Działka Romy wśród jezior cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 3

Post »

WITAJ ROMO
Lilia cudowna. Ja dopiero zaczynam z nimi zabawę więc podziwiam u innych.
Liliowce tak jak najbardziej uważam, że są dekoracyjne przez cały sezon.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu moja zabawa też się dopiero zaczęła ;:138 To są pierwszy raz kwitnące lilie , jestem nimi zachwycona i ten cudny zapach :tan

Dzisiaj prezentuję LO. Triumphator
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Biegnę w odwiedziny do Was ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

Witaj Romko...piękne są te karłowe dalie,w tym roku też je posadzę...będzie to mój daliowy debiut...podobają mi się ale specjanie nie mam gdzie ich przechowywać....potraktuję je jak jednoroczne ;:224
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj, Romo, dziękuję za link do szkółki pana Marczyńskiego. Znam tę stronkę i powiem ci, że w moim centrum ogrodniczym są właśnie jego produkty. A że mam do tego centrum blisko (jakieś dwa kilometry, które czasem pokonuję pieszo), to nie muszę wielu roślin kupować przez internet. Jak się domyślasz, ma to także swoje minusy: a głównym jest szybko chudnąca portmonetka. No ale za to pod koniec sezonu, w listopadzie, rośliny przeceniane są o 75 procent. I wtedy dopiero mam ucztę! Tym sposobem dorobiłam się przed obecną zimą kilku róż w pojemnikach, dosłownie po parę złotych. Strasznie się niecierpliwię, bo już bym chciała widzieć, jak kwitną. Wtedy w listopadzie wiekszość już nie kwitła, zostały tylko przywieszki. Powojniki też były przecenione. Kupię je jesienią tego roku. ;:108
Twoja lilia Triumfator jest piękna. Też mam taką, ale nie tak dorodną. Dokupiłam jeszcze z katalogu czysto białego Triumfatora. Dotychczas nie wiedziałam, że taki w ogóle istnieje. :)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko naprawdę nie przechowasz, one mają malutkie karpki ;:108

Wandziu świetnie że masz taki układ ;:138 Wiesz ja też wolę kupować jak widzę i pomacam :;230 Jak byś miała ochotę zajrzeć do mojej drugiej części, na str. 94 tam podaję przepis jak sadzić lilie [oczywiście z forum od mądrzejszych ] :lol: A na 97 prezentuję mój powojnik -pięknie rośnie ale zawsze wiosną podsypuję mu wapno i trochę dokarmiam ;:108 No to czekamy na prezentację jesiennych zakupów :tan Wandziu ja ten katalog znam prawie na pamięć i nie widziałam czysto białego Triumphatora może to Gizmo :?: Oj jest ;:138 Pokażę Ci mojego Gizmo ......

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Piękny prawda :?: A jaki zapach ;:108
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gizmo cudowny ;:138 ;:138 ;:138 mam nadzieję że mój też taki będzie :D :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romeczko! Montego- Bay nie było w ofercie :( Natomiast Gizmo -kupiony,Triumphator-też, a biały kupiony w Świecie cebul :heja ale będzie zapach .....
kupiłam też liliowce :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

Przepiekne lilie, mam do nich wielka słabość:)

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Romko, tak jak wspomniała Ala, biały Triumfator jest do kupienia w świecie cebul. Ale ta twoja wspaniała Gizmo jest bardzo do niego podobna. Dorodna jaka.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

To jeszcze raz ja. Dziękuję za porady zamieszczone na wskazanych przez ciebie stronach. postaram się do nich zastosować. A twój powojnik jest znakomity. POwiedz mi, czy chodzi o wapno ogrodnicze, któe kupuje się w workach w centrach ogrodniczych? Ile się go sypie? W marcu czy później? Po wierzchu i mieszamy z ziemią, tak?
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ROMO
Masz cudowne lilie. Są takie dorodne i zdrowe.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny, jakoś w dzień nie mogę [ nie mam czasu ] na komputer ] :oops: Ciągle coś mi wypada, dzisiaj byłam w Ikei ,potrzebowałam jakieś drobiazgi do wyremontowanej łazienki :( Ale takie zakupy pochłaniają tyle czasu i energii ;:108 ja już się nie nadaję a mój M to lepiej nie mówić :lol: Teraz z przyjemnością mój ulubiony temat roślinki ..........
Majeczko będzie nam pewno piękny i pachnący , tylko dobrze posadź ;:138
Alinko piękne kupiłaś ;:108 Na allegro też nie ma Montego -Bay :?: Na liliowce też mam ochotę są cudne , ale bardzo drogie :wink: Ta biała i czerwona piwonia ,cudne, ja mam różowe ;:108 Ale będzie co oglądać ;:138
Urszulko miło Cię gościć , ja też je uwielbiam, chociaż pierwszy raz kwitły ;:108
Wandziu jest też w katalogu, obok Gizmo bo to ta sama grupa , longiflorum :tan Cieszę się że przydadzą się moje porady , mój powojnik jest z grupy witicella obcinam go na 60 cm. jak jadę pierwszy raz na działkę, to jest przeważnie kwiecień i podsypuję dwie łyżki wapna [ogrodniczego ] w odległości 30 cm. od korzenia, zagrzebuję i podlewam i łyżeczkę nawozu , najlepiej do powojników ;:108 Ty masz dużo, warto kupić ja dla tego jednego nie kupuję, podlewam czasem jakimś florowitem do kwitnących i pokrzywką ;:108
Krysiu pierwszy raz zakwitły, dzisiaj pokażę ostatnie z mojej tegorocznej kolekcji ;:108 Obrazek Obrazek Obrazek To jest Mister Job .
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romciu! Mister Job też jest na mojej liście zamówienia :;230 Montego-Bay już nie będę szukać,zamówiłam trochę podobną Shoking i na ten rok wystarczy raczej zakupów :wink:
A liliowce szybko się rozrastają to będziemy dzielić :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”