Moje początki w ogrodzie
- zuzola11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 sty 2013, o 10:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje początki w ogrodzie
U mnie dokładnie jest ten sam problem a póżniej jestem zdziwiona , że tak mało wzeszło a tak dużo wysiałam
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Muszelka 102
- 200p
- Od: 20 lut 2011, o 17:05
Natalko, no tak można w pierwszej chwili pomylić je z pelargoniami, trochę podobne
Dziewczyny, podobnie jak Wy zawsze coś wymyślałam coby nie wyplewić kwiatuszków, najczęściej zaznaczam paliczkami miejsce siewu. Mam znaczniki ostrzegawcze żeby nie deptać i uważać przy plewieniu
Wczoraj kupiłam kilka roślinek
Dziewczyny, podobnie jak Wy zawsze coś wymyślałam coby nie wyplewić kwiatuszków, najczęściej zaznaczam paliczkami miejsce siewu. Mam znaczniki ostrzegawcze żeby nie deptać i uważać przy plewieniu
Wczoraj kupiłam kilka roślinek
Serdecznie pozdrawiam Bożena
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak tak wyglądają początki, to już nie mogę się doczekać kolejnych etapów.
- kajko278
- 500p
- Od: 20 sty 2013, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko zakupy super i widzę że to co u mnie Twoje zakupy już zaczynają same wychodzić z torebek Będziesz je teraz sadzić, czy czekasz do kwietnia na cieplejsze dni?Moje zakupy leżą w garderobie i boję się że jak jeszcze trochę je tam przetrzymam to za chwilę przejmą kontrolę
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- Muszelka 102
- 200p
Po kilku zimnych dniach dzisiaj słoneczko pięknie świeci. Planuje po południu wyjazd na działkę, myślę że moje zakupy dzisiaj posadzę . Dłużej już chyba nie wysiedzą w torebkach, prognozy są optymistyczne także myślę że sobie poradzą
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Witaj Bożenko Piekna Godecja i nasturcja
Piękne kwiatuszki zakupiłaś
Piękne kwiatuszki zakupiłaś
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
A co do godecji, to pomyliłam się już drugi raz ale będzie sadzenia
- Muszelka 102
- 200p
Paulinko dziękuje
Natalko to chyba znak aby godecja zawitała do Twojego ogrodu
U mnie dzisiaj bardzo zimno i pada już od wczoraj. Jednak w sobotę piękne słoneczko umilało prace na działce
Wsadziłam wszystkie zakupione roślinki i pomimo solennych obietnic nie kupowania nic, dokupiłam azalie
Wsadziłam ją w miejscu hortensji, które u mnie za nic nie chce rosnąć. Musiałam już wytoczyć walkę ślimakom,obgryzły mi prawie wszystkie tulipany. Tak bardzo czekałam na ich kwiaty
Następnym razem pokażę aktualne zdjęcia, w sobotę zapomniałam zabrać aparatu.
Miłego dnia życzę
Natalko to chyba znak aby godecja zawitała do Twojego ogrodu
U mnie dzisiaj bardzo zimno i pada już od wczoraj. Jednak w sobotę piękne słoneczko umilało prace na działce
Wsadziłam wszystkie zakupione roślinki i pomimo solennych obietnic nie kupowania nic, dokupiłam azalie
Wsadziłam ją w miejscu hortensji, które u mnie za nic nie chce rosnąć. Musiałam już wytoczyć walkę ślimakom,obgryzły mi prawie wszystkie tulipany. Tak bardzo czekałam na ich kwiaty
Następnym razem pokażę aktualne zdjęcia, w sobotę zapomniałam zabrać aparatu.
Miłego dnia życzę
-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Chyba tak się stanie miłego dnia
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Bożenko pogoda nas nie rozpieszcza, jeden dzień upał, drugi zimniej i deszcz ale to dobroć dla nowo posadzonych roślin nie trzeba biegać i podlewać bo nam z góry pada
Wspomnieniowe zdjęcia ładne a w oko wpadły mi nasturcje i dalie a zwłaszcza pomponik, śliczna
Wspomnieniowe zdjęcia ładne a w oko wpadły mi nasturcje i dalie a zwłaszcza pomponik, śliczna
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Witaj Bożenko!!!U mnie też leje już drugi dzień i bardzo się ochlodzilo. Mówisz ,że u Ciebie już grasują ślimaki? muszę u siebie zobaczyć czy ich nie mam.Godecja piękna ,nigdy jej nie miałam ,muszę kupić i zasiać w tym roku.
DOROTA
- Muszelka 102
- 200p
Natalko za godecje
Marysiu bardzo się cieszę z darmowego podlewania roślinek, tylko że ja nie cierpliwa istota jestem i już bym na działkę jechała pogrzebać w ziemi
Dorotko, no właśnie teraz nie wiem czy to na pewno ślimaki. Byłam dzisiaj chwilkę na działce i tulipany znowu obgryzione. Liście tak dziwne poobcinane leżą, ze już teraz nie wiem co za osobnik panoszy się na moich włościach. Myślałam królik, zając ale nie ma żadnych śladów, ot i mam zagwozdke Godecje polecam
Marysiu bardzo się cieszę z darmowego podlewania roślinek, tylko że ja nie cierpliwa istota jestem i już bym na działkę jechała pogrzebać w ziemi
Dorotko, no właśnie teraz nie wiem czy to na pewno ślimaki. Byłam dzisiaj chwilkę na działce i tulipany znowu obgryzione. Liście tak dziwne poobcinane leżą, ze już teraz nie wiem co za osobnik panoszy się na moich włościach. Myślałam królik, zając ale nie ma żadnych śladów, ot i mam zagwozdke Godecje polecam