Storczyki Alicji
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Alicji
Wspaniała nowość niech pięknie rozkwita
Witaj Alu!
Piękne nowości! Czekam na kolejne zdjęcia.
Wyjaśniam skróty, których użyłam w poprzednim poście:
OS- to OrchidSklepik ( już ktoś wcześniej to wyjaśnił)
ASAHI to nazwa biostymulatora, środka chemicznego- kupiłam go w OBI, a dowiedziałam się o nim z forum.
Pozdrawiam, Renia
Piękne nowości! Czekam na kolejne zdjęcia.
Wyjaśniam skróty, których użyłam w poprzednim poście:
OS- to OrchidSklepik ( już ktoś wcześniej to wyjaśnił)
ASAHI to nazwa biostymulatora, środka chemicznego- kupiłam go w OBI, a dowiedziałam się o nim z forum.
Pozdrawiam, Renia
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu wspaniałe dendrobium Ci się trafiło i takie zapączkowane. A vandy drogie były?
- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Witaj Alu
Śliczne posiadasz kwiaty, o kwitnieniach tak obfitych jak Twoje to mogę pomarzyć, gratulacje Ostatnie nabytki wspaniałe
Śliczne posiadasz kwiaty, o kwitnieniach tak obfitych jak Twoje to mogę pomarzyć, gratulacje Ostatnie nabytki wspaniałe
jola1...vandy..są piękne ale ja chyba jednak jeszcze za mało zaawansowana jestem. Na razie postanowiłam nie nabywać więcej już falków- mam sporo kolorów. A dendrobium mam od roku i trzyma się dobrze i nawet wypuszcza pączki- co prawda tylko trzy ale zawsze. Więc teraz może dendrobia- mam teraz dwa i malutkie keiki dendrobium....na razie wystarczy- zobaczymy jak będą się chować. I myślę też może nabyć ze dwie cattleye....czytałam trochę i wydaje mi się że dam radę....i przeważa też zapach- chciałabym coś pachnącego....
reniab7 - dzięki za wyjaśnienia....teoria trochę mi się miesza jeszcze....
mis20- nie wiem czy to dużo czy mało...porównując ceny z internetowymi sklepami...tu widzisz co kupujesz... troszczysz się w czasie drogi do domu...kosztowały 80 zł. Były trzy kolory- pomarańczowa, niebieskawa i nie pamiętam koloru...byłam za mocno zaaferowana...
Generalnie byłam zaskoczona tymi vandami i dendrobiami w casto i to w takim dobrym stanie, wcześniej nie spotkałam ich ani razu a jestem częstym gościem w casto u mnie w mieście.
Dendrobium ma się na razie ok, nic się złego z nim nie dzieje, ale to też dopiero drugi dzień w domu. Dziś świeciło dobre słońce i wszystkie rośliny aż się uśmiechały....
reniab7 - dzięki za wyjaśnienia....teoria trochę mi się miesza jeszcze....
mis20- nie wiem czy to dużo czy mało...porównując ceny z internetowymi sklepami...tu widzisz co kupujesz... troszczysz się w czasie drogi do domu...kosztowały 80 zł. Były trzy kolory- pomarańczowa, niebieskawa i nie pamiętam koloru...byłam za mocno zaaferowana...
Generalnie byłam zaskoczona tymi vandami i dendrobiami w casto i to w takim dobrym stanie, wcześniej nie spotkałam ich ani razu a jestem częstym gościem w casto u mnie w mieście.
Dendrobium ma się na razie ok, nic się złego z nim nie dzieje, ale to też dopiero drugi dzień w domu. Dziś świeciło dobre słońce i wszystkie rośliny aż się uśmiechały....
JoasiaM u mnie na pewno największym atutem jest to że mają bardzo dobre warunki w ogrodzie zimowym. Dlatego mają takie kwitnienia....bo przecież ja nie robię z nimi nic niezwykłego....tylko podziwiam...
Wracam dziś z pracy...a tu niespodzianka...kilka pączków Dendrobium nobile nowo zakupionego zaczęło się rozwijać
Kwiatki są cudnego koloru...mocno różowe a w środku żółte...
Kwiatki są cudnego koloru...mocno różowe a w środku żółte...
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alicjo pięknie zaczyna Ci kwitnąć dendrobium , jest piękne.
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Alicjo, on wygląda jak piękny ... kolos.
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Moje storczyki nigdy nie kwitną tak obficie:( może to też zależy od genów Aż miło popatrzeć na Twoje!! Piękne kwiaty.
Pozdrowienia, Marta G.
mój mały bzik
mój mały bzik
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Alicjo , przez Twój wpis u mnie, zachciało mi się oglądać Twój wątek ;) No i co?... No i nie żałuję!:) Teraz już wiem dlaczego chciałaś mnie skłonić do puszczenia pędu "wolno" ;) U Ciebie wygląda to przepięknie w tych wiszących koszykach Mnie osobiście bardzo mocno takie zdjęcia się podobają. Sama chciałabym mieć taką oranżerię jaką Ty masz. Wyobrażam sobie ją z licznymi półeczkami i mnóstwem wiszących koszyków...achhh rozmarzyłam się Ale marzenia są po to by je spełniać. Życie jest tylko jedno i nie chcę na starość żałować, że czegoś nie zrobiłam...
Będę tutaj wracać często ,bo jest na czym oko zawiesić . Nowość w postaci Dendrobium typu nobile oszałamiająca!
Będę tutaj wracać często ,bo jest na czym oko zawiesić . Nowość w postaci Dendrobium typu nobile oszałamiająca!