Działka Romy wśród jezior cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3
WITAJ ROMO
Lilia cudowna. Ja dopiero zaczynam z nimi zabawę więc podziwiam u innych.
Liliowce tak jak najbardziej uważam, że są dekoracyjne przez cały sezon.
Lilia cudowna. Ja dopiero zaczynam z nimi zabawę więc podziwiam u innych.
Liliowce tak jak najbardziej uważam, że są dekoracyjne przez cały sezon.
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
Witaj Romko...piękne są te karłowe dalie,w tym roku też je posadzę...będzie to mój daliowy debiut...podobają mi się ale specjanie nie mam gdzie ich przechowywać....potraktuję je jak jednoroczne
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj, Romo, dziękuję za link do szkółki pana Marczyńskiego. Znam tę stronkę i powiem ci, że w moim centrum ogrodniczym są właśnie jego produkty. A że mam do tego centrum blisko (jakieś dwa kilometry, które czasem pokonuję pieszo), to nie muszę wielu roślin kupować przez internet. Jak się domyślasz, ma to także swoje minusy: a głównym jest szybko chudnąca portmonetka. No ale za to pod koniec sezonu, w listopadzie, rośliny przeceniane są o 75 procent. I wtedy dopiero mam ucztę! Tym sposobem dorobiłam się przed obecną zimą kilku róż w pojemnikach, dosłownie po parę złotych. Strasznie się niecierpliwię, bo już bym chciała widzieć, jak kwitną. Wtedy w listopadzie wiekszość już nie kwitła, zostały tylko przywieszki. Powojniki też były przecenione. Kupię je jesienią tego roku.
Twoja lilia Triumfator jest piękna. Też mam taką, ale nie tak dorodną. Dokupiłam jeszcze z katalogu czysto białego Triumfatora. Dotychczas nie wiedziałam, że taki w ogóle istnieje.
Twoja lilia Triumfator jest piękna. Też mam taką, ale nie tak dorodną. Dokupiłam jeszcze z katalogu czysto białego Triumfatora. Dotychczas nie wiedziałam, że taki w ogóle istnieje.
- RomciaW
Iwonko naprawdę nie przechowasz, one mają malutkie karpki
Wandziu świetnie że masz taki układ Wiesz ja też wolę kupować jak widzę i pomacam Jak byś miała ochotę zajrzeć do mojej drugiej części, na str. 94 tam podaję przepis jak sadzić lilie [oczywiście z forum od mądrzejszych ] A na 97 prezentuję mój powojnik -pięknie rośnie ale zawsze wiosną podsypuję mu wapno i trochę dokarmiam No to czekamy na prezentację jesiennych zakupów Wandziu ja ten katalog znam prawie na pamięć i nie widziałam czysto białego Triumphatora może to Gizmo Oj jest Pokażę Ci mojego Gizmo ......
Piękny prawda A jaki zapach
Wandziu świetnie że masz taki układ Wiesz ja też wolę kupować jak widzę i pomacam Jak byś miała ochotę zajrzeć do mojej drugiej części, na str. 94 tam podaję przepis jak sadzić lilie [oczywiście z forum od mądrzejszych ] A na 97 prezentuję mój powojnik -pięknie rośnie ale zawsze wiosną podsypuję mu wapno i trochę dokarmiam No to czekamy na prezentację jesiennych zakupów Wandziu ja ten katalog znam prawie na pamięć i nie widziałam czysto białego Triumphatora może to Gizmo Oj jest Pokażę Ci mojego Gizmo ......
Piękny prawda A jaki zapach
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gizmo cudowny mam nadzieję że mój też taki będzie
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat cz.1, cz. 2
Zapraszam
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Romeczko! Montego- Bay nie było w ofercie Natomiast Gizmo -kupiony,Triumphator-też, a biały kupiony w Świecie cebul ale będzie zapach .....
kupiłam też liliowce
kupiłam też liliowce
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
Przepiekne lilie, mam do nich wielka słabość:)
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Romko, tak jak wspomniała Ala, biały Triumfator jest do kupienia w świecie cebul. Ale ta twoja wspaniała Gizmo jest bardzo do niego podobna. Dorodna jaka.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
To jeszcze raz ja. Dziękuję za porady zamieszczone na wskazanych przez ciebie stronach. postaram się do nich zastosować. A twój powojnik jest znakomity. POwiedz mi, czy chodzi o wapno ogrodnicze, któe kupuje się w workach w centrach ogrodniczych? Ile się go sypie? W marcu czy później? Po wierzchu i mieszamy z ziemią, tak?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ ROMO
Masz cudowne lilie. Są takie dorodne i zdrowe.
Masz cudowne lilie. Są takie dorodne i zdrowe.
- RomciaW
Dziewczyny, jakoś w dzień nie mogę [ nie mam czasu ] na komputer ] Ciągle coś mi wypada, dzisiaj byłam w Ikei ,potrzebowałam jakieś drobiazgi do wyremontowanej łazienki Ale takie zakupy pochłaniają tyle czasu i energii ja już się nie nadaję a mój M to lepiej nie mówić Teraz z przyjemnością mój ulubiony temat roślinki ..........
Majeczko będzie nam pewno piękny i pachnący , tylko dobrze posadź
Alinko piękne kupiłaś Na allegro też nie ma Montego -Bay Na liliowce też mam ochotę są cudne , ale bardzo drogie Ta biała i czerwona piwonia ,cudne, ja mam różowe Ale będzie co oglądać
Urszulko miło Cię gościć , ja też je uwielbiam, chociaż pierwszy raz kwitły
Wandziu jest też w katalogu, obok Gizmo bo to ta sama grupa , longiflorum Cieszę się że przydadzą się moje porady , mój powojnik jest z grupy witicella obcinam go na 60 cm. jak jadę pierwszy raz na działkę, to jest przeważnie kwiecień i podsypuję dwie łyżki wapna [ogrodniczego ] w odległości 30 cm. od korzenia, zagrzebuję i podlewam i łyżeczkę nawozu , najlepiej do powojników Ty masz dużo, warto kupić ja dla tego jednego nie kupuję, podlewam czasem jakimś florowitem do kwitnących i pokrzywką
Krysiu pierwszy raz zakwitły, dzisiaj pokażę ostatnie z mojej tegorocznej kolekcji To jest Mister Job .
Majeczko będzie nam pewno piękny i pachnący , tylko dobrze posadź
Alinko piękne kupiłaś Na allegro też nie ma Montego -Bay Na liliowce też mam ochotę są cudne , ale bardzo drogie Ta biała i czerwona piwonia ,cudne, ja mam różowe Ale będzie co oglądać
Urszulko miło Cię gościć , ja też je uwielbiam, chociaż pierwszy raz kwitły
Wandziu jest też w katalogu, obok Gizmo bo to ta sama grupa , longiflorum Cieszę się że przydadzą się moje porady , mój powojnik jest z grupy witicella obcinam go na 60 cm. jak jadę pierwszy raz na działkę, to jest przeważnie kwiecień i podsypuję dwie łyżki wapna [ogrodniczego ] w odległości 30 cm. od korzenia, zagrzebuję i podlewam i łyżeczkę nawozu , najlepiej do powojników Ty masz dużo, warto kupić ja dla tego jednego nie kupuję, podlewam czasem jakimś florowitem do kwitnących i pokrzywką
Krysiu pierwszy raz zakwitły, dzisiaj pokażę ostatnie z mojej tegorocznej kolekcji To jest Mister Job .
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Romciu! Mister Job też jest na mojej liście zamówienia Montego-Bay już nie będę szukać,zamówiłam trochę podobną Shoking i na ten rok wystarczy raczej zakupów
A liliowce szybko się rozrastają to będziemy dzielić
A liliowce szybko się rozrastają to będziemy dzielić
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie