Liczi z nasion wymagania,uprawa
- Valkoinen
- 10p - Początkujący
- Od: 15 wrz 2012, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Różowe liczi z pestki
U mnie wszystkie, poza tą jedną, są zielone, jak liczi z prawej strony zdjęcia. Dlatego też zdziwiła mnie różowa barwa
Pozdrawiam, Sara
- Waleria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sty 2007, o 11:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje różowe zaczyna być niewyraźnie różowe, chyba za parę dni będzie zielone. Nie mam teraz możliwości wstawienia zdjęcia, ale fotografuję i potem dam je hurtem.
Waleria
-
- 200p
- Od: 13 cze 2012, o 18:22
Re: Wyhodowałam liczi z nasion
ja wsadziłam nasionka do wody przedwczoraj i jeszcze żadna nie pękła , ile sie czeka ???
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje liczi
Moje liczi długo kiełkowało a jak wypuściło to 2 listki równocześnie i od ponad miesiąca nic się nie dzieje, żadnych nowych listków, stoi w miejscu
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
A ja wsadziłem 4 pestki jakiś rok temu i jeszcze nic, ale sprawdzałem i się ukorzeniła co najmniej jedna, może w końcu wypuści coś. Czekam do wiosny a potem wywalam.
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
Moje liczi ciągle z 2 listkami
Czy Wasze też zimą nie puszczają nowych listków? czy to normalne?
Czy Wasze też zimą nie puszczają nowych listków? czy to normalne?
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
Moje liczi nie rosną zbyt bujnie: jedno ma 2 listki, drugie 8 (a pestki sadzone w tym samym czasie... tylko jedno długo kiełkowało). To drugie wytwarza listka chyba raz na miesiąc ;) A to co ma 2 listki, to od września co najmniej tak trwa...
A czy to normalne to nie wiem.
A czy to normalne to nie wiem.
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Liczi
I u mnie to samo - nowe listki nie rosną , a stare zaczynają na końcach zasychać, aż stopniowo usycha cały liść. Podlewam regularnie , opryskuje, stoi przy samej szybie, także nie ma za gorąco. I czego mu brakuje?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
- xxxkrystian
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:17
Witam, jak teraz wyglądają wasze liczi?? udało się je przezimować??
- xxxkrystian
- 100p
- Od: 30 lip 2010, o 14:17
To nie dobrze u mnie pierwsze kiełki się pojawiły i teraz czekam aż coś wyjdzie na wierzch. Może liczi pada bo ma zbyt suche powietrze?? jeśli mi wyrosną to spróbuje poeksperymentować i każde jedno hodować w innych warunkach .
- Joaquin
- 200p
- Od: 4 lut 2013, o 17:33
Moje liczi rośnie jak szalone , musiałem je przestawić, bo nad kaloryferem było za ciepło. . Podobne miejsce z dużą ilością światła, ale już nie tak ciepłe spodobało się. Częste zraszanie (nawet 4-5 razy dziennie) jest odpowiednią dawką. Za 2 miesiące wiosna i czas na przesadzenie do nowej doniczki i ziemi.
Joaquin