście mój mąż, gdy zobaczyli w ubiegłym roku skończoną rabatę i tyle wsadzonych roślin, mówili gromkim chórem, że to wszystko zarośnie i nic nie będzie widać... dopiero w tym roku - gdy widać jakie są przyrosty na tych mega roślinach - zmienili zdanie ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
stan65
100p
100p
Od: 30 maja 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Joyce pisze:
pamelka pisze:Paru znajomych i oczywiście mój mąż, gdy zobaczyli w ubiegłym roku skończoną rabatę i tyle wsadzonych roślin, mówili gromkim chórem, że to wszystko zarośnie i nic nie będzie widać... dopiero w tym roku - gdy widać jakie są przyrosty na tych mega roślinach - zmienili zdanie ;)
Aga, może być problem, ale nie z iglakami, tylko z tymi zielonymi roślinkami, które rosną pomiędzy iglakami i rozrastają się bardzo.
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

Mówisz o jałowcach czy chwastach?
Ta rabata z dwiema hostami na przodzie to moja pierwsza - wtedy za kulkami jeszcze nie "biegałam" jak teraz i ona jest taka nieprzemyślana.... ale do poprawki jak skończę tę nową rabatę co teraz tworzę. Na tej dużej wzdłuż ogrodzenia już nie ma jałowców i prawie cała jest przykryta pod korą żeby chwasty nie wyłaziły ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Spod kory też wyłażą niestety ;:14 Trzeba trochę zachodu, żeby się ich pozbyć :evil: Ja wciąż walczę :uszy
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

pamelka pisze:Spod kory też wyłażą niestety
pod korą jest geowłóknina - nie wyłażą ;) a jeśli już to jakieś drobne, od razu są wyrywane ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p

Post »

co potrafią zrobić mrówki ;:145

taka była piękna Pinus mugo Trompenburg