W ogrodzie cz.2 - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T

Post »

Pogoda w tym roku nie sprzyja.
U mnie całe szczęście nie było żadnego efektu nawałnicy, chociaz w mieście zalało połowę ulic.
Tak jeszcze raz pooglądałam rabatki i juz wiem, dlaczego zwróciałas uwagę na mój gąszcz.
U Ciebie sporo miejsca między roślinka.
Ja bym tam już dosadziła co nieco :;230
Ale podziwiam Ciebie za to.
Ja bym tak chciała być mniej zaborcza.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko :( ......tak sobie oglądam zdjęcia i podziwiam, piękne skalniaczki i roślinki a tu maści los... :?

Beatko bardzo mi przykro ;:196 mam nadzieję ze deszcze w końcu przestana już padać.....
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Beatko u mnie dzisiaj też lało strasznie; akurat wracałam z Radzymina z ogrodniczego i było istne oberwanie chmury; a na podwórku tragedia- kupię sobie kajak :!:
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Ależ ulewa... a ja przez chwilę pomyślałam ,że zbudowałaś oczko i posadziłaś w nim żurawki ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na szczęście ogród znajduje się na lekkie górce, natomiast w piwnicy wodę mam po kolana. Gdyby mi tak zalewało ogódek jak tobie, chybabym się zapłakała :( U mnie najgorzej wyglądają róże, grzyb zaczyna je dopadać i aż nie chce mi się na nie patrzeć. W tej chwili też pada.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ile gości , witam wszystkich serdecznie :wit
Pogoda w kratkę , w piątek było słoneczko , sobota mżyło a dzisiaj no cóż po obiedzie znowu leje i mam pod domem taki sam widok czyli żurawki i hosty stoją w wodzie ....

lemka77 Witaj miło mi że podoba Ci się moja altanka i grill są to pomysły i oczywiście wykonanie mojego męża :D Roślinki na szczęście trzymają się dzielnie tylko kora wypływa
AGNESS Oj tak uprawy cierpią a i my kupujący to potem musimy odczuć , a w programach tv mówią że wszystko jest tańsze tylko jakoś tego na targu nie widać :roll:
Margo2 :;230 ja to tak sadzę zapobiegawczo z takim marginesem a i tak mam wyrzuty że za gęsto bo już podosadzałam co nieco ....a maluszki się rozrosną oj szybko :lol: nie nadążam z foceniem -bo łapie rękawiczki i między jednym opadem a drugim śmigam po rabatkach i mokra wracam z powrotem do domu ;:224
jollla500 deszcz u mnie zawsze jest mile widziany tylko nie w takich ilościach ale w tym roku lipiec ulewny mamy :roll:
Ulcia To nie zazdroszczę widać że albo ode mnie te deszcze do Ciebie poszły albo na odwrót to ta Twoja ulewa do mnie przyszła :;230 ja to myślałam o kaloszach dla roślinek pod domem ...
jola1010 hihi taka nowa aranżacja ale na czas ulew na pewno mogła bym tam hodować rybki :;230
wanda7 Tak tylko mam pod domem a ubolewam bo tam są hosty i żurawki a miejscami jest beton i woda nie ma ujścia, więc roślinki w błotku stoją ....na razie odpukać jeszcze nic nie gniję - ale trzeba będzie zrobić oprysk na grzyby :? Wandziu to ja Ci współczuję mieć wodę w piwnicy to czeka Cię kupę roboty :(

Jakoś sobie trzeba humorek poprawiać więc zakupy te do domu choć one mniej cieszą niż te do ogrodu ale tak po drodze było ....
to się i na rabatkach zagęści a sadzonki co niektóre da radę podzielić :tan to moje nowe nabytki i wszystkie wsadzę pod dom w te błotko to już wiecie co kupiłam :heja Mam miejsce tylko nie po drodze gdzie można zaszaleć bo oczy dostają oczopląsu tyle jest wspaniałych roślinek -bylinek ... Tylko na takie zakupy z znienacka powinnam być przygotowana czyli mieć kartkę z konkretami :roll:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no to zaszalałaś z zakupami... :;230 ile host liczy już Twoja kolekcja :?:

Pozdrawiam Jola.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Super zakupy ;:63
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

widzę, że też sobie poprawiasz humor tak jak ja :D
Bardzo podoba mi się żurawka Berry Marmalade.
Takiej chyba jeszcze nie widziałam.
Ma fantastyczny kolor.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

jola1010 spisu jeszcze u mnie nie było no jak nic muszę dziś to uczynić ale na pewno mam mało :roll: Jolu u mnie sporo się powtarza i nowe nabytki też od razu podzieliłam ale tylko na pół :tan
dawidbanan ogrodowe zakupy zawszę są udane a jak cieszą :wit
Margo2 poprawiam i to bardzo w tym roku, ale jak zainwestuje w tym roku to za rok będę tylko podziwiać :;230 Berry Marmala Be faktycznie jest bardzo ciemna ale udało mi się zrobić zdjęcie że witać na niej przebarwienia ....ja chyba instynktownie wybieram ciemne żurawki a miałam szukać jasnych , ale czasu było mało a obszar spory do chodzenia i ja taka niezdecydowana jestem bo wszystko jest takie ładne ;:224
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jesteśmy oszczędne kobitki... :;230 ja też wszystko dzielę na ile się da ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:;230 to raczej sponsorów mamy za chudych .... działki duże i takie odrobinki znikają nie wiadomo gdzie ;:108
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nieźle sobie zrekompensowałaś paskudną pogodę! Tyle roślin! ;:138
No to humor chyba Ci dopisuje :D
Zauważyłam, że pięknie kwitną Ci rojniki. Mam takie zwykłe i w tym roku po raz pierwszy (a mam je kilkanaście lat) zdecydowały się zakwitnąć! :shock: A teraz akurat znalazły się w cieniu :lol:
Czy to nie dziwne? ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”